Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mate59 29. 10. 2024 18:32

Hypotéka musí být ale v celkové výši alespoň 5 milionů korun.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod esquire 29. 10. 2024 18:36

Půjčky
Zahrnout do limitu můžete nesplacené jistiny hypotéky, jakéhokoli spotřebitelského úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření (s výjimkou kontokorentu a nesplacené kreditní karty).

To je na tech 300 tis. prece.
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 10. 2024 18:48

Stačí buď jen hypotéka větší než 5 milionů (bez nutnosti příjmu 60 tisíc) nebo menší hypotéka plus příjem 60 tisíc:

b) souhrnná výše úvěrů (vyjma revolvingových) poskytnutých klientovi Skupinou činí alespoň 5 000 000 Kč
nebo
c) běžné účty klienta u ČSOB vykazují měsíční příjem minimálně ve výši 60 000 Kč a zároveň souhrnná výše nesplacených aktuálních zůstatků úvěrů (vyjma revolvingových) poskytnutých klientovi Skupinou a Úspor činí alespoň 300 000 Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 29. 10. 2024 18:53

No to jsem prece psal v predchozim postu. Hypoteka a 60 tis. prijem.
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 10. 2024 19:02

V tom tvém prvním postu jsi ale nepsal, jak velkou hypotéku máš. Pokud by byla větší než 5 milionů, tak ten příjem 60 tisíc je zbytečný :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 29. 10. 2024 19:11

Me jste tak zblbli, ze jsem psal i sve bankerce, jestli plnim kriteria. :) Nedavno me na muj dotaz ujistovala, ze je budu plnit i nadale. :D
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 30. 10. 2024 13:53

Tak ještě jednou a pořádně.

Pokud budeš mít 60K příjem, tak ti stačí hypotéka na 300K.
Pokud nechceš plnit 60K příjem, tak stačí mít hypotéku na 5 mega nebo víc.

Dle mailu:

60 000 Kč měsíčně příjem na účet a zároveň 300 000 Kč zůstatek v dalších spořicích, investičních nebo úvěrových produktech.
NEBO
2 miliony Kč na spořicích produktech, běžných účtech nebo v investicích.
NEBO
5 milionů Kč sjednaná výše hypotéky a jiných půjček.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod culti 30. 10. 2024 21:16

Asi 14 dnů starý hovor s premium bankéřem. Na naznačení, že budu plnit podmínku 300 tis. zůstatku přeposíláním mi taktně naznačil ať na to zapomenu. Prý doporučuje nechat tam peníze po celý měsíc.

A to, že si budu těch 60 tis pinkat mezi svými účty taky nechtěl slyšet. To samozřejmě nemají možnost nějak prověřovat, ale ten zůstatek 300tis po celý měsíc se ověří snadno.

Utahují šrouby.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 31. 10. 2024 01:01

Pokud budou mít konkurenceschopné úrokové sazby, klidně tam těch 300 tisíc ponechám, pokud se budeme bavit třeba o rozdílu 1%, tak mě můžou vlézt na záda.. účet s CP mám i v Raifce..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 10. 2024 06:03

culti píše:Asi 14 dnů starý hovor s premium bankéřem. Na naznačení, že budu plnit podmínku 300 tis. zůstatku přeposíláním mi taktně naznačil ať na to zapomenu. Prý doporučuje nechat tam peníze po celý měsíc.

A to, že si budu těch 60 tis pinkat mezi svými účty taky nechtěl slyšet. To samozřejmě nemají možnost nějak prověřovat, ale ten zůstatek 300tis po celý měsíc se ověří snadno.

Utahují šrouby.

Tak jasně, nemůže ti potvrdit nějaké obezličky, ještě by ses na to mohl odvolávat, že ti to poradil.

Uvidíme, podle mne nebude zase tak zle. Ono jim spoustu lidí uteče a to promile těch, kteří budou ochotni se namáhat s obcházením opatření bude pod jejich rozlišovací schopnost.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod losalamos 31. 10. 2024 08:22

Bude nějaké tytyty od banky, nebo majitele účtu rovnou seknou do týla? Myslím, že to chce trošku vyčkávat, nechat věci plynout a případně připravovat záložní variantu.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 31. 10. 2024 08:31

culti píše:Asi 14 dnů starý hovor s premium bankéřem. Na naznačení, že budu plnit podmínku 300 tis. zůstatku přeposíláním mi taktně naznačil ať na to zapomenu. Prý doporučuje nechat tam peníze po celý měsíc.

Utahují šrouby.

Bankéři se to líbit nemusí, ale podle podmínek je to takto ok. Když budou chtít, mohou vypovědět, ale ne naúčtovat po poplatek za vedení.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 10. 2024 09:01

Tak nějak to také vidím. A hned v lednu vypovídat nebudou, myslím, že teď budou mít pokles, nějakou dobu budou počítat, hodnotit dopady opatření (ono ne všichni přeposílači a točiči musí být čistě nákladoví klienti, jen třeba mají kolísavé příjmy a zůstatky).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fc70 31. 10. 2024 11:05

https://cdn0.erstegroup.com/content/dam ... -02-25.pdf : Kritéria se od února musí plnit každý měsíc, ne jen v průměru za 3 měsíce.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod cuprayo 31. 10. 2024 11:37

Možná už tu podobný dotaz byl, ale snažil jsem se vlákno projít a neviděl, tak se zkusím zeptat.

Teoreticky, když se vybere z kreditky 300k, přes vkladomat vloží na účet a nechá ležet celý měsíc na spořáku, tak se zároveň splní obě nové podmínky (ČSOB Premium).. Je to tak?
cuprayo
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka