Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 8. 2024 10:47

Tak podle mých zkušeností s ČSOB Premium mi přijde, že jen kalí vodu a dělají BUBU. Já ty nové podmínky vedení zdarma aktuálně rozhodně neplním a v mailu, který mi přišel ohledně nových podmínek mi píší, že ty nové podmínky již plním.

Ano, prémiový BÚ používám jako primární, chodí mi tam výplata a jedou veškeré trvalé platby a inkasa. Též na něj vkládám hotovost vybranou kreditky v ČSOB vkladomatu. Kartami ale neplatím - jen vybírám hotovost.

Stejně tak jsem si založil SÚ, na kterém bych měl mít 4,5% jen po nějakých platbách kartou, které nedělám a úrok 4,5% mám.

Možná to nějak ovlivňuje to, že mám aktuálně 2 úvěry ze stavebního spoření místo klasické hypotéky.

Nevím jak se v tom tedy vyznat. Na jednu stranu je to fajn, ale na druhou vlastně nevím proč plním a kdy plnit přestanu.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 12. 8. 2024 11:25

Az uvidis pak dalsi mesic poplatek na uctu treba litr, humor potom prejde :D

Pokud vim tak 3x platbu v mesici je nutne udelat kartou CSOB debetka nebo kreditka, jinak by mel ucet byt zpoplatnen

nove prijem 60 000czk na ucet!
nove mit pripraveno 300 000czk!

Tady to nove pisou...

11. srpna 2024
Změny podmínek pak souvisí i s „vyloučením“ klientů, kteří se snaží na prémiové služby zdarma dosáhnout třeba skrze opakované přeposílání dané částky, zpravidla ve výši požadovaného měsíčního příjmu.

„Z pohledu ČSOB se jedná o logický krok, který dává smysl. Žádná banka nechce, a vlastně ani nemůže nabízet drahé prémiové služby klientům, kteří ji ani nevyužívají a jen si přeposílají peníze. V zásadě se jedná o zneužívání nastavených podmínek,“ komentuje Martin Kočí, analytik z poradenské firmy Partners.

pro ČSOB. Hořínková vysvětluje, proč od letošního června není možné podmínku měsíčního příjmu 60 tisíc korun řešit přeposíláním peněz z jiného (vlastního) účtu a jejich vracením zpět, a to ani z účtu v jiné bance

https://www.e15.cz/finexpert/banky-a-uc ... ky-1417821
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 12. 8. 2024 11:25

Zajímavý
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 12. 8. 2024 11:27

PatrikChrz píše:Jenže jak jednou zruším, už nikdy mi nezřídí.

S timto jsem se poucil, se rikalo zrusit aby nezabiralo misto. Ja zrusil driv urcite kreditky u jine banky a uz se me nepovedlo nikdy znovu zridit. Prislo mi vzdy zamitnuti :-l
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 12. 8. 2024 11:59

kecinzer píše:Tak podle mých zkušeností s ČSOB Premium mi přijde, že jen kalí vodu a dělají BUBU. Já ty nové podmínky vedení zdarma aktuálně rozhodně neplním a v mailu, který mi přišel ohledně nových podmínek mi píší, že ty nové podmínky již plním.

Ano, prémiový BÚ používám jako primární, chodí mi tam výplata a jedou veškeré trvalé platby a inkasa. Též na něj vkládám hotovost vybranou kreditky v ČSOB vkladomatu. Kartami ale neplatím - jen vybírám hotovost.

Stejně tak jsem si založil SÚ, na kterém bych měl mít 4,5% jen po nějakých platbách kartou, které nedělám a úrok 4,5% mám.

Možná to nějak ovlivňuje to, že mám aktuálně 2 úvěry ze stavebního spoření místo klasické hypotéky.

Nevím jak se v tom tedy vyznat. Na jednu stranu je to fajn, ale na druhou vlastně nevím proč plním a kdy plnit přestanu.

Jelikož máš dva úvěry ze stavebního spoření (předpokládám, že celkově budou na více než 300tisíc) a na účet ti chodí výplata + vklady (v sumě větší než 60tisíc), tak nové podmínky skutečně plníš.

Jak jsi vedle psal, že měsíčně děláš dva výběry kreditkou a následný vklad na účet přes vkladomat, dále pak 1 až 3 výběry debetkou, tak dle všeho to vypadá, že ČSOB tyto transakce bere jako platby kartou, takže plníš stávající podmínku minimálních 3 plateb kartou pro bezplatné vedení Premium konta a zároveň podmínku minimálních 5 plateb kartou pro získání bonusového úroku na SÚ.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 8. 2024 12:18

ripper6 píše:
PatrikChrz píše:Jenže jak jednou zruším, už nikdy mi nezřídí.

S timto jsem se poucil, se rikalo zrusit aby nezabiralo misto. Ja zrusil driv urcite kreditky u jine banky a uz se me nepovedlo nikdy znovu zridit. Prislo mi vzdy zamitnuti :-l

U Monety a ČS mám kreditky podruhé, bez problémů zřízeno.
ČSOB při nějaké zajímavé akci vyzkouším, teď je příliš brzy od předchozího rušení.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 12. 8. 2024 16:35

60 tis. Kč přes další osobu posílat nechci. To mi přijde mimo.

Těch 300 tis. v dalších produktech ale nebudou zřejmě spořáky tam taky nevymyslím.

Kdyby se aspoň dal nějak kloudně použít spořák, ale úroky jsou zpravidla o ničem.

Přijde mi to ,že budu nucen vypovědět.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 12. 8. 2024 17:10

Na těch 300 spořáky stačí. Já si tam odjinud převedl v téhle výši zlomek investic, žádný problém, zbytek vyřeším přeposíláním.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 12. 8. 2024 17:38

Do těch 300tisíc se kdyžtak počítají i investice u Patrie.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 12. 8. 2024 18:24

Přeposíláním přes manželku, popř. rodinného příslušníka?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 12. 8. 2024 19:50

Ne pres Ceskou postu prece? :) Pokud posles sam sobe dobirku, melo by to splnit, prijde tam 300tisic korun na ucet :)
Pripadne 60 tisic asi z nakej kreditky nebo kde to neukazuje pak jmeno :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 12. 8. 2024 19:57

Zajímavý nápad. Přemýšlím jak moc jsem líný :-).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 8. 2024 05:55

Mufinmufi píše:60 tis. Kč přes další osobu posílat nechci. To mi přijde mimo.

.

A co VUB? To jde ze sběrného účtu :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 13. 8. 2024 07:15

To je dost dobrý nápad. Díky za tip Patriku. Tak use case pro ČSOB mám. Teď už se jen rozhodnout jak plnit těch zbylých 300k a jestli oželet další DIP pod Patrií, nebo tam mít spořák s nižším úročením, popř. TV.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 8. 2024 07:57

Tak má se to počítat jen z posledního dne v měsíci, ne?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka