Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 16. 5. 2024 08:59

Já bych se v případě té RB úplně nespokojil s jejím působením v Rusku. I když se s tím třeba místní CZ pobočka úplně neztotožňuje (Makhmudová, se kterou jsem viděl rozhovor, tak působila), s matkou toho moc nenadělá:

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... u-40471831

Dá se jen spekulovat, zda má Raifka odliv klientů a tak se je snaží nalákat na "výhodné prémiové účty".
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahdy1666 16. 5. 2024 09:08

Rajfka už na Ruzyni několik let svůj vlastní salonek bohužel nemá. Zrušili ho někdy během covidové éry.

PatrikChrz píše:Raifka má také vlastní salonek, navíc před tou security, kterou můžou klienti využít také. Zatímco u Erste salonku neumožńují jít po příletu, do Raifky salonku to jde. Navíc podnínky pro vedení účtu u Raifky jsou mnohem mírnější, než u Erste.

Erste tedy mám a jsem rád za ni, už kvůli velmi dobrému cestovnímu pojištění, ale "nováčkovi" bych aktuálně spíše doporučil tu Raifku. Vstupů celkem 10 (4 jedna debetka, 4 druhá debetka, 2 kreditka (dle některých dokonce tři, všechny mohou být na stejného držitele)
Geocaching Charita - mahdy1666 - první trackovatelný transparentní bankovní účet č. 1666016660/0100 (geocaching nick: mahdy1666)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 5. 2024 09:22

On je teď nějaký jiný, jmenuje se jinak (FastTrack Lounge), ale je tam možné jít se zlatou debetní VISA kartou RB (ne MC) bez odečtení vstupů. Kamarád tam byl naposledy 31.8.2023. Jen si není jist, jestli je na stejném místě, jen, že je před celníky. Nabídka obdobná jako v Erste, jen kolem poledne tam nejsou ty teplé obědy.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mahdy1666 16. 5. 2024 11:46

Jo tááák. Podle fotek (žlutá barva sedaček) poznávám Rajfku. Díky za info.
Geocaching Charita - mahdy1666 - první trackovatelný transparentní bankovní účet č. 1666016660/0100 (geocaching nick: mahdy1666)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 16. 5. 2024 14:23

Založil jsem si dnes Exkluzivní účet u RB. Zlaté debetní karty už vidím v IB a mám je v GooglePay. Musím na T2 v Praze ve Fast Track salonku ukazovat fyzickou kartu, nebo stačí ji ukázat v IB nebo v GooglePay? V pondělí letím z T2. Díky.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 5. 2024 15:29

Buď fyzickou kartu, nebo QR kód z aplikace Lounge Key, ale tam to pak strhne vstup.

-- 16. 5. 2024 16:30 --

tedy předpokládám, že to tam funguje stejně jako v ostatních salóncích. Ale uvidíš, zkusit to můžeš.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 16. 5. 2024 15:55

No o tom RB exkluzivním kontu přemýšlím taky k ČSOB premium
Akorát mám dilema -RB/podnikání v Rusku
To cestovní pojištěni ve srovnáni s ČSOB je ale srandovní
Naposledy upravil PULPANM dne 16. 5. 2024 17:52, celkově upraveno 3
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 16. 5. 2024 16:00

k tomu RB exkluzivnímu, koukám do ceníku a vidím 1 obyč karta a 2 gold v ceně?
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2024 16:07

Ano, koukáš dobře :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 16. 5. 2024 18:35

Pročítám si tady výhody ČSOB premium a narazil jsem na prodlouženou záruku - https://www.csobpremium.cz/produkty-a-s ... eni-nakupu

Máte s tím někdo zkušenosti? Jak to přesně funguje. Musím tu pojištěnou věc zakoupit kreditkou ČSOB nebo stačí když ji prostě mám? To jsem nějak v podmínkách nenašel.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod polda 16. 5. 2024 18:44

S kreditní Premium Kartou vám ji ...........
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2024 19:30

Pojištění v rozsahu „prodloužená záruka“ se vztahuje pouze na elektrické přístroje pro domácnost, audio-vizuální techniku a hobby nářadí, výpočetní techniku, drobnou elektroniku, mobilní telefony, hodiny, hodinky a hobby sportovní techniku, a to takové, které:
– je jednotlivě uvedeno v čl. X těchto informací a
– není vyloučeno v pojistné smlouvě a
– má kupní cenu včetně DPH ve výši alespoň 1 500 Kč a
– bylo zakoupeno zcela nové a
– bylo zakoupeno v České republice a
kupní cena byla v plné výši uhrazena prostřednictvím kreditní karty s pojištěním.

Viz. https://www.csobpremium.cz/documents/10 ... zaruce.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 5. 2024 08:42

jenda_s píše:k tomu RB exkluzivnímu, koukám do ceníku a vidím 1 obyč karta a 2 gold v ceně?

Přesně tak a na každé gold 4 LK vstupy. A obě si můžeš nechat vydat na svoje jméno. Vypadá to fakt lákavě.

-- 17. 5. 2024 09:46 --

...a případně ještě kreditka s 2 nebo 3 vstupy, ta by také měla být zdarma.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jenda_s 17. 5. 2024 08:51

jj, přešel jsem z původního Equa účtu na Exclusive, změna proběhne k 1.6., takže po 1.6. objednám i gold karty k té stávající obyčejné :-)

A mimo to, ke kreditce Premium další 2 vstupy, celkem tedy 10 LK vstup za rok od RB :-)
Naposledy upravil jenda_s dne 17. 5. 2024 08:52, celkově upraveno 1
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 17. 5. 2024 08:52

A Fast Track salónek na T2 v Praze vždy zdarma k Visa Gold.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka