Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ab84 3. 8. 2019 18:10

Když mě milenka řekne, že už se mnou nechce spát, tak nedělám ramena, ale jdu o dům dál :)
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomas3 3. 8. 2019 18:23

No dobře takhle to máš ty ale on už nemá kam jinam jít
Tomas3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 3. 8. 2019 18:27

ab84: jenze milenku obvykle sustis ty, tady chce ojebat Patrika banka :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 8. 2019 18:28

Tak mám ještě ČSOB, to je v pohodě, ty služby jsou srovnatelné (v něčem je lepší ČSOB Premium, v něčem Erste Premier), podmínky u ČSOB jsou stabilnější, jasnější a férovější. Jediné, o co přijdu, je těch 6 vstupů navíc, to zamrzí, ale není to nic, bez čeho by se nedalo žít. Na druhou stranu bez boje se vzdát nehodlám :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod e-osobne 3. 8. 2019 19:00

Tak doufam, ze jsi stihl tenhle rok ty vstupy uz vycerpat?
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 3. 8. 2019 22:07

UCB + Miles & more a expirace. Takže jestli to chápu při letmém prolétnutí správně 3 roky? Má to stále smysl?
https://www.miles-and-more.com/row/en/g ... e.html#2_5

Dodatková karta - v podmínkách píšou, že je zdarma, ale že do konta je možné zahrnout pouze hlavní kreditní kartu a nikoliv dodatkovou. Jde teda mít 2 KK (plasty) na jeden revolvingový úvěr (účet) pod premiovým kontem UCB zdarma a sbírat přes obě míle za platby?
https://www.unicreditbank.cz/content/da ... e_GOLD.pdf
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 3. 8. 2019 22:09

Dokud máš UC mm Gold KK, tak mile neexpiruji. Jakmile ji ale zrusis nebo ti ji vypovi, tak do 1-3 měsíců všechny co měly expirovat hned expiruji.
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 3. 8. 2019 22:21

Já už si právě účet Miles & More právě založil dopředu, tak jsem zkoumal ty podmínky. Projdu si pak tedy až mi je pošlou ještě podmínky k tomu, co říkáš ať mám jistotu, že nebudu spořít na něco, co pak expiruje. Díky.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod evelista 3. 8. 2019 23:35

na hrane zákona nikoho nic nezajima.
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 4. 8. 2019 01:35

Mufinmufi píše:Dodatková karta - v podmínkách píšou, že je zdarma, ale že do konta je možné zahrnout pouze hlavní kreditní kartu a nikoliv dodatkovou. Jde teda mít 2 KK (plasty) na jeden revolvingový úvěr (účet) pod premiovým kontem UCB zdarma a sbírat přes obě míle za platby?
https://www.unicreditbank.cz/content/da ... e_GOLD.pdf

Mám kartu hlavní, manželka má dodatkovou, ale podle mě se míle účtují celkem, čili ten limit 3000 za měsíc je celkový.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 4. 8. 2019 07:51

PatrikChrz píše:no, mám dojem, že nátlak, který na mne byl při rozhovoru činěn, abych začal využívat služby výhodné pro banku, byl za hranou zákona. Takže nejdříve zkusím eskalovat v rámci banky, pak případně stížnost na ČNB. Tak mne to nic stát nebude, tak proč to nezkusit.

Můžeš to trochu konkretizovat? O jaký nátlak a za jakou hranou a jakého zákona to přesně bylo? Začínáš mi připadat jako dítě, kterému sebrali oblíbenou hračku...
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 8. 2019 07:58

No, když ti při rozhovoru řeknou, že na tobě banka málo vydělává a že by sis měl sjednat životní pojištění nebo investice do fondů, jinak ti účet zruší, tak to považuji za nátlak za hranou zákona.

Korunu tomu nasadila osobní bankéřka, když říkala, že na každém obchodu musí vždy jedna strana vydělat (když jsem jí říkal, že ty jejich investice jsou pro klienta nevýhodné).

Ale co, je to můj boj, banka chce něčeho dosáhnout, já taky, každý tak vytáhneme své zbraně. Škoda, že nenechali původní podmínky, když službu spouštěli (tj. obrat 100 tisíc měsíčně a platby kartou 250 tisíc ročně - mimochodem toto jsem stále splňoval)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod frelichl 4. 8. 2019 08:35

Zkousel nekdo s Erste Premier zalozit standardni kreditku Ceske sporitelny, ktera ma 1 % vratku na platby na internetu a celkove lepsi podminky (s vyjimkou uroku)? Nebo vam povinne nacpou Erste Premier kreditku?
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 4. 8. 2019 08:38

Jo tak, ty to tak jen považuješ :-) Hele smiř se s tím, že pro jednou jsi prohrál a ber to jako chlap. Já jsem dostal výpověď Cool karet a když jsem chtěl v ČSOB pak založit dětské účty, tak mě bankéřka poslala do ***** a ani mě nenapadlo jít si někam stěžovat. Je to právo banky uzavřít nebo neuzavřít s klientem smlouvu, stejně jako u ČS zbavovat se pijavic.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 8. 2019 09:00

frelichl: ano, je to možné, jen ti ji nezaloží tvůj bankéř. Karty k Erste Premier účtu mohou být debetní i kreditní, nebo jedna ta a jedna ta (je to na tvé vůli). Já mám "transparentní kreditky" tři

kolem.jdouci: kdybych takhle uvažoval, tak jsem nevyhrál už 4 spory s bankami přes finančního arbitra. Prohra je to, až když vyčerpám všechny možnosti. S Unicredit jsem se půl roku hádal o tisícovku a musel jsem se dvakrát odvolat, zde tomu hodlám věnovat minimálně stejné úsilí. Chlap to nevzdává po prvním neúspěchu :).

A ČSOB mi taky zrušila Coolkarty a nestěžoval jsem si na ně, neboť jejich jednání jsem považoval za korektní (ale nechal jsem si vrátit cenu, co jsem do karet investoval).
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka