Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 8. 2019 21:02

To je mi líto. Naštestí mě u nich nic neváže. Při nejhorším odejdu jinam. Já jsem tam z důvodu toho, že jen díky tomu, že člověk využívá to co jinde má navíc cestovní pojištění a salonky. Nicméně v momentu, kdy začnu více cestovat, si chci koupit PriorityPass a neomezený na celý rok stojí snad 9 - 10 tisíc. Všechny salonky, neomezeně, celý svět.

Investice přes Erste Premier nedoporučuji. Nicméně bohužel, neznám žádnou instituci, co by dělala slušné pravidelné investice. Minulý týden jsem seděl s finančním poradcem z Broker Consulting a ty vstupní poplatky co chtějí jsou randál. Bohužel, vše jde do sítě, společnost si bere vždy jen správcovský poplatek. Já naštestí díky JT Bance a dalším se pohybuji na 3,1 - 6,5% ročně, fixně, bez poplatku. To když jsem řekl bankéřce, že mi někdo dává 5,5 % za rok a ještě bez poplatku tak mi nevěřila, že je něco takového na trhu. ( směnky, dluhopisy)

Jediný důvod co mě napadá, proč EP po tom šlape je ten, že díky hypotékám, hodně lidí získalo EP ( kriterium snad bylo 4mio ) což dnes stojí kde jaká nemovitost a dále, že hodně lidí funguje tak, že si tam přepošlou 70 tisí a pak si je přepošlou jinam a díky tomu limit splnuji. K čemu je bance takový klient? k ničemu.
anonymni

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 4. 8. 2019 21:12

751001: Nejlepší instituce na investice jsi dle mého (stále laického) názoru ty sám. Jenom si zvolit brokera (IB x FIO, apod.). Většina knih o investicích od velkých kapacit říká jaké jsou rozdíly v cíli portfolio manažerů apod. (čti zaměstnanci banky) ve srovnání s tím tvým.

Nemáme tady někde nějaké vlákno o investicích? Podle mně by se docela hodilo. Klidně včetně všech cenných papírů. Zajímaly by mne praktické zkušenosti s výnosem za určité období, rizika a zejména rady jak se vyhnout častým omylům (pokud se někdo bude ochoten podělit) z praxe.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod e-osobne 4. 8. 2019 21:50

751001 píše:PatrikChrz

Upřímně nechápu co řešíte. Já EP nevyužívám nic, kromě běžného účtu. Kreditní kartu odmítám, investice mám pořešené jinak ( dluhopisy, směnky v JT), hypotéku, uvěr nepotřebuji a nikdy mě bankéřka do ničeho netlačila. Možná je to bankéř, od bankéře.

Možná je o útratě, těžko říct.

Mozna budes brzo dalsi na rade. ;-)
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 8. 2019 06:06

Mufinmufi: Nejen vlákno, celé fórum: forum-312/Investovani.html
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 8. 2019 07:58

Kdyby někoho zajímal ten dopis :)
Přílohy
[Untitled].jpg
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jir.vesely 5. 8. 2019 09:21

No tak to je paráda. Takže když si člověk pak ještě sám neoběhá výpověď těch produktů jako takových tak se na něm spořka ještě zahojí nějakýma parádníma poplatkama.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 5. 8. 2019 09:27

PatrikChrz píše:Zcela jistě je to jak o konkrétní bankéřce, tak o pobočce. Vypadá to, že jednotlivé pobočky dostaly nový plán obratu a snaží se ho stůj co stůj splnit. Nejdříve s tím začala pobočka v Praze V Celnici, to zde hodně lidí psalo, že jim byly vypovídány účty, nyní přišla na řadu Rytířská (dalo by se to chápat, došlo tam ke změnám, úplně byly vytlačeny ostatní služby, už u vchodu se vás ptají, jestli jste objednáni), další asi přijdou na řadu co nevidět. Útraty na kartách jsem měl od začátku roku ve statisících, takže v tom to nebude.

Dik ze jsi to jsem dal, to je drsny jak prudej, hold ne vse je zadarmo pokud spocitame cas, nutnost ted co uvadis jeste objednani :-| Jako objednat se? To ja nejsem schopen casto u vic veci, natoz u banky :-|
Takze mam cekat dopis... akorat nevim zda to posilaj i lidem co napsali mailem ze jsou dlouho v zahranici a nedosli na schuzku ;-)
Alespon ja takto reagoval na email :D

-- 5. 8. 2019 09:28 --

jir.vesely: njn tak musis to pak hlidat, nic neni 100% zadarmo a je otazka jak hodne toto treba potrebujes. Ja zatim mam nahradu csob.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 5. 8. 2019 10:04

Myslím, že s tou výpovědí se z právního hlediska asi nic dělat nedá. Pokud mají v podmínkách možnost vypovědět bez odůvodnění, tak proč by to nepoužili.

Z druhé strany než opruz-banka, tak pro mě lepší než žádná. Než se tam nechat zvát pořád na pobočku k nějaké slepici, která mele nesmysly a snaží se vnutit zákaznikovi pro něj nevýhodné produkty, k tomu nepoužitelné IB a spousta dalších problémů, tak radši věnuji čas něčemu jinému a používám použitelné banky. ČS nebyla nikdy použitelná ani jako obyčejná banka, nebude ani jako prémiová.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 5. 8. 2019 10:50

xls: tak za me na to ze jsem se vzdy CS drsne branil, me IB teda vzdy fungovalo za posledni 2 roky v poho i karta :) Nastaveni limitu, uchazejici na kartach (CSOB ma treba tydenni coz je na zabiti). Zvani a ruzne objednavani me taky hezky s... ale po zrizeni jsem se na to vybod a treba na to nereaguju a nebo napisu ze jsem v zahranici :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cestak71 5. 8. 2019 11:16

Dnes byl konečně ke stažení výpis z účtu EP. Nevěřil jsem vlastním očím, když jsem se na konci výpisu dočetl toto : „Děkujeme, že aktivně využíváte služeb LoungeKey. Volné vstupy jste již vyčerpal, další máte se slevou 50% z aktuálního ceníku.“ Žádné vstupy jsem ještě letos nečerpal :shock:
Okamžitě jsem na to podal reklamaci ;-)
cestak71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 5. 8. 2019 11:32

Díky za upozornění, vidím to tam taky.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tomas3 5. 8. 2019 15:05

Tipuji že to bude chyba spojená se zaváděním nové struktury údajů na konci výpisu. Když tak napište kdo tam máte něco jiného
Tomas3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 5. 8. 2019 19:32

Dnes jsem byl na pobočce založit Erste Premium. Prošel jsem úplně v pohodě a bankéřka se snažila.

Tlak na sjednání investičních produktů byl naprosto zjevný. Nejvíc mne baví ty vstupní poplatky 3% a poplatky za správu.

Také mi bylo narovinu řečeno, že se podmínky zpřísnily a bance nestačí pouhé přeposílání peněz na účet.

Už při vstupu začne každému být jasné kam banka vráží ty peníze vydělané na poplatcích (srovnej např. s FIO pobočkami).

Jsem zvědav jak dlouho mi účet při posílání bezhotovostních plateb vydrží než-li ho banka vypoví. Vyloženě jsme nenašli prozatím žádný produkt, který by mělo smysl vůbec ve srovnání s tím co nabízí konkurence využít.

Ještě mne čeká kolečko KB, ČSOB a UCB.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod evelista 5. 8. 2019 23:38

mluvíš, hatujes a stejne tak aktivne podpises, sam od sebe, wtf?
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 6. 8. 2019 09:28

evelista:
Od začátku jsem zde jasně uvedl, že chci mít sjednány prémiové účty (ideálně klidně i u všech bank). Tam je tak trochu aktivní podpis nutný. Rozhodně bych neřekl, že jsem hater.

Přínosnost tvých minimálně posledních dvou příspěvků je musím jinak uznat vážně dechberoucí.

ad. ČS:
Nepřekvapili. Druhý den po založení účtu -30 Kč poplatek za papírový výpis. Přesto, že to bankéřka následně měnila formou dodatku (jinak to prý údajně "nejde") na elektronický. Jde se reklamovat.
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka