Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 8. 2024 18:09

"Teď zrovna řeším pro kamarádku veterináře na speciální zákrok se kterým jí jinde odmítli, dostal jsem nějaká doporučení, tak uvidíme, jak to dopadne."

Zdarma to je, ale zrovna veterinare pres sluzbu banky bych se opravdu bal resit ufff, chudak zvire, nedozije se rana :(

U vaznejsich veci, je vhodnejsi pohledat pres lidi i pres specialni fora, take jsme resili a nasli vzdy nekoho kdo poradil. Banka neni odbornik, tam sedne nejaky banker, neco pohleda podle hvezdicek a tim to hasne.
Sranda jak jsem zadal kdysi Playstation 5 konzoli... prislo ze neni dostupna ale mohu ji koupit na bazaru asi za 30 tisic od pana a nebo jinde za 50 tisic. Konzoli jsem koupil nakonec v zahranici a za daleko nizsi cenu (cca 13tisic).

Take jsem zadal bance CSOB auto v africe, dopadlo to tak ze banka sla shanet, ale smutne tam nekde psali a napsali me ze jim nikdo s rezervaci auta neodpovedel :D
Nakonec jsme to vyresili sami na miste.

Banka nikde nevola, jen proste nekde napise email a ceka co se stane. To si muze clovek napsat sam a nebo sam i nekde zavolat a vyresi to rychlejsi :-)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod wit.cz 23. 8. 2024 11:47

Já přes ně hledal někoho, kdo mi opraví byt po vytopení - našli živnostníka za 75k, já si mezitím našel firmu za 55k. Tak jestli se všude představují pod hlavičkou Premium, nebo zda to byla náhoda, nevím :-D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod budman 23. 8. 2024 15:55

ripper6 píše:[i]
Banka nikde nevola, jen proste nekde napise email a ceka co se stane. To si muze clovek napsat sam a nebo sam i nekde zavolat a vyresi to rychlejsi :-)

Ale tak i to může pomoci, protože můžou napsat zrovna někam, kam tebe nenapadne nebo můžou mít v některých oblastech přístup k jiným zdrojům než běžný člověk (třeba nějaké promo vstupenky na kulturní akce apod)... Jako určitě to nelze brát jako nějakou samospásnou službu ve stylu pana Wolfa z Pulp Fiction, která by za člověka vyřešila jakýkoliv problém, ale zkusit štěstí člověk může, když ho to nic nestojí...
budman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 8. 2024 19:11

Asi tak. Beru to, že je to zadarmo a dostanu nějaké informace. Zrovna ten zákrok pro psa je velmi specifický a je jen málo veterinárních ordinací, které ho provádějí, zatím kamarádka čeká, jak to dopadne v jedné, kterou oslovila dříve a případně zkusíme tu doporučenou příští týden.

Je to zkrátka třeba brát jako jednu z možností a informací. Třeba mi kdysi pro kamaráda sehnali jednu knížku, která už byla vyprodaná a on ji potřeboval kvůli opravě motorky.

Určitě to není na to ušetřit peníze, spíš čas, případně v náhodných případech o nové informaci/moznosti o které jste nevěděli. A když je to zadarmo, proč nevyužít
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kecinzer 26. 8. 2024 07:55

V pátek jsem měl schůzku s Erste Premier bankéřem s výsledkem, že do Erste vlastně ani nechci. Sám bankéř byl překvapen, že ČS SÚ má vyšší úrok (i když do nižší částky) a ČS kreditka má nějakou vratku. Pokud bych pod Erste přešel, tak se mi automaticky překlopí i SÚ. Kreditku je možné prý nechat, ale o tom, že bych k ní mohl dostat ještě navíc tu Erste nepadla zmínka. Leda, že tu stávající "překlopí".

Ve finále pro mě tedy akorát více práce s nejistým výsledkem. Výhodnější se mi jeví zůstat u ČSOB Premium a plnit nové podmínky.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 26. 8. 2024 14:26

Jak je bankéř překvapen, tak to je jasný signál ;-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 8. 2024 12:18

Bohužel, zásadním nedostatkem prémiových služeb je, že bankéři, kteří je mají, je sami nepoužívají. Můžou mít něco načteno, ale prostě to není stejné, jako když mají s produktem zkušenost.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 8. 2024 13:46

Lze nejak vymenit bankere, kdyz byl pridelen ale nerozumim mu?
Volalo me UCB, pani me rikala nabidku, neco ze na pobocku, ze jsem pridelen ale je cizinka a vubec ji nerozumim. Rikam ji narovinu ze je cizinka, ale bohuzel ze ji nerozumim.
Znovu me to prerikala, ze me chce pomoct, ale vic zase nevim z te reci.
Anglicky neumi.

Az po delsi reci jsem pochopil ze bude z UA. Takze to budou ty Premium bankeri dost na dve veci, protoze podepisovat neco, resit neco s bankerem, kde budou z UA, to radeji ty ucty asi zrusim :( Bohuzel opravdu i kdyz se snazi neco rikat, nerozumim jejich vysvetleni. Jednou takto prijel opravovar na vodu, zaplatil jsem ale ani nevim za co, nerozumel jsem mu ale spravil to nejak :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aaaa 27. 8. 2024 16:44

Si zvykej, ja sel ke kozni lekarce a byla to take Ukrajinka, take jsme si rozumneli jen polovinu slov. A v oblastnich nemocnicich vubec, tam clovek potka cecha jen jako pacienta, personal jsou cizinci, lekar cernej jak bota, asi z Afriky, sestra z Ukrajiny, a ani se nesnazi moc mluvit cesky. Banky uz zacinaji setrit na personalu jako nemocnice, cesi by to za ty prachy nedelali, tak nabiraji cizince.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 8. 2024 19:14

Pravda, to bude asi i ta pricina viz problem na Bulovce :) Spatne rozumeli :)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... tky-248798
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mirec Vrabec 30. 8. 2024 08:36

Včera som si išiel založiť účet v Raiffeisen. Keď bankérka zadala moje údaje do systému, nechcel ju pustiť ani cez prvý krok, požadoval nahrať doklad preukazujúci vzťah k ČR (spomínali povolenie na pobyt/pracovné povolenie alebo doklad o štúdiu).
Nevedeli, čo s tým, ani riaditeľka pobočky nechápala, lebo vraj bežne si u nich Slováci zakladajú účet a nikdy také tlačivo systém nechcel. Preverovali to s vedením a tam im povedali, že sú to nové podmienky.
Zaujímavé je, že mám účet v 3 rôznych českých bankách, dokonca aj s kreditkami a nikto nikdy nič také odo mňa nepožadoval.
V ČR nepracujem, nepodnikám ani nežijem, takže netuším ako preukázať vzťah aby som mohol mať účet. Len nerozumiem tomu povoleniu na pobyt a prácu, nakoľko vrámci EÚ a medzi SR-ČR obzvlášť, by to malo byť automaticky.
Zaujímalo by ma, či je to nejaká nová podmienka v celej ČR alebo len Raiffeisen.
Mirec Vrabec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alone89 30. 8. 2024 09:41

V minulosti byli volnejsi pravidla, ted nar. po me chteji dolozit na ceskem dokladu pridelene rodne cislo, ale jelikoz jsem rocnik co zazil jeste CSFR tak mi zadne logicky prideleno nebylo, protoze mi zustalo stejne, ale banku to taky nepustilo dal pri zakladani uctu (bylo to teda v KB) ale v Reifce se mi to stalo pri zadosti o uver...
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 30. 8. 2024 10:01

Nutnost prokázat vztah k zemi je normální, na Slovensku to chtějí snad všechny banky. Bez toho účet nezaloží. Možná to jen většina bank dosud neřešila. Tak jen pozor, aby ti nerušili ty stávající účty.
Asi bych prohlásil, že tu budeš nastupovat do práce a tak logicky potřebuješ běžný účet. Na to by tedy mohli chtít vidět pracovní smlouvu, ale to si nemyslím. Jako občan EU tu můžeš pracovat a žít bez dokladu Potvrzení o přechodném pobytu, ale třeba hypotéku si bez toho nevezmeš. A pokud tu budeš bydlet, na cizinecké policii tě musí hlásit pronajímatel. Takže zcela bez evidence tu potom nejsi.

Alone89: RČ ti nezůstalo stejné, jen bylo s udělením trvalého pobytu přiděleno stejné, protože je jasné, že nemůže být duplicitní u žádného Čecha. Pokud trvalý pobyt nemáš, nemáš české RČ.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 8. 2024 10:45

mně na Slovensku kdysi taky odmítli založit účet právě bez prokázání nějakého vztahu ke Slovensku
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Alone89 30. 8. 2024 12:51

tmx643 píše: Alone89: RČ ti nezůstalo stejné, jen bylo s udělením trvalého pobytu přiděleno stejné, protože je jasné, že nemůže být duplicitní u žádného Čecha. Pokud trvalý pobyt nemáš, nemáš české RČ.

TP mam, a v kolonce RČ mam prazdno, protoze to tak je mozne :]

Dokladem o přiděleném rodném čísle je pouze:
...
doklad vydaný podle zvláštního právního předpisu, pokud je v něm rodné číslo uvedeno (např. průkaz o povolení k pobytu cizince).

Jeste do roku 2023 s tim zadna banka nemela problem (mam hypo i nekolik KK, stavebko...)
Alone89
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka