Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod t3kko 27. 1. 2023 01:41

To zní dobře. A dá se u nich plnit obrat přeposláním předpokládám bez problémů, že? Jinak výhoda mít více Premium účtu je ve větším objemu těch výhod, které se nasčítají.

Jinak já letos bohužel pojistné plnění u ČSOB cestovního měl (malá nehoda na skútru). Seběhlo se to rychle, tudíž nebyl čas na předchozí hovor s pojišťovnou jako během dvou jiných pojistných události tenkrát ještě u AXy. Nicméně po doložení dokumentu vše proplatili, ale nejednalo se o nijak vysokou částku.
t3kko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 1. 2023 05:20

ano, přeposílání stačí
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Aldadol 27. 1. 2023 10:15

Jen pozor, KB chce mít 1 platbu aspoň 70t. Takže třeba 2 platby po 50 by byly problém. Ale jednorázově 100t by mělo být OK.
Aldadol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PULPANM 27. 1. 2023 11:05

t3kko píše:To zní dobře. A dá se u nich plnit obrat přeposláním předpokládám bez problémů, že? Jinak výhoda mít více Premium účtu je ve větším objemu těch výhod, které se nasčítají.

Jinak já letos bohužel pojistné plnění u ČSOB cestovního měl (malá nehoda na skútru). Seběhlo se to rychle, tudíž nebyl čas na předchozí hovor s pojišťovnou jako během dvou jiných pojistných události tenkrát ještě u AXy. Nicméně po doložení dokumentu vše proplatili, ale nejednalo se o nijak vysokou částku.

Každá pozitivní zkušenost je přínosná.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 4. 2. 2023 15:33

PatrikChrz píše:Třeba různý rozsah pojištění, třeba KB kryje i zrušení letu (zaplatila mi ubytování a lodní lístek), ne jen zpoždění

A seš si jistej s tím zrušením letu? Koukl jsem teď na https://www.kb.cz/cs/obcane/platebni-ka ... h-podminek a od 1.7.2021 mají u zrušení / zpoždění letu křížek (předtím byl 15 tis. limit)

Jinak jsem na jejich stánkách taky narazil na to, že VISA Infinite má přes DragonPass 10 vstupů zdarma narozdíl od Mastercard World Elite ze 4 vstupy. Jenom tam nevidím, jak jí získat - nebo jí už k ničemu nevydávají?
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomas 3 4. 2. 2023 16:36

Teoreticky by jí po schválení měli vydat, ale zatím jen za poplatek 850Kč/měsíc.
Tomas 3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 4. 2. 2023 16:52

Creditka Mastercard World Elite se 4 vstupy je snad v té TOP nabídce: "K účtu zdarma Platinum Visa, možnost získat kreditní kartu World Elite".
Jinak ale k tomu účtu je zdarma jen debetka Visa Infinite, těch 10 vstupů platí jen pro kreditku!
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 4. 2. 2023 20:00

Markil píše:A seš si jistej s tím zrušením letu? Koukl jsem teď na https://www.kb.cz/cs/obcane/platebni-ka ... h-podminek a od 1.7.2021 mají u zrušení / zpoždění letu křížek (předtím byl 15 tis. limit)
Už to tady myslím šlo, že to zrušili. Patrikova zkušenost je dost fousatá.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 2. 2023 08:22

xls píše:Creditka Mastercard World Elite se 4 vstupy je snad v té TOP nabídce: "K účtu zdarma Platinum Visa, možnost získat kreditní kartu World Elite".
Jinak ale k tomu účtu je zdarma jen debetka Visa Infinite, těch 10 vstupů platí jen pro kreditku!

Já tedy mám k TOP nabídkce od KB Visa Platinum

-- 5. 2. 2023 08:23 --

ROlda78 píše:
Markil píše:A seš si jistej s tím zrušením letu? Koukl jsem teď na https://www.kb.cz/cs/obcane/platebni-ka ... h-podminek a od 1.7.2021 mají u zrušení / zpoždění letu křížek (předtím byl 15 tis. limit)
Už to tady myslím šlo, že to zrušili. Patrikova zkušenost je dost fousatá.

Ha díky za upozornění, tak jsem rád, že jsem to stačil využít :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 10. 2. 2023 11:27

Dotaz do pléna. Nenabízí nějaký z prémiových účtů, nebo kreditních karet pojištění telefonu bez výluky jeho využití pro podnikání? Např. ČSOB Premium (zřejmě i Skip Pay) tohle má, ale právě výluky docela eliminují účel. Pro kontext dodám, že např. kamarád si v UK platí 10 GBP/měs. a dostal po roce úplně nový iPhone 14 Pro Max za 50 GBP příplatek potom, co se mu rozbil displej.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 10. 2. 2023 11:48

Všechny varianty se vztahují na věci ve výlučném vlastnictví pojištěného, a to na osobní věci i věci určené k podnikání. Pojištění se dále vztahuje i na věci ve vlastnictví zaměstnavatele pojištěného, které pojištěný po právu užívá.
ČSOB Premium: Ale jde jen o ztrátu nebo odcizení mobilního telefonu v souvislosti se ztrátou nebo odcizením PK!
Ale ty možná myslíš Pojištění odpovědnosti.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 10. 2. 2023 11:58

Já mám na mysli rozmlácený displej, nebo hůř =). Pravda přes pojištění odpovědnosti ve vztahu právnická osoba by to za normálních okolností asi šlo, ale to by dotyčný řekl bych nesměl být jednatel/společník. Co jsem zaregistroval, tak právě ČSOB KK nabízí mimo prodloužené záruky taky ten mj. prasklý displej, apod. , ale ve výlukách je tam právě to podnikání. Odkaz: https://www.csobpremium.cz/portal/produ ... mium-karta .
Naposledy upravil Mufinmufi dne 10. 2. 2023 12:01, celkově upraveno 1
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 10. 2. 2023 11:58

Nabízí to Curve v nejvyšší variantě Metal, rozbití, krádež, ztráta. Do 1500 liber ale asi jak píšeš 50 liber spoluúčast. Poplatek za Metal je 15 GBP/měs.
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 10. 2. 2023 12:04

Myslím, že známý má ekvivalent tohoto https://www.vodafone.cz/pojisteni-telefonu/ . Díky za tip na Curve. Škoda, že pro něj teď nemám jiný use case.
Mufinmufi
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 2. 2023 18:20

Mufinmufi: a realne to funguje? Mluvil jsem s technikem od vyrobcu a rikal me. Vite tyto pojisteni nabizi nejake firma, kde koupite dane zarizeni. Lidi to zaplati a mysli ze maji tu delsi zaruku nebo tu echt vyhodu. Problem je, ze mi jako vyrobce to potom neuzname a firma jelikoz to nechce hradit sama, tak to zakaznikum proste na necem zamitne :(

Dava to i smysl... koupim iPhone 14, budu to pouzivat rok a pak s tim nekde jako svihnu o zem, at to poradne praskne a pak to nahlasim. Jak pojistovna prosetri / vysetri ze me to opravdu jen spadlo? Pady mohu trenovat ruzne jako nesika :D Proto spis cekam ze dojde k zamitnuti takove pojistne udalosti. Vetsinou lidem pada kde telefon? Nekde venku na beton, dlazbu ze zadni kapsy kalhot :D Muselo by to byt fakt natoceno a radne dolozitelne.
V UK / USA tomu verim, tam je trochu jine, v CR no nevim :D
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka