Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 10. 2024 11:54

Přeposílači jsou pro banku ztrátoví, čerpají pojištění, prodloužené záruky, salónky a další benefity a nemají v bance přitom v průměru ani pár desítek tisíc. Docela se divím, že s tím dělají něco až nyní... :)

Myslím, že banka si umí spočítat velmi dobře, co ji stojí přeposílač a jeho "ztráta" jako klienta.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 10. 2024 12:22

cuprayo píše:Možná už tu podobný dotaz byl, ale snažil jsem se vlákno projít a neviděl, tak se zkusím zeptat.

Teoreticky, když se vybere z kreditky 300k, přes vkladomat vloží na účet a nechá ležet celý měsíc na spořáku, tak se zároveň splní obě nové podmínky (ČSOB Premium).. Je to tak?

Bilanční kritérium určitě (pokud tedy dostaneš limit na kreditce 300 000 Kč), jen si nejsem jist, jestli obratové kritérium se vztahuje i na vklady hotovosti.

-- 31. 10. 2024 13:30 --

fc70 píše:https://cdn0.erstegroup.com/content/dam/cz/csas/www_erstepremier_cz/dokumenty/obchodni-podminky/obchodni-podminky-sluzby-erste-premier-02-25.pdf : Kritéria se od února musí plnit každý měsíc, ne jen v průměru za 3 měsíce.

Díky za upozornění. Škoda, nechával jsem si tam 400 000 Kč, abych případně mohl některý z měsíců vynechat (kdyby třeba zapomněl).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 31. 10. 2024 12:33

Tak v únoru (za leden) holt uvidíme jestli v lednu stačilo přeposlat 300k ke konci měsíce, nebo raději začátkem. Obdobně jestli 60k z VÚB / pošty (budu vděčný za další tipy) bude dostačující. Přijde mi to už jako docela velká šaškárna a taky mám RB. U ČSOB mě ale drží taky Tank Karta.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 31. 10. 2024 12:53

cuprayo píše:Možná už tu podobný dotaz byl, ale snažil jsem se vlákno projít a neviděl, tak se zkusím zeptat.

Teoreticky, když se vybere z kreditky 300k, přes vkladomat vloží na účet a nechá ležet celý měsíc na spořáku, tak se zároveň splní obě nové podmínky (ČSOB Premium).. Je to tak?

dnešní odpoved:

Dobrý den,

důe Podmínek služby ČSOB Premium viz odkaz https://www.csobpremium.cz/documents/13 ... remium.pdf se do obratu počítá (součet příjmů) na všech běžných účtech v CZK i v cizích měnách, kde je klient majitelem účtu; počítá se sem i vklad přes bankomat.

Do měsíčního příjmu se nezahrnuje úrok připsaný ve prospěch příslušného účtu ani příjmy, které byly poukázány ve prospěch účtu z jiných účtů klienta vedených u ČSOB. Dále se také nezahrnují peněžní částky, které byly v daném zúčtovacím období odeslány zpět na účet, ze kterého byly poukázány.

Takze z posledni vety vyvozuji to, ze od ledna budu mit pro točku 3 ucty. Z Fia poslu do csob 60k, z csob to obratem poslu do KB, a pak si to z KB zpatky zaparkuju do Fia. Nově tam teda asi musí byt mezikrok. Letos to jeste delam pingpong mezi Fiem a CSOB.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 31. 10. 2024 13:38

Kdyby chteli odstrihnout preposilace, jde to jednoduse. Pozadovat potvrzeni od zamestanavatele s cu, z ktereho bude chodit vyplata/mzda...takhle se v nejenom CSOB skrabou pravou nohou za levych uchem.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 10. 2024 13:40

slavo963: to není dobrý nápad. Představ si, že by nějaký manažel šel na účtárnu, aby mu potvrdili příjem jen kvůli tomu, aby neplatil za vedení účtu. To by jim to lidi zrušili.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod JoKaHo 31. 10. 2024 14:41

Nebo to nedávat zadarmo vůbec :⁠-⁠) a uvidí, kdo si ty služby cení na tyhle peníze
JoKaHo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 31. 10. 2024 16:37

Banka dávno ví, který klient se jí "vyplácí" a který nikoliv. Bankéř v RB mi to kdysi prozradil, že systém automaticky vidí, kolik banku stojí. Takže kdyby chtěli, tak vůbec žádná kritéria zavádět nemusí. Na druhou stranu existuje prý nespočet klientů, kterým se válí 12mio+ na BÚ za 0 a vůbec jim to neva a ani banka není motivována je oslovovat a něco jim nabízet.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Suky. 31. 10. 2024 17:35

losalamos píše:Bude nějaké tytyty od banky, nebo majitele účtu rovnou seknou do týla? Myslím, že to chce trošku vyčkávat, nechat věci plynout a případně připravovat záložní variantu.

Speciálně na to jsem se ptal, jestli mi nějaký automat rovnou nastřelí měsíční poplatek.
Prý bude nejprve varován...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 10. 2024 18:53

By mě zajímalo, jestli tyto údaje banky sdílí mezi sebou :-D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod esquire 31. 10. 2024 21:10

Prijem se nyni bere i vklad do bankomatu? Nikde se o teto moznosti nepise.
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 10. 2024 22:07

Jelikož vklad pomocí bankomatu není uveden ve výlukách, měl by se dle mého názoru do příjmů počítat.

6.3 Při výpočtu měsíčního příjmu dle bodu 6.1, písm. c) se počítá s kreditním obratem vykazovaným za příslušný kalendářní měsíc na všech běžných účtech u ČSOB, kde je klient majitelem účtu. Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se nezahrnuje úrok připsaný ve prospěch příslušného účtu ani příjmy, které byly poukázány ve prospěch příslušného účtu z jiných účtů klienta vedených u ČSOB. Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se dále nezahrnují peněžní částky, které byly v daném zúčtovacím období odeslány zpět na účet, ze kterého byly poukázány.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 31. 10. 2024 22:29

retron píše:Banka dávno ví, který klient se jí "vyplácí" a který nikoliv. Bankéř v RB mi to kdysi prozradil, že systém automaticky vidí, kolik banku stojí. Takže kdyby chtěli, tak vůbec žádná kritéria zavádět nemusí.

O tom silně pochybuji. Bankéř je zřejmě tak trochu baron Prášil, nebo došlo k nepochopení ve verbální komunikaci.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 1. 11. 2024 09:39

esquire píše:Prijem se nyni bere i vklad do bankomatu? Nikde se o teto moznosti nepise.

Vždyť se na to ptal @cuprayo o pár příspěvků výše.
Ano počítá. Mám to sám ověřeno.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LXIDCX 1. 11. 2024 13:22

saabik píše:
retron píše:Banka dávno ví, který klient se jí "vyplácí" a který nikoliv. Bankéř v RB mi to kdysi prozradil, že systém automaticky vidí, kolik banku stojí. Takže kdyby chtěli, tak vůbec žádná kritéria zavádět nemusí.

O tom silně pochybuji. Bankéř je zřejmě tak trochu baron Prášil, nebo došlo k nepochopení ve verbální komunikaci.

Možná se budete divit, ale banka to má spočítáno u každého klienta naprosto přesně na korunu. Takže bankéř si určitě nevymýšlel.
LXIDCX
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka