Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 10. 2024 07:37

Tak ta podmínka posledního v měsíci je pro vedení zdarma. To neznamená, že to nemohou počítat každý den, aby zjistili, kolik klientů si to bude nadále přeposílat. Já osobně bych to určitě dělal, jinak celá ta akce bude polovičatá. Pak se mohou rozhodnout, jestli je vypoví, na což samozřejmě mají plné právo, když budou chtít ještě dál redukovat počet klientů.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod JoKaHo 24. 10. 2024 08:28

Pokud by chtěli, mohou mi dát výpověď hned a nečekat na nové podmínky. Až se tak stane, stane se. Bratr si teď premium pořizoval a zákaznický servis mi moc prémiový nepřišel, chudáci ani nevěděli co nabízejí.
JoKaHo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 10. 2024 08:59

Kdyby to vypověděli teď, tak by ale nezjistili, jestli jim dáš do správy reálně aspoň těch 300 tisíc, ze kterých pokryjí určité náklady toho účtu.
Právě že to moc prémiové není, ale co čekat, když to má zatím každý skladník ze šroubárny.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 24. 10. 2024 10:06

A proč by vypovídali službu? Výhodnější pro ně bude ti naúčtovat poplatek 900 Kč/měsíc, když nesplníš podmínky pro vedení zdarma.
Ani bych se nedivil, kdyby těch 300K chtěli mít u sebe celý měsíc. Přeci jenom ty služby co nabízí (různá pojištění atd.) nejsou úplně nejlevnější.
Když už někomu ten účet za to stojí, tak stačí u nich mít Stavebko nebo úvěry ze stavebka do toho limitu a je to v klidu. Případně se počítá i penzijko.

Mně se zatím podmínky plnit daří díky dalším produktům, ale jakmile mi skončí, tak asi ukončím i Premium. V září jsem si vyzkoušel RB Exkluzivní účet a musím říct, že se mi líbí a vyhovuje mnohem více.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 24. 10. 2024 10:54

Tak přeposílání 350 kKč asi moc řešením nebude, mít tam 300 kKč v investicích zase takový problém není, pokud by ležely jen na jiném účtu ve stejných cenných papírech. Otázka prémiovosti je jak to kdo využije. Mně se líbí design karet (pouze pro použití v tuzemsku), využiju okolo 5 měsíců cestovního pojištění, občas salónek nebo prodlouženou záruku. Jinak v tom ale nic použitelného není. Překvapivě v tom není kromě pojištění nic, co by se dalo využít v zahraničí na výběr z bankomatů a placení.

Rb účet jsem si teď zařídil taky. Je tam dost vstupů do salónků, pro některé případy použitelná multiměna a směnárna, zbytek jsem zatím moc nezkoumal. V podstatě by mi jedno z těch řešení stačilo.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod stepano 25. 10. 2024 19:52

Zvažoval jsem je na investice, ale mám už několik brokerů a dalšího asi nechci. Zatím mají celkem solidní nabídku na spořicím účtu, takže za mě zatím není problém držet těch 300tisíc tam. Otázka jak dlouho to vydrží, jestli klesnou někam dospod tak je to zralé na zrušení. Cestovní pojištění a salonky mám i u EP a ČSOB Premium už držím stejně víceméně jen ze setrvačnosti.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 26. 10. 2024 05:56

Tak o jednoho brokera míň nebo víc nehraje moc roli, když má člověk k dispozici ty peníze. Spořicí účet stál vždycky u ČSOB za houby, rychle se to myslím vrátí. Teď to na pár měsíců drží nahoře asi kvůli tomu, aby jim z Premium neutekli úplně všichni, pak to zase bude nepoužitelné. V podstatě stačí mít z těch prémiových účtů jeden, druhý maximálně jako zálohu, přitom žádný z nich není zrovna nějaká hvězda, aby to člověk opravdu "musel" mít.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 26. 10. 2024 14:29

Jantars píše:Plast by salonky teoreticky vyžadovat neměly a měla by jim stačit karta nahraná do aplikace. Tady je ovšem třeba čekat než nová karta probublá systémy MC - mě konkrétně trvalo více než dva pracovní dny mezi aktivací karty ve smartbanking a možností dodělat změnu v Lounge aplikaci. V sobotu uvidím jestli s QR kódem v Lounge aplikací uspěju nebo mě ze salonku vyhodí :-)...

Jen potvrzuju že na QR kod z appky LoungeKey jsem prosel do salonku naprosto bez problemu takze plast netreba...

-- 26. 10. 2024 15:31 --

Existuje nějaký program, který by mi nabídl damage waiver zdarma v rámci kreditky? V Kanadě mi tvrdili, že DW mají v rámci kreditek zadara.....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 10. 2024 14:53

V LK aplikaci je napsáno, které salonky akceptují "digital card" .

Co to má být to DW? Jako nějaké pojištění odpovědnosti? To má třeba ČSOB
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod stepano 26. 10. 2024 15:17

Ne, to u žádné české KK není. V severní Americe je cizincům CDW započítán do kontraktu o půjčení auta vždy, jen LDW bývá optional (i kdybys měl CDW od nějaké zahraniční pojišťovny, tak jako nerezidentovi ti tyhle pojistky ani nepůjdou možná odškrtnout a zaplatíš je autopůjčovně přímo tak jako tak).
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 26. 10. 2024 15:54

PatrikChrz píše: Co to má být to DW? Jako nějaké pojištění odpovědnosti? To má třeba ČSOB

Damage waiver, kompletní zproštění ohledně škod na autě...
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 10. 2024 16:42

ČSOB by měla mít pojištění spoluúčasti na zapůjčené věci na 10 000 Kč
https://www.csobpremium.cz/produkty-a-s ... -pojisteni

A mám pocit, že to mají i jiné banky, snad KB, ale teď jsem nenašel.

Pravdou je, že my s kamarády máme pro tyto účely pojistku u britské pojišťovny. Naposledy nám hradila 700 EUR, kdy ve výlukách byl "single vehicle accident" (nacouvali jsme do zdi :D ).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 26. 10. 2024 22:57

Je někde opřeno o podmínky smlouvy, že u ČSOB Premium je pro bezplatné vedení potřeba mít 300 tis. Kč ve službách (na SÚ) každý den měsíce a ne jen ten poslední? Přijde mi to docela na vodě a vyúčtování poplatku by zřejmě v takovém případě neprošlo přes finančního arbitra.

Přeposílání 60 tis. např. z VÚB pak zůstává?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 29. 10. 2024 12:03

Má někdo zkušenost s pojištěním ztráty a odcizení karet u ČSOB Premium? Mělo by se vztahovat i na výměnu klíčů a zámku. Myslíte, že se vztahuje i na klíže od vozu?
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod esquire 29. 10. 2024 18:08

Chci se jen ujistit, kdyz mam hypoteku, tak je to v pohode ze?Plus samozrejme 60 tis. prichozi platba.
esquire
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka