Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 11. 2024 13:51

Chtelo by to insidera, take by me zajimalo, jestli tam banker po nalogovani hned ze startu vidi, ze na Slaveckovi prodelali za ty leta kalhoty :nenapadne :lol:
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 11. 2024 15:12

Podle mne to ani není třeba. Bankéř ví, který klient JEMU přináší profit (odměny, bonusy a provize za sjednané produkty), stačí nastavit vhodně systém odměňování bankéřů a budou rušit účty jak na běžícím páse.

"Ideální" je platba za "průměrného klienta". Ti klienti, kteří mu kazí průměr, budou zralí na odstřel :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod saabik 1. 11. 2024 15:19

LXIDCX píše:
saabik píše:
retron píše:Banka dávno ví, který klient se jí "vyplácí" a který nikoliv. Bankéř v RB mi to kdysi prozradil, že systém automaticky vidí, kolik banku stojí. Takže kdyby chtěli, tak vůbec žádná kritéria zavádět nemusí.

O tom silně pochybuji. Bankéř je zřejmě tak trochu baron Prášil, nebo došlo k nepochopení ve verbální komunikaci.

Možná se budete divit, ale banka to má spočítáno u každého klienta naprosto přesně na korunu. Takže bankéř si určitě nevymýšlel.

Divit se nebudu. Systém to automaticky nevidí. Aspoň před časem se dělaly sestavy (v jednom konkrétním oddělení) k tomuto účelu, pamatuji je v excelu. Nevím, že by od té doby došlo k zavedení nějakého systému, který to automaticky vidí.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 1. 11. 2024 16:07

PatrikChrz píše:Bankéř ví, který klient JEMU přináší profit (odměny, bonusy a provize za sjednané produkty), stačí nastavit vhodně systém odměňování bankéřů a budou rušit účty jak na běžícím páse.

"Ideální" je platba za "průměrného klienta". Ti klienti, kteří mu kazí průměr, budou zralí na odstřel :)
To je naivní. Je spousta klientů (např. studenti v prvním zaměstnání), kteří můžou být dost ztrátoví (výroba nových karet, spousta dotazů, málo produktů), ale kteří, pokud je to jejich jediná banka, časem budou mít hypotéku nebo investice; takže v průměru tuto třídu klientů stojí za to živit, i když celé roky kazí průměr, a i když ten klient třeba v bance kazí průměr daleko déle, než vydrží jeden bankéř na jedné pozici. A dokonce stojí za to živit malé procento těch, kteří to teď využívají nadoraz a asi z nich nikdy nic nebude, protože si třeba najdou jiné zaměstnání a přestanou, nebo protože by bylo těžké je poznat od těch, kteří v budoucnu budou velmi ziskoví.

A nebo je možná tato teorie (“customer lifetime value”) naivní a bankéři by je opravdu měli všechny vypovědět.

To se pozná za pár desítek let… a může to být banku od banky jinak.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod eetk 1. 11. 2024 16:22

aaaa píše:Da se zalozit Erste Premier na dalku? Zmenit ze standart uctu na Erste Premier? Nebo alespon, jde to zaridit v jakekoliv pobocce CS?

Dnes jsem zjistil, že se to dá založit přes George na PC, je tam karta Extra, na které je banner Erste Premier, kde to přesměruje na online založení Erste Premier. Buhužel nabízí mi to pouze založení dalšího účtu Erste Premier, ne změnu toho současného Standard, nechci mít dva BU, tak jsem žádost před podpisem zrušil.
eetk
osobne

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 11. 2024 17:22

fc70 píše:
PatrikChrz píše:Bankéř ví, který klient JEMU přináší profit (odměny, bonusy a provize za sjednané produkty), stačí nastavit vhodně systém odměňování bankéřů a budou rušit účty jak na běžícím páse.

To je naivní. Je spousta klientů (např. studenti v prvním zaměstnání), kteří můžou být dost ztrátoví (výroba nových karet, spousta dotazů, málo produktů), ale kteří, pokud je to jejich jediná banka, časem budou mít hypotéku nebo investice; takže v průměru tuto třídu klientů stojí za to živit, i když celé roky kazí průměr, a i když ten klient třeba v bance kazí průměr daleko déle, než vydrží jeden bankéř na jedné pozici. A dokonce stojí za to živit malé procento těch, kteří to teď využívají nadoraz a asi z nich nikdy nic nebude, protože si třeba najdou jiné zaměstnání a přestanou, nebo protože by bylo těžké je poznat od těch, kteří v budoucnu budou velmi ziskoví.

A nebo je možná tato teorie (“customer lifetime value”) naivní a bankéři by je opravdu měli všechny vypovědět.

To se pozná za pár desítek let… a může to být banku od banky jinak.

Bavíme se tu o prémiových účtech - a ty opravdu nejsou pro studenty. Zrovna třeba u Erste Premier jsem měl pocit, že "ze dne na den" něco takového jako "kapitační platba za průměrného klienta" zavedli, protože bankéři se na nucení klientů do pro banku výhodných produktů nebo nucený převod na standardní účty vrhli s velkým elánem.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 1. 11. 2024 17:24

Proto je ideální mít prémiové bankovnictví bez prémiového bankéře. Toho nemám, nemám ani pobočku.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 11. 2024 18:00

eetk píše:
aaaa píše:Da se zalozit Erste Premier na dalku? Zmenit ze standart uctu na Erste Premier? Nebo alespon, jde to zaridit v jakekoliv pobocce CS?

Dnes jsem zjistil, že se to dá založit přes George na PC, je tam karta Extra, na které je banner Erste Premier, kde to přesměruje na online založení Erste Premier. Buhužel nabízí mi to pouze založení dalšího účtu Erste Premier, ne změnu toho současného Standard, nechci mít dva BU, tak jsem žádost před podpisem zrušil.

Když nechceš mít dva BÚ, tak ten současný standardní BÚ jsi následně mohl jednoduše zrušit přes zprávu bankéři.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 11. 2024 18:17

Nojo, ale kdyz ma uz clovek v jinych bankach nastavene sablony na soucasne cislo uctu CS, tak je to docela opruz. Leda ze by slo pak zrusit ten novy ucet a tarif Erste Premier by zustal?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 1. 11. 2024 18:56

Řekl bych, že větší opruz je jít zakládat účet na nějakou pobočku ERSTE Premier, než od stolu změnit pár šablon :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 11. 2024 19:06

Jenze za takovy opruz mi uz ten premiovy ucet jaksi nestoji.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 11. 2024 19:23

Osobne to je něco jako Slovensko, taky má vždycky svá "špecifiká". :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Alone89 2. 11. 2024 12:00

Jiz zde by mnoho popsaneho o srovnani pojisteni, vstupu do salonku, asistenci, pripadne cetnosti zmen podminek. Nevidel jsem nicmene srovnani s pujckou (kterou jsem ted resil), tak zde mate, rozcupujte me :)

CSOB Premium - pokud nemate predschvaleno v appce tak Vas berou jako naprosto normalniho klienta a nejake premium je nezajima, zadne velke pujcky nebo prijemna sazba Vas (pravdepodobne) neceka. Nakonec jsem dostal nabidku 9,9% (minus tech jejich akcnich 33%) a limit max 1M. Reseni cca hodinu po telefonu

Erste Premier - verejna fixni sazba v sazebniku (aktualne 5,9) a limit mi tam dali absolutne bez problemu 2M. Reseni cca 20 minut po telefonu
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 2. 11. 2024 12:13

ČSOB na dva kliky do minuty schváleno, co je předschválené bylo předschválené, jak kreditka tak půjčka
Erste, ikdyž tam svítí předschváleno 15mio, tak je předschváleno leda prt a ke všemu vyžadují dokládat, takže asi tak
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 2. 11. 2024 16:12

Mně ČSOB nic předschváleného několikrát neschválila.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka