Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod milanBrno 13. 6. 2024 14:15

Na Apple je nejlepsi Electroworld, navic se daji sehnat slevove kody (5%-10%) a k tomu samotny EW dava nekolikrat do roka 10%. Celkem se tak da ziskat 20%
Bohuzel bude koncit a bude to Datart :(

Premiove kreditky ti pak zaridi prodlouzenou zaruku (na 3 roky). CSOB nebo RB DeLuxe.
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 13. 6. 2024 16:08

Ale ten Datart případně taky jde. Na ČSOB premium máš Datart VIP a pak podle typu Macbooku je tam 2-4% sleva. Není to nic extra, ale lepší než drátem do oka. Mnohem zajímavější akce má Amazon. Tam třeba teď vyjde základní Macbook Pro o zhruba 7000 levněji. Problém ale je ta německá klávesnice...
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 13. 6. 2024 16:36

Bohužel je to o 10 tis. Kč výše než u konkurence, takže se ta sleva smaže. Na Amazon jsem se taky díval a vyjde jen o trošku levněji a asi tam nebude CZ klávesnice (https://www.tera.cz/apple-macbook-pro-1 ... 86472.html).
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 15. 6. 2024 20:31

milanBrno píše:Premiove kreditky ti pak zaridi prodlouzenou zaruku (na 3 roky). CSOB nebo RB DeLuxe.

Jenze pouze po dobu trvani uctu, pokud by ucet diky novem podminkam Franta zrusil, konci tim i to pojisteni ;-)
Dal to pojisteni neni zdarma, ale tvrde se plati. Ja treba takto z obavy koupil zbozi v EU, no a tam byla mena EURo, zbozi pak nebylo, takze penize vraceny ale banka me sebrala hned 1600czk na kurzu :-\
Tudiz ano vyuzil jsem pro pocit bezpeci pojisteni, kreditku CSOB ale nebylo to zdarma.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 6. 2024 20:48

No pojištění jsi nevyužil. Protože platí na nákupy v ČR.

Někdy je fajn přečíst si ten informační dokument o pojistném produktu, když chce člověk nějaké to pojištění využít. ;)
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 15. 6. 2024 20:57

tmx643: jo to plati uz jen v CR? Tam bylo opravdu driv a mam za to ze v EU.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 6. 2024 22:32

Mám tu dokument stažený v dubnu 2019, další v únoru 2021 a je to tam v obou.
V té verzi od července 24 je to i vyjasněné, že případně v eshopu s českou doménou a v českém jazyce.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 16. 6. 2024 19:22

Ano, na tohle pozor. Nevím, jestli u všech, ale u ČSOB premium je v podmínkách, že to musí být koupeno v ČR. Řešil jsem to, když jsem kupoval iPad. Tam odpadá problém s klávesnicí a akce na Amazonu jsou dobré. Většinou už pár měsíců po vydání nového modelu. Revolut metal to ale kryje. Teoreticky... Nemám s tím zatím praktickou zkušenost.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 6. 2024 13:20

Uz aby bylo prijato euro, to je sileny kolik banka vezme na kurzu a to staci jen neuvedomit a zaplatit treba kreditkou CSOB (jde to preci jen z kk a nemusis nekde blokovat sve penize).
Jenze pokud zbozi neni a vraci se zpet do CZK je to radost :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 18. 6. 2024 13:55

A jakým způsobem ti to vrátili, že jsi tratil? Já měl v minulosti několik vrácených euro plateb kreditkou (půjčovny / zaúčtovaná záloha za benzín) a vždy to bylo vráceno přímo na kartu (asi stornem původní platby), takže se rovnala částka v eurech i v korunách a navíc jsem vyinkasoval NaCesty cashback 1,5 %, takže jsem vydělal.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 18. 6. 2024 14:01

Opravdu se na tomto fóru najdou masochisti, co na platby v zahraničních měnách používají napřímo karty ČSOB? Marně vzpomínám, kdy jsem naposled něco v zahraniční měně zaplatil jinak než Revolut (nabitý z ČSOB KK) nebo mBank Svět kartou.
Naposledy upravil stepano dne 18. 6. 2024 14:04, celkově upraveno 1
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 6. 2024 14:03

@ripper6: Na platby v zahraničních měnách je ideální používat Revolut a dobíjet ho klidně kreditkou, nebo nějaký multiměnový účet s kartou. Peníze za nedodané či vrácené zboží se pak vrátí ve stejné zahraniční měně a nedochází k nevýhodné konverzi do CZK.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 6. 2024 14:50

stepano píše:Opravdu se na tomto fóru najdou masochisti, co na platby v zahraničních měnách používají napřímo karty ČSOB? Marně vzpomínám, kdy jsem naposled něco v zahraniční měně zaplatil jinak než Revolut (nabitý z ČSOB KK) nebo mBank Svět kartou.

nebo z RB multiměnového účtu.
Ale u ČSOB máš další měnu zdarma k bú, stačí přeci aktivovat před cestou třeba EUR účet, nacpat na něj hotovost a pak platit kartou.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 6. 2024 22:10

stepano píše:Marně vzpomínám, kdy jsem naposled něco v zahraniční měně zaplatil jinak než Revolut (nabitý z ČSOB KK) nebo mBank Svět kartou.

mBank Svet ok, ale pozor pri vraceni tratis prumerne 50-70czk u objednavek za cca 1800czk.
Takze ano pak je lepsi ucet v dane mene nebo Revolut, ale zase to se me nedeje casto, neuzil jsem to tolik, proto jsem ho neresil.
Respektive ano je nej volba, ale resil jsem kdyz by mi nedodali zbozi, ze bych to hur u Revolutu nebo i Wise resil nez kdyz budu resit CSOB a treba pres arbitra ;-)
Wise dokonce mam, ale moc nepouzivam.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod wurk 19. 6. 2024 12:37

u Revolut zatim zkusenost s chargeback lepsi, nez u ceskych bank
wurk
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka