Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 30. 5. 2024 12:20

Praktickým problémem cestovního pojištění nejsou limity, ale jak funguje. Zkušenost s blízkým příbuzným: těžký infarkt. Zavolala se záchranka, ti navrhovali vhledem k vyššímu věku nechat člověka v klidu umřít a ani se s ním do blízké okresní nemocnice netahat. Protože známí, tak ho nakonec odvezli. V okresní nemocnici léky 0, léčení taky, známí naklusali s cashí do lékárny a koupili potřebné léky. Ihned jsme kontaktovali pojišťovnu, ta místo návrhu nějakého řešení nebo pomoci oznámila, že prověří, jestli má vůbec plnit, ať čekáme. Pak opakovaně kontakt pojišťovny, a opakovaně, opakovaně. Po 5 dnech, kdy pojišťovna říkala, ať čekáme, tak jsme se domluvili, že převezou do normální kvalitní nemocnice. Pak se nakonec ozvala pojišťovna, že podle informací od obvoďáka plnit budou, ale když se dozvěděli o převodu, tak že zase to asi plnit nebudou, ať čekáme. Nakonec zase po pár dnech, že zaplatí léčení (ne převoz). Za 3 týdny léčení nebyla schopná pojišťovna vydat nemocnici záruku, všechno jsme museli platit sami, nebyli schopní ani 1x kontaktovat doktora, se kterým jsme si každý den volali. Po 3 týdnech jsme se začali domlouvat na převozu do ČR, ošetřující lékař zakázal letadlo, pojišťovna trvala na letadle, jinak že to nezaplatí. Tak jsme to riskli, po návratu po nějaké době pojišťovna účty za samotné léčení proplatila. Bez známých a spousty hotovosti je pojišťovna na 2 věci.

-- 30. 5. 2024 13:26 --

Jinak komunikace s pojišťovnou: Voláte na infolinku jako u každé organizace, kde máte náhodný personál s náhodným nízkým vzděláním, většinou ze Slovenska, pokaždé se dovoláte někomu jinému, takže všechno vysvětlovat od začátku. Skončí to tak, že ať všechno pošlete písemně a oni že dají vědět. Pak to asi předají nějakému doktorovi a po pár dnech zase náhodný pracovník infolinky řekne, co jakože vzkazuje doktor. Vy musíte všechno písemně, za to pojišťovna vám nepošle písemně ani řádek, asi aby mohli v případě sporu všechno zapřít, jako to bylo např. s tou přepravou v rozporu se stanoviskem ošetřujícího lékaře. A to se jednalo o Evropu. Good luck!

-- 30. 5. 2024 13:39 --

U ČSOB záleží, jak si představují ten deposit, těch 60k není problém. Jestli budou stačit akcie, tak jich tam pár přesunu, to by nebyl problém.

Jinak u ČSOB byla ta platnost cestovního pojištění 120 dnů, u ostatních to bývá max. 90, což může být taky rozdíl.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 30. 5. 2024 12:46

Díky za vysvětlení hopo.hopo a také ostatním. V IB mi to další Mastercard zlatou DK nenabízelo, tak jsem si objednal tu Visa DK. Alespoň se to bude hezky doplňovat. Netuším kolik bych toho musel nacestovat, abych vyčerpal 2x 4 vstupy z DK a 1x 2 vstupy z KK. Pak mám ještě KB a již zmíněné ČSOB.

Nyní už mi ČSOB tolik chybět nebude. Mám tam dobíhající TV s výhodným úrokem, ale pak už pro ně nemám s těmi jejich podmínkami moc use case. DIP bude předpokládám také lepší od FIO a prozatím vyčkávám. Je zbytečné se nechat u Patrie, nebo Raiff oholit na poplatcích jen proto, abych měl ČSOB Premium na základě nových podmínek zdarma.

XLS to je šílený příběh a bohužel jsem čekal, že to takhle nějak bude.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod petrkuznik1979 30. 5. 2024 12:48

Omlouvám se, pořádně jsem ho neposlouchal, byl jsem po noční a v okamžik hovoru jsem vstával.. Ale určitě to je 300 000 Kč na spořáku. myslím, že říkal nebo i v investicích, ale za to ruku do ohně nedám...
petrkuznik1979
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 30. 5. 2024 13:01

Jinak ještě to cestovní pojištění je myslím u všech outsourceované, těch asistenčních služeb bude 1-2.

300 na spořáku by bylo no-go, mít přes ně koupených pár českých akcií by šlo. Uvidíme, rád bych to neměnil, u ČSOB se mi líbí design karet a slušně fungující okamžité platby.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 30. 5. 2024 13:06

U těch CZ akcií by ti to ale Patria zase oholila z druhé strany na správcovských poplatcích ne?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 30. 5. 2024 13:06

Já v podstatě jako jediný benefit ČSOB Premium využívám Tankartu. Tu je možnost mít ještě přes Edenred, kde je ale sleva 1,50 místo 2,20 s tou od ČSOB.

U těch depozit bude záležet, jestli bude stačit mít je tam jen poslední den v měsíci, pak se o tom možná dá uvažovat. Ale už je to další komplikace, na kterou je třeba myslet (ke všem těm povinným platbám kartou atd.). No a ještě k tomu teda mít těch 300k volných na tahle škatulata. Při rozdílu 1 % na úroku oproti nějakému jinému spořicímu účtu by to tak vyšlo na 7 Kč na ušlém rozdílu na úrocích za 1 den, což se dá. Ale zapomeneš to tam dát a budeš to mít hned za 1500. :D
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 30. 5. 2024 13:14

Spořák, nebo TV by za mě problém nebyl, ale oni mají zpravidla tak strašně nevýhodné sazby, že si to prostě sám před sebou neobhájím. Těžko říct jak to bude vypadat po novém roce, kdy bude tyto podmínky potřeba začít plnit.

Na Tank kartu jsem úplně zapomněl. Je nějaká alternativa té benefit šedé tank karty? Bez ní by se mi žilo docela špatně. Edenred zjevně nedostačuje.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 30. 5. 2024 13:41

Já spoléhám na ty investice u Patrie, protože sice RB exkluzivní není špatné, ale jsou tam věci, které jsou u ČSOB lepší. Ať už to pojištění nebo třeba právě Tankarta. Navíc i RB časem může podmínky změnit... Nemusíme se tady bavit o tom, že jsou lepší brokeři než Patria, ale není to zase tak špatné. Já to založil kvůli DIPu a s tím akčním kreditem na poplatky si prostě doplním investice na neDIPový účet, abych splnil nové podmínky. Pokud to nebude celé ještě úplně jinak. Ten správcovský poplatek 0.12% p.a. není nic strašného. A navíc prémiovým klientům ČSOB umí nastavit lepší konverzní poplatek, takže na příspěvek od zaměstnavatele rozhodně jedna z nejlepších voleb, co jsou k dispozici. Takže za mě je to schůdná cesta, když si postavím vedle sebe pro a proti.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 5. 2024 14:06

Mám takové podezření, že RB měla insider informace o připravovaných změnách něco dříve a podle toho přizpůsobila nabídku toho svého nového Exkluzivního účtu, protože načasování je celkem podezřele náhodné a asi tady bude nějaký plán převzít část klientského kmene...

-- 30. 5. 2024 15:11 --

jir.vesely píše:Já to založil kvůli DIPu a s tím akčním kreditem na poplatky si prostě doplním investice na neDIPový účet, abych splnil nové podmínky. Pokud to nebude celé ještě úplně jinak. Ten správcovský poplatek 0.12% p.a. není nic strašného. A navíc prémiovým klientům ČSOB umí nastavit lepší konverzní poplatek, takže na příspěvek od zaměstnavatele rozhodně jedna z nejlepších voleb, co jsou k dispozici.

Souhlas, DIP u Patrie je použitelný - jde to i levněji (pokud se bavíme o sledování indexu, tak třeba IE00BJ1K1S60 přes ČS), ale i nákladněji (RB nebo Portu) za určité časové období...

Jinak to využítí kreditu na poplatky na nákup titulů do běžného portfolia mimo DIP by mohl být zajímavý hack - lze pak tyto pozice jednoduše přesunout, aby se započítali do DIPu v dalším roce?
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 30. 5. 2024 14:33

Dřív nabízeli i nějaký kredit na nákupy i bez DIP (u Premium). Ten správcovský poplatek při objemu 300 tis. není tak tragický, je za to aspoň lepší přístup k údajům na Patrii.

Jinak ten závod ČSOB-RB je takový kraví. ČSOB nebyla schopná přijít za těch hodně let v rámci Premium prakticky nic vylepšit (a že by toho tam bylo co zlepšit); RB nakupuje masově klienty (Citi, Equa,...) a pak se snaží měnícími podmínkami rychle vystrnadit (tady čekám, že ten RB exkluzive taky udělají nepoužitelný rychleji, než si to osahám).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 30. 5. 2024 14:39

Me docela vyhovuje ta appka RB.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xls 30. 5. 2024 14:46

Mně ten jejich design připomněl vždycky žloutenkovou epidemii. I když teď koukám, že se to snaží nějak naředit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 30. 5. 2024 14:56

Já mám teda s pojištěním u ČSOB (ČSOB pojišťovna) i ERSTE (zajišťuje Kooperativa) super zkušenosti. Potřeboval jsem rentgen nohy v Thajsku, poté co jsem uklouznul na korálech, a přítelkyně pak měla po pár dnech nějaké jiné problémy, jednou jsem použil ČSOB, podruhé ERSTE, volal jsem kolem 10:00 TH času, tedy 4:00 ráno u nás, během 15 minut jsem měl domluvenou blízkou privátní nemocnici a tam kredit na cca 10 mil THB, takže ošetření komplet na pojišťovnu. Oba případy 100% spokojenost. Pak i follow-up call, zda je vše ok.

Je ale fakt, že ČSOB pojišťovna i Kooperativa na to má v TH stejného smluvního partnera, ve finále to řešil on :)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 30. 5. 2024 15:54

xls píše:Praktickým problémem cestovního pojištění nejsou limity, ale jak funguje. Zkušenost s blízkým příbuzným: těžký infarkt. Zavolala se záchranka, ti navrhovali vhledem k vyššímu věku nechat člověka v klidu umřít a ani se s ním do blízké okresní nemocnice netahat. Protože známí, tak ho nakonec odvezli. V okresní nemocnici léky 0, léčení taky, známí naklusali s cashí do lékárny a koupili potřebné léky. Ihned jsme kontaktovali pojišťovnu, ta místo návrhu nějakého řešení nebo pomoci oznámila, že prověří, jestli má vůbec plnit, ať čekáme. Pak opakovaně kontakt pojišťovny, a opakovaně, opakovaně. Po 5 dnech, kdy pojišťovna říkala, ať čekáme, tak jsme se domluvili, že převezou do normální kvalitní nemocnice. Pak se nakonec ozvala pojišťovna, že podle informací od obvoďáka plnit budou, ale když se dozvěděli o převodu, tak že zase to asi plnit nebudou, ať čekáme. Nakonec zase po pár dnech, že zaplatí léčení (ne převoz). Za 3 týdny léčení nebyla schopná pojišťovna vydat nemocnici záruku, všechno jsme museli platit sami, nebyli schopní ani 1x kontaktovat doktora, se kterým jsme si každý den volali. Po 3 týdnech jsme se začali domlouvat na převozu do ČR, ošetřující lékař zakázal letadlo, pojišťovna trvala na letadle, jinak že to nezaplatí. Tak jsme to riskli, po návratu po nějaké době pojišťovna účty za samotné léčení proplatila. Bez známých a spousty hotovosti je pojišťovna na 2 věci.

-- 30. 5. 2024 13:26 --

Jinak komunikace s pojišťovnou: Voláte na infolinku jako u každé organizace, kde máte náhodný personál s náhodným nízkým vzděláním, většinou ze Slovenska, pokaždé se dovoláte někomu jinému, takže všechno vysvětlovat od začátku. Skončí to tak, že ať všechno pošlete písemně a oni že dají vědět. Pak to asi předají nějakému doktorovi a po pár dnech zase náhodný pracovník infolinky řekne, co jakože vzkazuje doktor. Vy musíte všechno písemně, za to pojišťovna vám nepošle písemně ani řádek, asi aby mohli v případě sporu všechno zapřít, jako to bylo např. s tou přepravou v rozporu se stanoviskem ošetřujícího lékaře. A to se jednalo o Evropu. Good luck!

Otazka samozrejme zni ktera pojistovna respektive asistencni sluzba? Mam podobnou zkusenost s AXA (i kdyz prece jenom o neco pozitivnejsi, kazdopadne bez vlastnich penez problem veliky). Ale co jsem slysel, vsude to takova mizerie neni.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 30. 5. 2024 16:29

Tak jsem to ještě dohledal, byla to ČSOB pojišťovna a Mondial Assistance.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka