Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 19. 6. 2024 12:32

Mám dotaz k prémiovému účtu u Raiffeisenbank a loungekey. U ČSOB se mi normálně zobrazi zbývající vstupy. U raiffky ale vidím v loungekey u kreditky unlimited, ale tomu se mi moc nechce věřit. Debetka mi pak neukazuje vstupy vůbec. Máte s tím někdo zkušenost? Nerad bych, aby mi účtovali zpětné vstup do salonku.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 19. 6. 2024 12:43

Někdo už to tady řešil a dopátral se infa, že unlimited to není.
Ale jak na to přišel nevím.
Asi dotazem
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 6. 2024 12:52

To "unlimited" se řešilo v tématu RB viewtopic.php?p=13733286#p13733286
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 6. 2024 08:36

Mufinmufi píše:Mám dotaz k prémiovému účtu u Raiffeisenbank a loungekey. U ČSOB se mi normálně zobrazi zbývající vstupy. U raiffky ale vidím v loungekey u kreditky unlimited, ale tomu se mi moc nechce věřit. Debetka mi pak neukazuje vstupy vůbec. Máte s tím někdo zkušenost? Nerad bych, aby mi účtovali zpětné vstup do salonku.

Vidíš je jen v aplikaci LK, nebo je to vidět i někde v bankovnictví?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod zoul 20. 6. 2024 13:12

Zde nove info pro majitele GOLD uctu v Monete:
Od 1. 7. mate ke karte Gold ZDARMA 4 vstupy do letistnich salonku Priority Pass po celem svete. Ke vstupu staci fyzicka karta Gold. Od 1. 7. se take muzete registrovat do aplikace Priority Pass, kde ziskate mapu salonku. Vase MONETA Money Bank
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 6. 2024 18:20

Zajímavé. Pro bezplatné vedení je pouze ta podmínka zůstatku 1 milion k 20. dni v měsíci, nebo jsou i nějaké jiné?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lowmick 23. 6. 2024 14:59

Při pročítání diskuze se jako alternativa k ČSOB Premium asi nejvíce zmiňuje ČS nebo RB. Neuvažujete ale někdo nad KB Premium? Bohužel musím vybírat něco, kde není nutnost dalších investic v bance a celkem mě mj. zaujaly i jejich debetní a kreditní karty.
Lowmick
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milanBrno 23. 6. 2024 15:09

KB Premium je celkem fajn, hlavne tedy kreditka. Tu ale jako novy klient nedostanes, pokud budes mit kreditky jinde.
(s prumernym platem)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 6. 2024 19:55

KB mám. Zrovna o víkendu jsme s kamarádem využili asistenci při defektu jízdního kola :).

Pokud ti jde o salonky, tak je nutné mít kreditní kartu, která se vydává na limit minimálně 100 000 Kč a to nemusíš projít, záleží na tom kolik máš sumu závazků v poměru k platu. Kreditka samostatně je za peníze, ale k účtu TOP nabídka je zdarma Pro vedení účtu TOP nabídka stačí jen těch 100 000 Kč.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 24. 6. 2024 10:55

KB snad raději ne, než zprovoznili na mobilu KB+ aplikaci a to jsem musel jít na pobočku, tak se kolem mne sesypalo snad 5 dam a nevěděly, jak dál.
Po hodině se povedlo.
Po včerejší aktualizaci IOS jediná KB nefunguje a musím do ATM KB s plastem a aktivovat KB klíč, abych se dostal do SB a IB. Ještě, že tam nemám skoro žádné peníze.
Tak asi
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 6. 2024 11:04

Ono jako hlavní účet bych si nevybral ani jeden z těch "prémiových" už proto, že se neustále mění podmínky. Není jistota, jestli ho budu mít příští rok, natož za 10 let. A třeba u ČSOB je pouze 2 letá historie pohybů na účtu, to u hlavního účtu považuji za zásadní nedostatek.

Tyhle prémiové účty, to je tak "vošustit a vopustit" :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 24. 6. 2024 11:11

Je to tak, také nemám žádný premiový jako hlavní...
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod zoul 24. 6. 2024 11:17

PatrikChrz píše:Zajímavé. Pro bezplatné vedení je pouze ta podmínka zůstatku 1 milion k 20. dni v měsíci, nebo jsou i nějaké jiné?

Ano, je to jak pises.
Tady presne:
https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... 102023.pdf
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 6. 2024 12:49

Patrik: ČSOB má historii 5 let.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lowmick 24. 6. 2024 13:42

Díky všem za reference na KB. Přišla mi asi nejblíže srovnatelná s ČSOB Premium. I když člověk by ideálně uvítal stejné limity cestovka nebo pojištění nákupu/záruky. Nicméně KB potěšila např. letištním salonkem i na T2 v Praze, asistenční služby pro motoristy, cestovní pojištění jako takové (i když oproti ČSOB jiné limity nebo spoluúčast) atd. Není to dokonalý ekvivalent, ale co se dá dělat...
Lowmick
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka