Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tmx643 11. 8. 2024 12:16

Naštěstí jsou tam i možnosti plnění podmínek pomocí depozit a úvěrů, takže i rentiér a podnikatel mají prostor podmínky pro vedení zdarma plnit. ;)
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 8. 2024 12:43

No mám to podobně, je to trochu pakárna...sami vlastně chtějí, aby lidi přeposílali, pokud nemají požadovaný měsíční příjem, ale třeba daleko vyšší roční příjem.
Pokud tedy to někdo takhle chce, z nějakého důvodu mít tento účet a takhle to "obcházet".
To je každého věc
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod mahdy1666 11. 8. 2024 17:41

Když "výplatu" ve výši 60.001 CZK bude na mé Premium Konto posílat manželka z jejího účtu (vedeného na její jméno např. v J&T Bance) tak to nejspíš nebude chápáno jako přeposílání ve smyslu, jako když si na své ČSOB Premium pošlu peníze z mého druhého účtu v Rajfce. Předpokládám, že pro toto vnímání je manželka de facto "cizí osoba", že ? :-)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod culti 11. 8. 2024 17:58

A co potom, když mi přijde platba např. od syna se stejným jménem nebo jmenovce kamaráda :-)
Jak banka pozná, že se jedná o můj účet nebo někoho jiného - asi těžko.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 11. 8. 2024 20:45

kalí vodu
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod tmx643 11. 8. 2024 21:44

Hlavní je, že ten účet není nijak nárokový. Ty podmínky jsou pro vedení zdarma, ne pro vedení jako takové. Pokud je pravda, že se to bude více hlídat, včetně kontroly toho, jestli se depozita neposílají jen na jeden den, tak jakékoliv přeposílání bude o tom, že to bude za daný měsíc bez poplatku, ale nijak nezaručí, že vám účet jako neperspektivnímu klientovi nevypoví.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 12. 8. 2024 08:34

To je risk, ale tak bud to nemit a nebo radeji platit poplatek?
Treba tady je o tom zajmave video, kdy za kreditku platis az rocni penize, zaroven jak uvazuji lidi do dluhu a celkove ze vetsina zdejsi expertu, jen zdrazuje zbozi a sluzby diky prave placeni kreditkou :(

Mozna by mu za to stalo poradit, jak tocit pres postu, aby se mu poplatek snizil :(

https://www.youtube.com/watch?v=YnfZg2B0nr0
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 12. 8. 2024 08:58

Jak uvažujete ty podmínky ČSOB Premium plnit? DIP má oproti FIO celkem vysoké poplatky. Spořák teď výjimečně na chvíli ujde, ale většinou má oproti konkurenci nic moc úrok. Termíňáky jsou mimo. Úvěr tam neplánuji.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 8. 2024 09:02

Zatím to vypadá, že podmínka zůstatku je pro poslední den v měsíci. Takže zatím budu plnit. Navíc tam mám kreditku, tak část toho povinného zůstatku vytáhnu z kreditky (bohužel jen 50 tisíc a myslím, že mi nezvýší).

Uvidíme, zatím to zkusím nechat, třeba přijdou s něčím, co bude zajímavé, když trochu prořídne kmen, mohly by přijít zase nějaké akce pro klienty. I když můj osobní bankéř je fakt na baterky, cokoliv po něm chci, je problém.

Jenže jak jednou zruším, už nikdy mi nezřídí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod rasice 12. 8. 2024 09:23

Nevíte o nějakém prémiovém účtu, který by měl k dispozici bezplatnou právní poradnu či případně i další právní služby?
rasice
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 8. 2024 09:37

U ČSOB je jedno z volitelných bezplatných pojištění právní pojištění řidiče motorového vozidla. Také bych raději měl "spotřebitelské spory".
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod rasice 12. 8. 2024 09:49

O tom právním pojištění pro řidiče vím. Obecné právní poradenství by mi přišlo zajímavější. Ale asi to k dispozici nikde není. Byla by to fajn služba.
rasice
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 8. 2024 10:12

PatrikChrz píše:...

To se týká přesně čeho, jen prémiového účtu? Protože běžný účet jsem měl kdysi, poté ho zrušil a pak zase založil i s kreditkou. Ten první tedy byl ještě u poštovní spořitelny.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 12. 8. 2024 10:37

mahdy1666 píše:Když "výplatu" ve výši 60.001 CZK bude na mé Premium Konto posílat manželka z jejího účtu (vedeného na její jméno např. v J&T Bance) tak to nejspíš nebude chápáno jako přeposílání ve smyslu, jako když si na své ČSOB Premium pošlu peníze z mého druhého účtu v Rajfce. Předpokládám, že pro toto vnímání je manželka de facto "cizí osoba", že ? :-)

Tak to snad určitě, manželka, máti, tchýně, syn může být tvůj zaměstnavatel a posílat ti výplatu na tvůj prémiový účet...to je snad celkem normální situace.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 8. 2024 10:41

myšpulín píše:
PatrikChrz píše:...

To se týká přesně čeho, jen prémiového účtu? Protože běžný účet jsem měl kdysi, poté ho zrušil a pak zase založil i s kreditkou. Ten první tedy byl ještě u poštovní spořitelny.

Hlavně kreditky, na kterou je navázána většina výhod prémiového účtu.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka