Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod myšpulín 22. 7. 2024 08:07

Peníze.cz: Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné
https://www.penize.cz/osobni-ucty/45808 ... -jsou-plne
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jantars 31. 7. 2024 15:23

Prosím pěkně, zaregistroval jsem se s prémiovou Mastercard ČSOB kreditkou do LoungeKey aplikace.
Když si tam ale zadám třeba Toronto, Vídeň nebo Amsterodam, tak tam žádné Mastercard salonky nejsou (v Praze a Bratislavě vidím). Znamená to, že kdovíproč nevidím v aplikaci ty správné salonky nebo mám přístup do všech těch salonků, které mi aplikace spárovaná s tou kreditní kartou ukazuje?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 31. 7. 2024 16:12

Nabízelo by se napsat nomen omen ;) LoungeKey vůbec nesouvisí s MasterCard. Ke kreditce máš 4 volné vstupy za rok na LK. Ty můžeš použít na jakýkoliv salonek, který má s LK smlouvu. Za další se platí. Na MasterCard World Elite kreditku máš navíc neomezené vstupy do vybraných salonků - Praha T1, Vídeň a Bratislava. Tam stačí předložit kartu a jdeš - toto je benefit lepších MasterCard karet. Jsou to dva různé způsoby, jak se dostat do salonku.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 31. 7. 2024 17:16

Díky za vysvětlení. To by tedy krom jiného znamenalo, že když si na odletu z Prahy zajdu do MC T1 salonku, tak si neodečtu volný vstup na LK a pošetřím si je pro cizinu...
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 31. 7. 2024 18:05

Přesně tak. To je i ideální postup, když se letí z jedničky.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 31. 7. 2024 19:54

Akorát manželka na odletu ostrouhá - 450Kč do ní nevrazím :-)
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 31. 7. 2024 20:36

tu vezmeš přes LK
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 5. 8. 2024 11:53

Přestal mi korektně fungovat domácí router. Se slevou jsem ho na smarty.cz bral v dubnu 2022 za 1940 Kč. U pojištění prodloužené záruky od ČSOB Premium se uvádí, že: "...kupní cena musí být alespoň 2 000 Kč.". Nevíte, zda tato podmínka platila vždy?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 5. 8. 2024 12:00

Myslím, že to teď zvedli z 1500,- na 2000,-, takže by měli plnit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 8. 2024 12:33

Ano, do 30.6.2024 se pojištění prodloužené záruky vztahovalo na zboží s minimální cenou 1500Kč, od 1.7.2024 to zvedli na 2000Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mahdy1666 5. 8. 2024 21:53

Zdravím. Mám dotaz. Potřebuji krátkodobé (několik dní) parkování na Letišti v Praze. Nabízejí aktuálně nějaké karty, jak kreditní, tak i debetní lepší cenu na parkování/? (jen tyto účty: ČSOB Premium, RB Exkluzivní účet)... a k tomu příslušné vydané karty. Předem díky. :-)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 8. 2024 21:59

Zásadní bude, jestli je vůbec volno.
Mastercard má kód MASTERCARD na 15 %, ale funguje jen na některé parkingy. VISA má přes benefity na Infinite kartu 12% slevu, ale ta fungovala i na ty levnější parkingy.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod muhlfeit 11. 8. 2024 09:50

"... U stávajících klientů bude ČSOB hlídat přeposílání až od příštího roku."

Prémiové účty: ČSOB dává stopku přeposílání peněz. A co další banky?
https://www.e15.cz/finexpert/banky-a-uc ... ky-1417821
muhlfeit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 11. 8. 2024 11:16

Požadavek pravidelného měsíčního příjmu je z podstaty nesmysl. Když má člověk jako hlavní zdroj příjmů třeba milion ročně z dividend, tak to nějak přeposílat musí, protože se to nevyplácí pravidelně.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 11. 8. 2024 13:10

Nedej bože, aby byl podnikatelem, který má většinu příjmů v červnu (např. daňový poradce) :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka