Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 10. 2024 10:04

Já s ní moc nemluvím
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 3. 10. 2024 22:37

Dnes mi bylo operátorkou řečeno, že mám na spořícím účtu ČSOB (vedeno vedle Premium) ten limit do 1,5 mil. Kč. Nikde to ale není v mobilní aplikaci ani IB vidět, že ? Nerad bych tam měl měsíc prakticky neúročených 500 tis. .
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 4. 10. 2024 07:37

Je to vidět, pokud si tam pošleš víc než máš pásmo, dynamicky se ti přepočítá úrok na účtu k danému dni. Takže v infu o účtu nebudeš mít 4,25%, ale třeba jen 3,9% . Zjistil jsem to, když jsem překročil pasmo, a když jsem část peněz nad limit odlifroval, tak se sazba upravila zpět na 4,25%
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 16. 10. 2024 17:01

Informace k ČSOB Matercard premium kreditce a LoungeKey tak jak jsem si to teď prožil (opravte mě pokud se mýlím):

4 vstupy zdarma se resetují na kalendářní rok tj. k 1.1.

Banka mi kvůli zneužití zablokovala KK a obratem vystavila novou, k plastu se logicky nedostanu když jsem v zahraničí. V tom případě i když mám jiné číslo karty tak se zdědí salonky z původní karty - tj. nedostávám automaticky nové 4 vstupy.

Plast by salonky teoreticky vyžadovat neměly a měla by jim stačit karta nahraná do aplikace. Tady je ovšem třeba čekat než nová karta probublá systémy MC - mě konkrétně trvalo více než dva pracovní dny mezi aktivací karty ve smartbanking a možností dodělat změnu v Lounge aplikaci. V sobotu uvidím jestli s QR kódem v Lounge aplikací uspěju nebo mě ze salonku vyhodí :-)...

Tak snad tyto poznatky někomu k něčemu budou - za mě by bylo nelogický tvrdý požadavek na předložení plastu.

K plastu ještě poznámku - já nejsem moc zkušený cestovatel, ale štve mě, že v mém případě Enterprise půjčovna natvrdo požaduje plast a úmyslně neumí při půjčení auta wireless tedy nemohu použít mobil. Přitom jakékoli užití plastu přináší jednoduchou možnost zneužití karty, které nehohrozí při použití Google resp. Apple pay, kde se použije tokenizovaná karta... Ach jo......
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mirec Vrabec 23. 10. 2024 09:49

Dnes som pristál v Sydney, kolegov kufor prišiel, moj zmizol. - Niekto si ho pomýlil a zobral (1kufor podobný môjmu ostal na páse a nikto sa k nemu nehlásil). Dali mi potvrdenie o strate/omeškaní, s tým, že ak sa ten môj kufor vráti tak mu vydajú ten jeho, ktorý ostal a môj mi donesú do hotela.
Hneď som kontaktoval ČSOB ohľadom poistnej udalosti, ale:
Níže uvádíme seznam podkladů nezbytných pro uplatnění nároku z cestovního pojištění:
- seznam zničených / odcizených / uloupených věcí včetně data a ceny pořízení;
- vyplněný formulář Hlášení škodní události z cestovního pojištění;
- nabývací, pořizovací doklady od zničených / odcizených / uloupených věcí;
- vlastní fotodokumentace poškozených věcí;
- kopie policejního protokolu včetně překladu;

Nemám absolútne žiadne náhradné oblečenie obuv ani drogériu Všetko ostalo v kufri.
Moje otázky sú: 1) keď si kúpim na druhý deň nové oblečenie tak mi ho niekto preplatí? 2) ak sa mi kufor vráti ale budú tam chýbať vecí - môžem uplatniť nejakú ďalšiu reklamáciu? 3) ak sa kufor nevráti už vôbec aké mam možnosti. 4) To mám ísť na políciu spísať odcudzenie vecí pre poisťovňu?
Fotky a faktúry stratených vecí mám na mailoch.
Nikdy sa mi nič nestratilo a s kufrom moc nelietam, nemám s týmto skúsenosti tak prosím o rady.
Ďakujem
Mirec Vrabec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 23. 10. 2024 09:54

Nepočítal bych s úhradou nových věcí. K tomu seznamu bych dodal čestná prohlášení, i s tím, že jsi nebyl na policii, protože věc řeší letiště/handling/xy. Až podle toho, zda se ti něco vrátí, bych upravil hlášení, jinak bych nahlásil ztrátu všeho, což je ostatně v tuto chvíli pravda.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 23. 10. 2024 10:27

Nějaký policejní protokol, když nedojde kufr na letišti, bych považoval nesmysl, jestli to nejsou podklady při odcizení zavazadla. A když je kufr zpoždění, tak by nutné věci měly proplatil aerolinky (i když možná pojištění to pokrývá taky). A pokud se kufr nenajde, měly by to myslím taky hradit aerolinky.

Ještě že létám jen s pár většinou staršími hadry, fotodokumentaci a ostatní údaje bych dohromady asi nedal.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 23. 10. 2024 10:31

Kdo první přijde, první bere. Uz chapete, k cemu jsou na kufru jmenovky, to bylo i pred 50 lety.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 10. 2024 10:53

Mirec Vrabec: moc nečekej, že ti pojišťovna něco "předem schválí", většinou musíš jednat a pak se s nima hádat, že to bylo nezbytně nutné. Já, na tvém místě, bych si nenechal kazit dovolenou a věci si nakoupil, nebo půjčil (já se potápím, takže bych si musel třeba půjčit veškeré potápěčské vybavení, což by bylo tak 100 a více eur/dolarů na den) a řešil po návratu.

vpe: lidi jmenovky nečtou, je lepší mít nějakým způsobem výrazné zavazadlo, něčím popsané, polepené, pomalované.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 10. 2024 11:54

Kdyby se to nejak nevyresilo(za prepokladu, ze omylem vzaty kufr mel cennosti a "zlodej" by kufr nevratil a svuj "obetoval"), proc by mela let. spolecnost/letiste/handling. spolecnost platit na ukradene zavazadlo?(kdyby se potvrdilo odcizeni na CCTV). Podle mne by se to muselo nahlasit policii jako kradez, aby to pojistovna resila.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 10. 2024 12:51

Motor letadla vcucnul vozík s kufry, vše roztrhal na kusy. Incidentu přihlíželi cestující

https://cnn.iprima.cz/motor-letadla-v-u ... .sznhp.box
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 23. 10. 2024 14:02

PatrikChrz: ty jo, taky jsem nad timto uvazoval, je to zla situace ale jak sam vis ne vse muze clovek nacpat do letadla, kdyz ma dalkove lety, tak to ulozeni batohu / kurfu proste riskne a odbavi to, kdyz je to zdarma v cene letenky :)

Lidi nectou, ale zase kdyby precetl cedulku, kde mam uvedene jasne jmeno, email a telefonni cislo, tak tam je pomerne sance ze by ten clovek se snad ozval a vratil ne?
Rozhodne je vzdy dobre mit na tom i vlastni udaje a to tak delam a mam to napsano anglicky.
Drahe veci jako je stan, mam prave v prirucni brasne, ale proste nektere specialni repelenty nechci nest pres security a treba nuz. Proto to nakonec odbavim, abych se vyhnul ukazovani 3 lahvicek jako je specificky sampon na vlasy (blbe se shani) a ukazovani dalsich veci z batohu.

Jedine teda rikas, takovem pripade veci pokoupit treba v Sydney a pak se hadat po priletu s pojistovnou?
Ke vsemu ale clovek nema hned faktury, treba ja konkretne bych je nasel az po priletu domu :(

Sel by jsi dle toho i na policii v miste, abyse to sepsalo ze tobe treba zmizel kufr s potapeckou vystroji, ktery nebyl dorucen? :-) :-l
Policie ale nejspis rekne v miste, ze to snad za to odpovida letecka spolecnost a at to mas sepsane u nich :)

vpe: jo to tam mozna i mel, ale je otazka zda ten kdo to vzal, necha si kufr umyslne a nebo tam nic moc neni a rekne hmm to radsi vratim :) Take mam z toho obavu, hlavne kdyz to putuje pres x statu a ruzne se to preklada.

-u obleceni nerealne, to fakt nebudu vedet kdy jsem co koupil z toho :D
-u spacaku mozna, jen pamatovat kde jsem treba dany spacak zakoupil to je vetsi vorisek
-batoh treba do dnes netusim kde jsem koupil a tak vim zhruba cenu ale nejsem schopen najit obchod odkud je :D

Dekuji ale za toto tema, dusledne se to pokusim vse zaevidovat pro pripad :D

-- 23. 10. 2024 15:09 --

xls píše:Ještě že létám jen s pár většinou staršími hadry, fotodokumentaci a ostatní údaje bych dohromady asi nedal.

Policejni zaznam to se rika, zrejme proto, kdyz nevis zda to nekdo ukradl? Pripadne do nejakych par hodin, pokud mel kufr / batoh i jmenovku a udaje, jestli se nekdo neozve :-) Zjisti ze je mu to treba na nic.
Jenze ty litas urcite do Thajska ci do podobne destinace, takze tam mozna neresis jine veci.
Navic dnes se to stale zmensuje, ze jak potrebujes neco navic uz to musis pomalu davat na odbaveni.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 10. 2024 00:30

Kontaktovala mě ČSOB, jak to budu mít od nového roku s plněním podmínek. Tak údajně těch min 300 litrů budou počítat na denní bázi, ne jak bylo zmiňováno k 30.dni v měsíci, tak jsem zvědavý jak se poperou s konkurencí co se týče úrokových sazeb od 1.1.25..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Roman1989 24. 10. 2024 00:36

"Tak údajně těch min 300 litrů budou počítat na denní bázi"
To jako vazne? Takze to tam musi viset cely mesic zaparkovanych 300. To je teda zrale na zruseni pomalu.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoKaHo 24. 10. 2024 05:32

6.1 ČSOB bude klientovi poskytovat služby a produkty v rámci Služby zdarma, pokud klient uzavře s ČSOB Smlouvu
o Premium Kontu a k poslednímu dni každého kalendářního měsíce bude (po provedení dále uvedeného
výpočtu) splněno alespoň jedno z níže uvedených kritérií:
JoKaHo
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka