Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 20. 11. 2024 16:39

Salónky nezrušili, jen nejsou uvedeny v ceníku, už se to probíralo ve vlákně RB viewtopic.php?p=13820987#p13820987
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 21. 11. 2024 08:29

luke811 píše:Chystam se na zalozeni TOP nabidky v KB, uvazuju, ze bych se zbavil CSOB premium a nahradil ji KB, at nemusim resit plneni podminek od ledna. Chapu z webu spravne, ze to jde jen na pobocce? A jeste k tomu ne na kazde? Vzhledem k tem jejich dvema systemum asi nepujde treba otevrit start ucet pres aplikaci a pak udelat zmenu typu uctu, obdobne jako to umi prave CSOB?
Jak jsou na tom pripadne bankeri na pobockach, budou se me snazit tlacit do jejich investic? A oslovuji s tim pak i aktivne? V tomhle je CSOB fajn, nikdo mi sam od sebe nevola a pri posledni navsteve pobocky to banker zkusil, ale velmi rychle vzdal :D

Seznam Premium center KB:
https://www.kb.cz/cs/kb-premium/o-kb-pr ... ium-center
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 22. 11. 2024 08:09

PULPANM píše:
dr._lukas píše:Od 1.12.24 bude v ČSOB úrok 3,75%, na webu píšou, že bude platit do 19.1.25, takže rozdíl min měsíc oproti RB bude činit 0,45% a z toho plyne poplatek za ČSOB Premium při udržování denního zůstatku na spoření +/- 100,- za měsíc.

https://www.csob.cz/documents/10710/958 ... 241201.pdf

Pak jedině sosat KK za 150 poplatek a dát úročit jinam, jestli bude kam.

-- 20. 11. 2024 15:59 --

To je asi fakt, že i RB od ledna hne s úroky

Jen připomenu, že se dá sosat i za poplatek daleko menší - 50 Kč do výše 200K.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod luke811 22. 11. 2024 09:07

Ale je na to potreba najit vhodny vkladomat, ne vsechny to umi - aspon pobocka, kterou mam nejbliz, ma dva a oba maji max vyber 80k.
luke811
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kecinzer 22. 11. 2024 12:45

To ano, je k tomu potřeba ČSOB vkladomat. Ale bydlím na malém městě a hned 2 vkladomaty mám "za rohem".
Pokud je někdo z vesnice, tak je to bohužel horší.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 22. 11. 2024 17:15

Nevím, jestli slovní spojení "v malém městě" zrovna v tvém případě odpovídá skutečnosti :roll: :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod quino 22. 11. 2024 17:59

Při výše uvedeném úroku však stále vychází lépe převod než výběr. A navíc se to dá zvládnout z gauče.
quino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 22. 11. 2024 18:13

to jo ale jsem pohodlnej, výběr a vklad a vše manuálně mne nebaví a za tu stovku mi to nestojí.Ale jde to.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 24. 11. 2024 18:18

Četl jsem si v rychlosti podmínky ČSOB Premium a nikde nevidím problém v přeposílání pokud ty peníze odejdou na konci měsíce na jiný účet v jiné bance. Tj. pošlu z např. ČS do ČSOB a pak to odejde do KB. Tím pádem mám splněno. Netuším, kde se vzal strašák celkového zákazu přeposílání (viz původně diskutované sběrné účty). Zřejmě to bude spíše obava z toho vypovězení služby ze strany banky, ale ne z poplatku. Uniká mi něco?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 24. 11. 2024 18:31

No uniklo ti to, že splnění podmínek pro vedení Premium účtu bez poplatku či možné vypovězení účtu se zde probíralo už na předchozí straně viewtopic.php?p=13818472#p13818472 :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 24. 11. 2024 20:34

To jsem četl, ale nikde tam nevidím to přeposílání. Přemýšlel jsem co nás přivedlo k tomu řešit VÚB apod..
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 24. 11. 2024 22:05

Pokud se nepletu, tak o VÚB se mluvilo s ohledem na něčí tvrzení, že bankéři budou kontrolovat jména účtů, ze kterých přichází peníze na Premium konto. A u příchozí platby z VÚB je uvedeno jen jméno banky a nikoliv jméno klienta, takže ČSOB nemůže poznat, že si klient přeposílá peníze sám sobě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 24. 11. 2024 22:26

To bude ono, jen tohle nereflektují ty podmínky. Tj. peníze nesmí odejít na stejný účet odkud přišly. Jinak už jde bankéř nad rámec.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 25. 11. 2024 07:43

quino píše:

Při výše uvedeném úroku však stále vychází lépe převod než výběr. A navíc se to dá zvládnout z gauče.

Nerozumím. Výběr přeci vychází vždy levněji než převod i když ho udělám na 2x :hm
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 25. 11. 2024 08:30

Dnes vyšel na serveru Peníze.cz článek ohledně nových pravidel pro ČSOB Premium konto https://www.penize.cz/osobni-ucty/45571 ... te-1500-kc Jsou v něm zmíněné i konkurenční prémiové účty.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka