Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 123123123 24. 6. 2024 17:02

PatrikChrz píše:KB mám. Zrovna o víkendu jsme s kamarádem využili asistenci při defektu jízdního kola :).
...

Jaky defekt, jak ho vyresili a jak dlouho KB asistenci reseni trvalo? To byla jen pichla duse ne?
:D
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod HNF-01 24. 6. 2024 21:36

Já to taky použil. Přijel hodnej pán a duši mi zadáčo vyměnil.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 12341234 25. 6. 2024 08:19

A jak dlouho to trva? Aby neprijel az za hodinu treba? To si stacim dusi zalepit sam rychleji.
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 6. 2024 08:31

Seděli jsme na lavičce pod pergolou a kecali, takže nám to přišlo, že přijel "skoro hned", myslím, že to bylo tak půl hodiny. Příjezd a výměna byla zdarma, ale za duši chtěl 3 stovky. No, je to asi přepálené. Na druhou stranu ani jeden z nás vyměnit duši neumíme, zalepit taky ne, kdybychom kolo táhli do servisu, ztratili bychom tím mnohem víc času a celkově asi taky dali víc. Takže ne skvělá (není zadarmo), ale dobrá služba.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 12341234 25. 6. 2024 08:42

Tak to je dobry cas. Standardni nova duse stoji kolem 100 Kc no, ale celkove je to dobra cena za 300 Kc, kdyz je to tak rychle. Jestli ale pichlou dusi neodvezl, a po zalepeni ji neprodal dalsimu za 300 Kc. Pak by ani vam nejspis neprodal novou, ale pouzitou zalepenou.
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 6. 2024 10:14

Starou duši si odvezl.
Pro kamaráda bylo rozhodující, že za 3 stovky měl během půl hodiny zprovozněné kolo a mohli jsme pokračovat v jízdě. Sám si duši zalepit neumí (za předpokladu, že by bylo možné jí zalepit, podle toho, jak rychle utekla, bych čekal nějakou obr díru, odlepený ventilek nebo něco takového), ani potřebné nástroje k tomu nemá. Jakékoliv jiné řešení by bylo časově náročnější a nákladově obdobné nebo dražší.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 123123123 25. 6. 2024 14:54

Jasne. A k cemu ta asistence je, ke karte nebo k uctu? Plati vsude v CR?
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 6. 2024 15:31

Je to ke kreditní kartě World Elite, která je k TOP nabídce zdarma. Ano, platí v ČR + ještě 50 km za hranicemi.
https://www.kb.cz/getmedia/963310a9-1c6 ... klisty.pdf
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod AweOne 25. 6. 2024 17:04

podle stránek je toto pojištění k oběma kartám, tj. Visa Platinum (debetní) i Master card World Elite (kreditní)

https://www.kb.cz/cs/podpora/platebni-k ... o-cyklisty
AweOne
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fc70 26. 6. 2024 00:36

Aspoň u ČS se omezují Visa prémiové benefity:
  • Concierge omezen na 3x měsíčně, a max. 30 minut na 1 požadavek
  • Lékař na telefonu se nově nevztahuje na partnera, a jen na max. 4 děti
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod kikina999 5. 7. 2024 09:36

Postačí ke splnění podmínek Erste Premier mít na spořícím účtu poslední den každého měsíce (přijdou mi na účet poslední den v měsíci, a zůstanou na účtu přes půlnoc posledního dne měsíce/první den následujícího měsíce hned zase odejdou...) částku 250 000,00 Kč? Případně jaké máte zkušenosti...
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 7. 2024 12:09

Ano, stačí. Já tam tedy, pro jistotu dávám 400 000 kč, kdybych některý měsíc zapomněl - počítá se klouzavý průměr ze třech posledních měsíců (posledních dnů z těchto měsíců).

Měla by se ale počítat i absolutní hodnota úvěrů, takže třeba vyčerpané kreditky by mohly pomoci (stačit, když budeš mít dostatečný limit)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kikina999 5. 7. 2024 15:00

Moc děkuji Patriku, k dnešku mám ještě nesplacenou jistinu úvěru, která převyšuje limit, ale za dva měsíce se dostanu pod limit, na majetkovém účtu právě nemám mnoho, z důvodu poplatků... U KK mám vždy vyčerpaný plný limit přes Revolut. Tj. mělo by to mýt i s rezervou.. :-)

Jinak, po změně podmínek u ČSOB Premium ho budu v prosinci rušit, Premium u ČSOB včetně KK, účet si ale nechám jako základní bezpoplatkový, už mi minulý týden volala bankéřka...

Proto jako náhradu za ČSOB Premium uvažuji KB Premium, v ceníku uvádějí:
Pro klienty KB Premium jsou zdarma produkty a služby v tarifu Exclusive, extra služba Premium, kreditní karta World Elite a 2x debetní karta VISA Platinum nebo Infinite.

U VISA Infinite je uvedeno: 10 vstupů ročně zdarma do salonků, ale je v seznamu pod kreditními kartami, nikoli debetními, nikde jsem nenašel cenu karty, případně minimální úvěrový limit. Máte někdo zkušenost?
https://www.kb.cz/cs/obcane/karty/infinite

A jako další alternativu uvažuji EXKLUZIVNÍM účtu u RB, se dvěma debetními kartami a KK RB Premium, celkem tedy také 10 vstupů do salonků zdarma.

Jaké máte zkušenosti?
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 16:59

No do KB bych tedy nešelyc msm K + kvuli odměně a solidnímu úroku někdy vloni, ale úrok je pasé a odměnu mám.
S účtem mám všelijaké potíže s ve vlákně KB jsou zejména stížnosti.
RB exclusive je asi ok, u RB jsem od Ebanky s mam ji jsko hlavní banku ale z důvodu cestovního pojištění nebudu rušit ČSOB premium. Zrovna teď byl požadavek na pojištění pro synka na tábor kk moři 50 mio a to RB nenabízí k tomuto kontu. ČSOB 2x tolik
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 7. 2024 17:57

Zrovna minulý týden jsem se snažil u ČSOB uplatnit škodu za zrušený let. Na lince pro Premium klienty mi řekli, že se na to moje pojistka nevztahuje. U KB trvalo přes víkend, než zaplatili.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka