Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod HNF-01 6. 4. 2023 07:34

Je to tak, mluvil jsem o náhradním vozidle, sklo jde z pojistky.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kinga 6. 4. 2023 07:54

Tak jsem využil službu concierge u Erste Premier - zajištění pronájmu vozidla na ostrově uprostřed Pacifiku - povedlo se mi najít cca 4 půjčovny, ale žádná z nich mi neodpověděla na email, whatsapp apod. nevedli a volat se mi tam nechtělo.

Cca za 3 hodiny mi auto zajistili (požadavek jsem poslal odpoledne, takže během našeho večera už tam měli ráno). Takže za mně příjemné překvapení.
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tramin 14. 4. 2023 09:16

Dostane disponent ČSOB premium účtu kreditku taky zdarma, jak tomu bylo u UCB U konto premium, nebo jenom majitel účtu. Snad jsem to napsal srozumitelně...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2023 10:37

Pokud disponentem myslíš partnera či partnerku, tak pro něj je druhá kreditní karta zdarma, ale jedná se jen o kreditní kartu Mastercard Standard, nikoliv Mastercard World Elite
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 16. 4. 2023 13:56

Zbytek vlákna naleznete v tématu letištní salónky. Děkuji za pochopení.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod fc70 16. 4. 2023 21:12

meir13 píše:Dle infolinky Erste Premier je změna počtu volných letištních salónků platná od května 2023. Z 6 na 8 návštěv ročně.
Písemně je to už vidět v https://cdn0.erstegroup.com/content/dam ... remier.pdf , zatím ještě ne v https://cdn0.erstegroup.com/content/dam ... alonky.pdf .
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 17. 4. 2023 04:33

Vzhledem k tomu, že Spořitelna ruší MC karty, je otázkou, zda ty vstupy do MC salónku na T1 zůstanou (zdarma a bez omezení)... Podle toho PDF, kde zmiňují už jen VISA debetní/kreditní karty, to skoro vypadá, že ano. Zajíjmavé :)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kubago 17. 4. 2023 20:22

Přímo tady na foru je vyjádření České Spořitelny, že Mastercard salónky zůstanou neomezené i s Visa kartou:
viewtopic.php?p=13459008#p13459008

Co by mě ale zajímalo je, jestli se to bude považovat jako LoungeKey vstup, ale ČS to bude neomezeně proplácet, nebo opravdu s MC salónky dohodli nějaký vstup na Visa karty. (Doteď se Erste a MC salónky do LoungeKey vstupu nijak neprojevovali.
kubago
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 18. 4. 2023 19:54

... na obecné infolince KB 955 551 505 mi dnes (na dotaz na spořicí účet 5 % p.a. do 200.000 Kč, co je v dnešním sazebníku) řekli, 1) že si jej jako klient s TOP nabídkou mohu zřídit, pokud se nějak zapojím do nového bankovnictví KB, nepropojeného ovšem s dosavadním bankovnictvím (v tom novém bankovnictví bych si asi měl vybrat "zdarma" tarif), 2) že u TOP nabídky bude banka klienty v souvislosti se změnami na "tarify" oslovovat sama (tomu věřím) 3) a že jednoho dne, až všichni přejdou na "tarify", TOP nabídka jako produkt zanikne (tomu spíš nevěřím; rozhodně ale v nabídce Exclusiv není žádné vedení účtu zdarma při splnění příjmového či depozitního kritéria).
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 26. 4. 2023 09:40

Vcera na me vyskocila notifikace v George, ze v ramci Erste Premier se pocet volnych vstupu do salonku zvysuje na 8 rocne.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cermakjn 26. 4. 2023 15:23

DPH - VAT píše:... 1) že si jej jako klient s TOP nabídkou mohu zřídit, pokud se nějak zapojím do nového bankovnictví KB, nepropojeného ovšem s dosavadním bankovnictvím (v tom novém bankovnictví bych si asi měl vybrat "zdarma" tarif)

Potvrzuji, funguje, založit ten Start tarif. Účty se navzájem nevidí, ale platba mezi nimi jde v režimu "okamžitá", tzn. jednotky sekund.
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod RepkaLuk 26. 4. 2023 17:40

frelichl píše:Vcera na me vyskocila notifikace v George, ze v ramci Erste Premier se pocet volnych vstupu do salonku zvysuje na 8 rocne.

Taky mi to přišlo...
RepkaLuk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marek2001 27. 4. 2023 13:22

Ahoj, budou v Erste Premier v klidu, když si tam pošlu z jiného účtu 70 000, budu mít jejich kreditku na 250 000 a řekněme nějaké investice, pokud budou konkurenceschopné? Má někdo zkušenost, co je u nich konkurenceschopné? Např. jejich penzijní spoření a dynamický fond má dobré výsledky.
marek2001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tmx643 27. 4. 2023 17:01

České akcie jsou konkurenceschopné, chystám se na ně, až bude zas dobrá cena. Poplatek za nákup jak Fio, mají sice poplatek za správu 0,06 % ročně, ale tak za těch třeba 180 Kč ročně (0,06 % z 300000 Kč) dostaneš cestovní pojištění a hlavně salonky v bohatém množství.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 27. 4. 2023 17:34

Zajimave, ze tohle zde zatim nikdo neresil, takhle se neprimo dostat k letist. salonkum, je to pro mne novinka.
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka