Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod stepano 5. 7. 2024 18:11

PatrikChrz píše:Měla by se ale počítat i absolutní hodnota úvěrů, takže třeba vyčerpané kreditky by mohly pomoci (stačit, když budeš mít dostatečný limit)

Máš k tomu nějaké oficiální vyjádření banky? O tom se mi bankéřka nezmínila.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mimous 5. 7. 2024 18:15

PatrikChrz píše:Ano, stačí. Já tam tedy, pro jistotu dávám 400 000 kč, kdybych některý měsíc zapomněl - počítá se klouzavý průměr ze třech posledních měsíců (posledních dnů z těchto měsíců).

Měla by se ale počítat i absolutní hodnota úvěrů, takže třeba vyčerpané kreditky by mohly pomoci (stačit, když budeš mít dostatečný limit)

Ne, kreditky ani kontokorent do toho nespadají.
"Půjčky
Zahrnout do limitu můžete nesplacené jistiny hypotéky, jakéhokoli spotřebitelského úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření (s výjimkou kontokorentu a nesplacené kreditní karty)."
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curvecardik3 5. 7. 2024 18:37

Jak píše kikina 999, u KB je VISA Infinite podle mě jen kreditní karta. Nevíte jak ji získat zdarma? U KB Top mi nabídli jen kreditní kartu MC World Elite.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 7. 2024 18:39

No ona není zdarma, proto má takové výhody. Pokud tam dáš třeba mega do investic a bude ti chodit výplata 150 měsíčně, asi jde leccos, ale to asi není tvůj plán.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 19:04

PatrikChrz píše:Zrovna minulý týden jsem se snažil u ČSOB uplatnit škodu za zrušený let. Na lince pro Premium klienty mi řekli, že se na to moje pojistka nevztahuje. U KB trvalo přes víkend, než zaplatili.

Aha tak já zkušenosti nemám sni u KB ani jinde
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tramin 6. 7. 2024 09:58

To je fakt, je tam pojištění za zmeškaný, přerušený let, ale za zrušený jsem nenašel-ČSOB.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jantars 16. 7. 2024 19:27

Prosím pěkně,
u ČSOB cestovní pojitky ke KK se píše: "Pojištení může dále zaniknout zejména: ..... dnem smrti pojištěné osoby".
Mě se k tomu dále nepodařilo nic dohledat ani ve VPP. Co si pod tím mám představit? Co se stane když budu s rodinou v zahraničí? Já jako majitel karty při dopravní nehodě zemřu, zbytek rodiny skončí po špitálech a krom léčení je třeba repatriace živých i mrtvých domů apod.
Mě to dle formulace přijde, že jakmile exnu, tak v tu chvíli přestávají být všichni ostatní pojištěni a i veškéré náklady vznikající kolem mých ostatků nebudou předmětem pojištění.
Navíc i pokud se (předpokládám) pletu a někde je jasně stanovené že pojistná událost vzniklá v souvislosti s mým úmrtím se ještě ze zanikající pojistky pokryje, tak nejspíše si musí přeživší okamžitě sjednat pojistku novou pro případ následných událostí (což vás rozhodně nenapadne když jste v cizím špitále utekli hrobníkovi z lopaty že nejste už pojištění).
Co jsem nepochopil?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 7. 2024 20:57

Pokud veškeré škody ostatním pojištěným členům vzniknou na základě stejné pojistné události, tak k plnění dojde.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 16. 7. 2024 20:58

zoul píše:Zde nove info pro majitele GOLD uctu v Monete:
Od 1. 7. mate ke karte Gold ZDARMA 4 vstupy do letistnich salonku Priority Pass po celem svete. Ke vstupu staci fyzicka karta Gold. Od 1. 7. se take muzete registrovat do aplikace Priority Pass, kde ziskate mapu salonku. Vase MONETA Money Bank

Kromě těch 4 vstupů nově klient v rámci Gold účtu získá zvýhodněné směny deviz přes mobilní aplikaci Smart Banky (oproti ostatním účtům) a lepší úrokovou sazbu na spořicím účtu Gold Plus (nyní 4 % p.a. bez omezení výše vklladu).

Zdroj https://www.mesec.cz/aktuality/moneta-v ... ma-vstupy/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 17. 7. 2024 13:44

v rámci Gold účtu získá zvýhodněné směny deviz přes mobilní aplikaci Smart Banky (oproti ostatním účtům)
Tohle by měl někdo otestovat. Jako lepší spread jak 0,5%, co má dneska směnárna Monety? Stejný spread jako má třeba Revolut nebo Rajfka (TMA)?
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 7. 2024 15:12

Když MMB Směnárnu uvedla, tak spredy byly naprosto minimální - prakticky na úrovni desetin haléřů a "štelovali" to za pochodu (a různě experimentovat - chvíli byly kurzy lepší jen v aplikaci, pak zase jen v IB, směny nad 1000 eur měli horší kurz, ale nebyl problém směnit po těch stovkách i desítky tisíc) až se to nakonec ustálilo na současném stavu, ale chvíli ta Směnárna byla bezkonkurenční... Pokud by na podobné spredy dosáhl Gold účet, byla by to celkem dostatečná motivace si ho zřídit.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 7. 2024 10:10

Existuje nějaké cestovní pojištění kde není výluka na Českou republiku? Mám Erste a ČSOB a v obou je výluka. Nebo jak řešíte storno dětského tábora či zaplaceného pobytu tady v České republice? Díky.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 7. 2024 10:36

Některé tábory přímo nabízejí připlatit si možnost storna. Případně lze sjednat cestovní pojištění pro tuzemsko https://www.novinky.cz/clanek/finance-z ... i-40474311
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 18. 7. 2024 11:09

bufalobil1 píše:Nebo jak řešíte storno dětského tábora či zaplaceného pobytu tady v České republice? Díky.

Nejde to náhodou přes chargeback? Neobdržel jsem plnění..... (samozřejmě u tábora chápu, že platba kartou v drtivé většině případů není realizovatelná).
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 7. 2024 11:24

Řekl bych, že @bufalobil1 se ptá na případ, když klient stornuje tábor/pobyt. A nikoliv, že je tábor/pobyt stornován poskytovatelem a šlo by třeba využít chargeback.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka