Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 28. 11. 2024 18:49

@Milos: ano což uvádím v prvním postu a podle mě to sjednotí
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod cz01 1. 12. 2024 08:21

Kdyby někdo řešil Prémiové účty, tak jsem do KB sepsal a našel nové podmínky, které mají rozpracované viewtopic.php?f=316&t=1122873&p=13827415#p13827415.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 2. 12. 2024 01:41

ČS měla v ceníku Erste Premier, že pro klienty s 10 miliony u banky jsou všechny vstupy na LoungeKey zdarma; teď (někdy od 21. 11.) to zmizelo a zdarma je pro všechny jen 8. Bylo to oznámené?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Roman1989 18. 12. 2024 16:39

doonio píše:Aktuálně to taky zaítm plánuji přeposílat z účtu1 -> čsob -> účet2. A uvidíme jak se s tím ČSOB v průběhu roku popasuje. Aktiva ve výši 300k asi vyřeší penzijko, které chci rušit, ale snad jen snížím vklad.

Jsi si tímto jistý?
Volal mi bankéř, tak jsem mu řekl, že to budu dělat, že si z Fia pošlu do ČSOB a pak hned z čsob na moji KB, že tam teda dám navíc tu KB, doteď jsem to točil jen z Fia. Na to mi řekl, že určitě ne, že tohle neprojde, tak říkám ok, zapojím tam manželku. Manželka pošle 60k, ja si to pošlu na svoje Fio, a pak jí to z Fia vrátím. On na to, že na tohle mi nebude odpovídat.

Takže mám tam zapojovat další osobu? Nebo nemusím? A vadí, když máme SJM? Asi ne....

Vím, že to tu řešil 2 strany zpět Mufimufi, ale nejsem z toho jistý jak to teda je:-)

a druhý dotaz k té čsob: už se teda ví, zda těch 300k tam má ležet celý měsíc, nebo jen k poslednímu dni? Mně bankéř řekl, že celý měsíc.

díky
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 18. 12. 2024 16:46

Nechápu, že s bankéřem řešíte tyhle detaily. Prostě řeknu "podmínky budu plnit" a je to. Prostuduj si podmínky, podle těch to pro bezplatné vedení stačí přesně tak, jak to chceš dělat. X -> ČSOB -> Y, a 300k na konci měsíce. Bankéř ti samozřejmě nic takovýho nebude chtít potvrdit do monitorovaného hovoru. Každopádně banka má taky právo ti pak vypovědět bez udání důvodu.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Roman1989 18. 12. 2024 16:57

"Každopádně banka má taky právo ti pak vypovědět bez udání důvodu."
právě. Takže jak to udelate vy?

Jo jinak mas pravdu s tim bankerem a hovorem.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 18. 12. 2024 17:32

Zatím to budu dělat přesně tak. Když vypoví, aspoň už s tím nebudu muset ztrácet dál čas :) Mám to stejně už jen kvůli Tankartě.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 12. 2024 18:00

Předpokládám, že když se ČSOB nebude líbit "chování" některých premiových klientů, tak je nejdříve upozorní a když své chování nezmění, tak až poté jim Premium konto vypoví.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 18. 12. 2024 19:12

Jsem zvědav jak to ČSOB uchopí a jestli budou mít školení u gestapa z ERSTE Premier.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 19. 12. 2024 05:50

Roman1989 píše:Takže jak to udelate vy?

Uplne jednoduse, nechavam si tam posilat vyplatu a problem je vyresen.
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 19. 12. 2024 08:13

Výplatou splníš jen podmínku příjmu 60000Kč. Ještě ale musíš plnit podmínku úspor či úvěru 300000Kč. Na to máš taky jednoduché řešení? :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 19. 12. 2024 08:33

Ano, mam tam tech 300 tisic na sporicim uctu :D V RB uz mam plno, takze lepsi urok na ne stejne nikde jinde nedostanu (max plus minus par korun).
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman1989 19. 12. 2024 08:37

Milos píše:Výplatou splníš jen podmínku příjmu 60000Kč. Ještě ale musíš plnit podmínku úspor či úvěru 300000Kč. Na to máš taky jednoduché řešení? :nenapadne

ano těch 300k je pro mě taky ta méně jednodušší část.

60k udělám X (Fio žena) - čsob - Y (Fio já), ať neprovokuju a je tam aspoň jiné jméno, ač stejné příjmení.
Těch 300k bych nejradši parkoval ke konci měsíce, a nenechal to tam ležet. Ale ještě to musím promyslet, protože jak píše Hopo "Každopádně banka má taky právo ti pak vypovědět bez udání důvodu.". Nerad bych o to kvůli cestovnímu pojištění přišel, kor když se to vztahuje i na rodinu/spolucestující. A jak tady zmiňujete, jednou ti zruší KK a už se nikdy nedostaneš zpátky do hry.

Abu: jo, pokud chceš spořit, tak to určitě takto dává smysl, ale já asi nechcu spořit 300k. Je to už docela dost a radši to investuju.
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 19. 12. 2024 09:45

Já pořád nechápu, pokud někdo nebude ty podmínky plnit, proč by mu to měli vypovídat? Prostě vám naúčtují ten poplatek 1500 Kč.
Spíš jsem pak zvědav, jak bude probíhat dohadování o tom, že ten poplatek uplatněn být neměl :-D
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 19. 12. 2024 10:30

tak to je přeci jednoduché...... ty i když formálně splníš podmínky tak jseš pro ně prodělečný. Jednou za měsíc tam protočíš 60t + jednou na konci přes měsíc zaparkuješ 300t na spořáku. Mají z tebe téměř čistou nulu ale ty budeš požívat výhod prémiového klienta.....
Jantars
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka