Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod motley 23. 4. 2019 11:59

Pokud ti stačí na kreditce 50 tis., tak nic nedokládáš. Mně se akorát zeptali a výši a zdroj příjmů, tak jsem po nich hodil DPP kterou mám formálně uzavřenou pro tyhle případy a vše proběhlo vpořádku.
motley
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 4. 2019 12:13

S tím dokládáním je to různé. Po mně nechtěli (jen prohlášení), po kamarádovi ano. Asi záleží na tom, jaký na bankéře uděláš dojem :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Roman1989 23. 4. 2019 12:13

motley: díky za tvou zkušenost. Stačí mi 50 000,-, vlastně i nula by mě stačila, já to mám hlavně kvůli pojištění, nechci si půjčovat peníze, ale minimum je prý 50 000,-.
Takže ok. Tu DPP si mě ls sebou při zakládání a ukazoval si ji?
Nevím co to "po nich hodil" znamená :)

Patrik: díky. To prohlášení si mám doma napsat a vytisknout a přinést? Nebo bankéř na přepážce si to udělá sám?
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 4. 2019 12:19

Já příjem u ČVSOB Premium neplním, hypotéku nemám a úspory tam nějak závratné nemám, jelikož se vyplatí mít peníze jinde, kde je vyšší úrok na spořícím účtu či termínované vkladu.

Dnes mi bankéř řekl, že ideální je si nastavit trvalý příkaz třeba na 55 000 Kč a udělat průtokový účet a systému to nevadí.
Zatím to rozhodně nebudou nijak řešit, jak to bude v budoucnu, třeba za 5. let, těžko říci.

ČSOB není špatná, jen je blbé, že na všechny slušné výhody - cestovní pojištění, salónky musí být vedena kreditní karta. Škoda, že nejdou výhody navázat k normální platební kartě.
anonymni

Odeslat příspěvekod ROlda78 23. 4. 2019 12:32

kamarad.michal píše:ČSOB není špatná, jen je blbé, že na všechny slušné výhody - cestovní pojištění, salónky musí být vedena kreditní karta. Škoda, že nejdou výhody navázat k normální platební kartě.
nejlepší by to bylo k účtu (Premium) jako takovému
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 4. 2019 15:49

Přesně tak, ideální by to bylo automaticky k účtu, jinak co se dá dělat, host musí mít doma clovek další plast.
Jsem zvědavý, jak dlouho bude ČSOB tolerovat fiktivní posíláni příjmů. Asi potřebuji nabrat hodně klientů a pak to třeba časem budou některým rušit.
Konkurence je velká.

Teď mi nabídla i Komercni banka, bez jakýkoliv podmínek Můj účet GOLD na 3 roky zcela zdarma. Tam je taky cestovní pojištění a k autu asistenční služby. Je vidět, ze se snaží.
anonymni

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 4. 2019 19:07

Nabízet služby výlučně ke kreditní kartě u ČSOB Premium je poměrně logický krok a odfiltruje aspoň naprosté zoufalce, akorát není jasné, proč banka není důslednější při dokládání příjmu, čímž by mohla získat aspoň část podkladů pro segmentaci, která dříve nebo později nastane (Erste Premier je historicky starší služba, kde zbyly hlavně i klienti HSBC a nesmyslného brandu Blue, kde klientů byl dostatek, na to, aby se zabývali jen těmi "perspektivními", tedy kteří jsou ochotní platit). Jinak by banka mohla klidně nabízet ty vstupy do salonků i bezdomovcům před pobočkou...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 23. 4. 2019 19:24

:tleskani Naprosto souhlasím!
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod motley 23. 4. 2019 20:39

Roman1989 píše:motley: díky za tvou zkušenost. Stačí mi 50 000,-, vlastně i nula by mě stačila, já to mám hlavně kvůli pojištění, nechci si půjčovat peníze, ale minimum je prý 50 000,-.
Takže ok. Tu DPP si mě ls sebou při zakládání a ukazoval si ji?
Nevím co to "po nich hodil" znamená :)

Chtěl jsem říct, že při limitu 50k nic nedokládáš, nicméně bankéř se mně stejně ptal na měsíční příjem a jeho zdroj. No a protože je každýmu po tomhle *****, tak mám pro tyhle případy uzavřenou DPP kterou jsem mu během hovoru poslal - nedařilo se mi sladit termín schůzky na pobočce, takže jsem účet zakládal po tel. Nicméně žádný ověřování neprobíhalo...

Když je řeč o ČSOB - přechází se z PP na LK tuším během června, mám ještě PP s volnýma vstupama - při přechodu na LK dostanu opět 4 vstupy, bez ohledu na to, kolik jich vyčerpám na PP ? Nezjišťoval to někdo ?
motley
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mirec Vrabec 23. 4. 2019 21:10

Tie vstupy som sa tiez pytal, nevedeli mi to povedat na 100% ale vraj, na LK prenesu tolko vstupov, kolko ti ich ostava na PP. Takze neda sa 4PP + 4LK. Mozno ma niekto lepsiu info.
K tej debate ohladom KK CSOB- dal som im obciansky, povedal ze mam zaujem o KK a hotovo. Nepytali sa na zamestnavatela, prijem ani nic podobne.
Mirec Vrabec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 23. 4. 2019 21:13

motley: jen to kazi ze ma CSOB stale cestovni pojisteni jen na 3,5 mil? To neni mimo EU zadna slava, kdyz se rika ze by melo bejt alespon 5mil. Nevim ale zda se neco nezmenilo.
:(

-- 23. 4. 2019 21:15 --

Mirec Vrabec: to je super zprava, takze nyni je Premium konto dostupne i pro nezamestnane vovcany, lidi se smlouvou DPP a doba urcita a pro ruzne podprahove existence, co proste maji alespon nekde 50K mesicne a dokazou to tam poslat / vlozit :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Delitzsch 23. 4. 2019 21:24

Cestovní pojištění k ČSOB MC WE má teď limit 10 mil. a platí i pro rodinné příslušníky (manžele, partnery, děti), kteří vycestují bez majitele karty.

Ty benevolentní podmínky ČSOB Premium jsou už asi součástí procesu spojení Poštovní spořitelny a ČSOB. ČSOB Premium do každé rodiny... :D

Opravdu se nemohlo stát, že by ČSOB nepožadovala při žádosti o KK informaci o příjmu klienta a zaměstnání. Porušila by tím svou zákonnou povinnost.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod doonio 23. 4. 2019 21:54

Neptal se někdo jestli u toho cestovka u ČSOB je pojištěna i přítelkyně - není to manželka, není to registrovaná partnerka, je to "JEN" přítelkyně. Otázkou je, jestli spadá do těch jejich tabulek - jako rodinný příslušník?

A druhý dotaz: Může teoreticky teda ona vyjet sama klidně na hory a v případě nouze použít pojištění na přítele (mě), aniž bych já byl přítomen na dané dovolené?
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 23. 4. 2019 22:00

Citace z článku 5 podmínek cestovního pojištění:
"Rodinní příslušníci jsou pojištěni pouze v případě, že byla zvolena některá z variant Family, přičemž rodinní příslušníci nemusí cestovat společně s držitelem platební karty. Mezi rodinné příslušníky se (kromě držitele platební karty) počítá 1 dospělá osoba (zejména manžel, manželka, druh, družka, popř. osoba blízká držiteli platební karty) a až 3 děti do věku 18 let včetně."

Na družku se vztahuje pojištění také, ale muselo by se pak doložit, že se jednalo o družku. Může vycestovat samostatně.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 4. 2019 10:37

ripper6 píše:
Mirec Vrabec: to je super zprava, takze nyni je Premium konto dostupne i pro nezamestnane vovcany, lidi se smlouvou DPP a doba urcita a pro ruzne podprahove existence, co proste maji alespon nekde 50K mesicne a dokazou to tam poslat / vlozit :D

Staci mit 5000 a kazdy pracovni den preposilat 2500...
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka