Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 5. 8. 2022 15:27

Přeposlání peněz z vlastního účtu v jiné bance funguje. Dle obchodních podmínek se do příjmů nezahrnuje jen přeposlání z účtů klienta vedených v ČSOB. Jinak první 3 měsíce (4 měsíce) od založení účtu není nutné plnit podmínky pro poskytování premium účtu zdarma.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod t3kko 5. 8. 2022 16:23

Problem to neni. Ja kdyz jsem vyrizoval Premium ucet, tak jsem pani upozornil, ze jako OSVC ne vzdy na tech 50k dosahnu a pry neni problem pretacet penize. Dokonce mi rekla, at to tak delam a neplatim zbytecne mesicni poplatek ;)
t3kko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DannyFlyer 5. 8. 2022 18:48

To je fakt strašně zajímavý jak každý říká něco jiného :-D celkově je to jedno, protože tu příjmovou složku plním mzdou v pohodě, ale z principu je sranda, když vám Váš bankéř klade na srdce, že přeposílání je nemyslitelné, zatím co slečna na tel. lince Vám to doporučí :shock: :-D :-D
DannyFlyer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 8. 2022 20:22

Obecně - banka nemá šanci poznat, že účet s názvem "Josef Novák" v Monetě má stejného vlastníka jako "Josef Novák" v ČSOB. Ano, může to "ručně" sledovat bankéř, když bude chtít.
To s tím, že to vadí je taková mantra, kterou chtějí osobní bankéři odradit přeposílače, ale masově se to v ČSOB neuplatňuje.

Něco jiného je ale přeposílání v rámci banky, tedy i mezi ČSOB a Poštovní spořitelnou, tam totiž banka vidí nejen název účtu (jméno a příjmení), ale kompletní údaje klienta (rodné číslo).

Pokud i tak se někdo cítí nekomfortně, může si křížově posílat s někým jiným (kamarádem, partnerem, rodiči,...)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod esquire 7. 8. 2022 07:16

Takze posilani z MallPay na Premium ucet asi neni uplne ok, protoze ten jejich ucet je rovnez u CSOB ne?
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lenam 17. 8. 2022 21:46

Zdravím. Dokázal by mi prosím někdo říct, jestli je možné řešit EP čistě prostřednictvím telefonního bankéře (tzn. bez navázání služby na konkrétního bankéře na pobočce)? Případně měl by prosím někdo doporučení na nějakého příčetného bankéře v Praze, který zvládne plnit svá KPI i bez obvolávání zákazníků na konci kvartálu a ideálně ví, co je IBKR nebo Degiro a jak si vůči nim stojí investiční nabídka spořky? Byla bych moc vděčná za tipy. Díky!
lenam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 19. 8. 2022 23:56

Nevíte jestli má některý z prémiových účtů (karet) asistenci k domácím spotřebičům bez omezení (nutnost faktury) délky jejich stáří?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod teplice 20. 8. 2022 06:10

lenam píše:Zdravím. Dokázal by mi prosím někdo říct, jestli je možné řešit EP čistě prostřednictvím telefonního bankéře (tzn. bez navázání služby na konkrétního bankéře na pobočce)? Případně měl by prosím někdo doporučení na nějakého příčetného bankéře v Praze, který zvládne plnit svá KPI i bez obvolávání zákazníků na konci kvartálu a ideálně ví, co je IBKR nebo Degiro a jak si vůči nim stojí investiční nabídka spořky? Byla bych moc vděčná za tipy. Díky!

A co nabídnete tomu bankéři vy? Nebo myslíte, že bude šťastný za to, že váš bude mít v portfoliu s příznakem "neotravovat"? :-) je to klasický obchod, obě strany něco chtějí.
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Delitzsch 20. 8. 2022 07:01

Já bych měl zájem o tipy na čerpací stanice s nulovou marží, případně kde obchodník cenu dotuje.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 20. 8. 2022 08:03

Mufinmufi píše:Nevíte jestli má některý z prémiových účtů (karet) asistenci k domácím spotřebičům bez omezení (nutnost faktury) délky jejich stáří?

O tom nikde nevím, vždy jsem viděl s fakturou a placené danou kartou.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod treborit 20. 8. 2022 11:46

teplice píše:A co nabídnete tomu bankéři vy? Nebo myslíte, že bude šťastný za to, že váš bude mít v portfoliu s příznakem "neotravovat"? :-) je to klasický obchod, obě strany něco chtějí.

To co je v obchodnich podminkach, obrat na uctu, pocet plateb kartou apd. Tj. to co je transparentni a pokud to budu plnit, tak banka nebude vyhrozovat zrusenim uctu, zvat si me na pobocku pod lzivou zaminkou za cilem masaze investovat do NEVYHODNYCH produktu apd.

Nemam vubec problem s tim, pokud by byla v podminkach i nutnost investovat, ale v popsanem pripade me jen obiraji o cas.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 8. 2022 11:56

lenam píše:Zdravím. Dokázal by mi prosím někdo říct, jestli je možné řešit EP čistě prostřednictvím telefonního bankéře (tzn. bez navázání služby na konkrétního bankéře na pobočce)? Případně měl by prosím někdo doporučení na nějakého příčetného bankéře v Praze, který zvládne plnit svá KPI i bez obvolávání zákazníků na konci kvartálu a ideálně ví, co je IBKR nebo Degiro a jak si vůči nim stojí investiční nabídka spořky? Byla bych moc vděčná za tipy. Díky!

Já využívám ČSOB Premium a bankéř mě nijak neobvolává a nic nevnucuje. Zkus tedy možná ČSOB místo ČS.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 20. 8. 2022 17:23

Já využívám KB TOP nabídku a bankéřka mne nijak neobvolává ani nic nevnucuje...
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 20. 8. 2022 19:14

Mě v EP taky nikdo neotravuje a v ČSOB už vůbec, ale pokud vím tak virtuální bankéř v EP se nabízel
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 20. 8. 2022 21:43

Já ani nevím, že nějakého bankéře v ČSOB mám :D
JakubAsgard
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka