Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 3. 2024 19:14

Na té stránce ale nejsou avizovány žádné změny, které by se měly týkat premiového účtu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod baron84 24. 3. 2024 22:39

To je sice pravda. Ale dá se předpokládat, že všechny změny budou v těchto datumech
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mahdy1666 25. 3. 2024 12:58

Sazebník ČSOB pro fyzické osoby – občany účinný od 1. 7. 2024

https://www.csob.cz/documents/10710/267 ... 701-cz.pdf

...ale o Premium kontu je tam jen zmínka, že " Kritéria pro vedení služby zdarma jsou uvedena v Podmínkách služby ČSOB Premium."

Myslím si, že to stále ještě tvoří... :-)
Geocaching Charita - mahdy1666 - první trackovatelný transparentní bankovní účet č. 1666016660/0100 (geocaching nick: mahdy1666)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 3. 2024 14:09

Tak uvidíme, s čím se vytasí. Buď to bude, nebo nebude přijatelné
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 26. 3. 2024 01:21

Na https://www.kb.cz/cs/kb-premium píšou:
"Prémiové platební karty
2 x Platinum Visa nebo Zlatá karta,
navíc můžete získat kreditní kartu World Elite"
Nevíte někdo: Ta zmíněná kreditní karta, kterou můžu získat navíc, je zde zdarma?
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 3. 2024 06:00

Myslíš tuto? Ano, k TOP nabídce je zdarma.
Přílohy
karta KB.jpg
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 5. 2024 12:25

Vyčerpal jsem 4 volné vstupy do salónků na letištích. Když teď v KB TOP účet zruším a založím za měsíc znovu, naskočí mi v Dragon Pass nové čtyři volné vstupy?
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 5. 2024 13:03

Nesázel bych na to, podle mne by záleželo na tom, jestli by bylo přidělené stejné číslo klienta v Dragon Pass nebo v novém. Navíc když teď zrušíš, nemáš jistotu, že ti kreditku znovu schválí. Je to úvěrový produk, nenárokový.

To si raději zařiď produkt u jiných bank, aktuálně asi nejpřístupnější je Raifka, k Exkluzivnímu účtu 2 debetky, každá 4 vstupy a je možné i kreditka, která má 2 nebo 3 vstupy (mám různé prameny, jeden kamarád tvrdí, že tam má dva, druhý, že tam má tři). Celkem 10/11 vstupů. A KB si nechat na letiště, kde není LK a je DP.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 15. 5. 2024 13:50

Jen pro doplnění, ERSTE má těch LoungeKey vstupů hned 8, a k tomu i svoji lounge na T2 a vlastní security, což se docela hodí, není tam ani noha. Nejen T1 a klasický MC salonek. Pokud jedna "prémiovka", tak tato.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 5. 2024 14:17

Raifka má také vlastní salonek, navíc před tou security, kterou můžou klienti využít také. Zatímco u Erste salonku neumožńují jít po příletu, do Raifky salonku to jde. Navíc podnínky pro vedení účtu u Raifky jsou mnohem mírnější, než u Erste.

Erste tedy mám a jsem rád za ni, už kvůli velmi dobrému cestovnímu pojištění, ale "nováčkovi" bych aktuálně spíše doporučil tu Raifku. Vstupů celkem 10 (4 jedna debetka, 4 druhá debetka, 2 kreditka (dle některých dokonce tři, všechny mohou být na stejného držitele)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 15. 5. 2024 14:23

kvůli velmi dobrému cestovnímu pojištění, ale "nováčkovi" bych aktuálně spíše doporučil tu Raifku.
nebo ČSOB spíš
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 5. 2024 14:28

PULPANM: u ČSOB se očekává změna podmínek, uvidíme, s čím přijdou. Raifka teď naopak "zvonila". Ale zase má jiné výhody. Samozřejmě "více cestující" si můžou jich pořídit víc, ideální je mít kombinaci systémů LK (RB, ČS, ČSOB, Creditas) a DP (KB)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 15. 5. 2024 14:42

Pojištění je super (použil jsem od ERSTE a ČSOB a funguje nad očekáváná) a privátní security na T2 od ERSTE je super, šetří čas.

Ale ty salónky, no... Nedávno jsem letěl z Londýna domů, salonek narvanej, protože LoungeKey vstupy má dnes naprosto každej, čekání 30 minut na vstup. Pak Dublin, vstoupit šlo, ale narvanej na 90% a lepší zážitek snad byl sedět vedle ve Starbuck, kde si teda člověk kafe zaplatí. Předtím Amsterdam, salónek na terminálu s EasyJet žádnej. Jak se to rozdává každému, přestává to dávat smysl.

Evropu létám "jak to jde", na hodinu či dvě nemá business smysl, a jedinej salónek, kam bych vlezl znovu, byl na Gran Canaria, tam to šlo, člověk kouká na odletovou plochu, v dálce trénují F16ky a dá si dobrý jídlo.

A mimo Evropu dává smysl business letenka a salónky (lepší) jsou pak v ceně.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 15. 5. 2024 23:08

I na ten LK se dá. Naposled cesta přes Katar tam i zpátky cca 8 hodin čekání přes noc. Přijdeš do salónku ve 3 ráno, horká sprch a převlíknout se, pak 3 hodiny práce za počítačem s nějakým vínem a drobnostmi, další hodinku snídaně a v 7 vyrazit hledat gate. Problém ale ráno je, že před salónkem stojí ve frontě tak 50 lidí.

Když už za něco vyhodit prachy, tak abych nemusel někde dlouho tvrdnout, pak se ani ten salónek nestihne. Ale to záleží spíš na štěstí než penězích, co se podaří koupit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 5. 2024 05:58

RH: Jak jsem psal, tu stejnou privátní security používá i Raifka a vstupů má víc a snáse se získá a "udrží" ten Exkluzivní účet (neprudí s povinnými investicemi jako ČS), než Erste.

Je škoda, že v západní Evropě ty salonky mají strašnou úroveň, často jsou obsazené, nefungují celou provozní dobu letiště,... tak nějak se to zhoršuje. Ale co, je to zadarmo, tak když se nějaký podaří ulovit dobré. Naopak čím víc "východ", tím salonky lepší.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka