Roman1989 píše:Jinak na které pobočce ti toto řekli? A založili ti to nakonec?
Já jdu na pobočku do Brna
To mám z Erste linky, chtěl jsem po zde zmíněné vlně výpovědí projevit zájem, informovat se a domluvit si někde schůzku, jak by to asi dělal člověk, který to chce využívat a ne zneužívat
.
Účet by založili, ale zjevně už kontrolují, jestli i oni z klientů něco mají. A jelikož časem budu refinancovat hypo, chci jít do premier spíš před tím. Jednak bych tím asi na čas splnil tu aktivitu a navíc asi získal lepší sazbu. A pokud mě jednou degradují, znovu mě myslím nevezmou.
Takže jsem nakráčel do ČSOB a odešel s premium kontem. Působilo to na mě, že o té službě vím víc než oni, ale zas nepadlo třeba ani slovo o nějakých investicích. Působilo to na mě, že většinou ho mají lidi s hypotékou, že to budu mít na obrat je asi trochu překvapilo.
cz01 píše:Je nějaká minimální výše investice? Zda nestačí minimální vklady, třeba do fondů s co nejnižším TER, pak by to možná šlo. Pokud mají vyšší ambice, řekněme více, něž 1000 kč měsíčně, tak to zajímavé přestane být. Zkrátka pouze symbolické investice, reálně řešit jinde. Na spořák je také nějaké rozumné minimum, co by chtěli? Sta tisíce s jejich úroky, to no way...
Teoreticky jsou fondy od 300 Kč měsíčně (což i když vezmeme vysoké poplatky je náklad 10 Kč měsíčně, což je v pohodě), otázkou je, kdy někdo určí, že to musí být 1000, nebo 5000. Nebo jestli na spořáku bude stačit 10000 Kč, nebo 100000.
Kdysi to měli vázané na obraty kartou, pak asi brali všechny a nyní zjevně šetří... Nějaké konkrétní limity pro tu aktivitu ale asi nejsou.