Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 23:47

Já to plánuji naplnit postupně během ledna. Část úspor budu mít na SÚ a část zainvestováno v Patrii.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tulum 6. 1. 2025 08:37

dr._lukas píše:Tak co máte naplněné ČSOB spořící účty na min 300 tisíc nebo to necháváte na konec měsíce?

Ano, od ledna mám těch 300tis. Kč nasypaných u nich na spořáku. Jednak je u nich zatím ten úrok ucházející a za druhé v únoru chci využít jejich cestovní pojištění a salónky, tak bych nerad z jejich strany pak nějaké obštrukce..
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 6. 1. 2025 09:42

Ïch auch
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod chrudimi 6. 1. 2025 12:42

Já to vyřešil zvýšením úvěrového rámce kreditky na 250tis. a převádím peníze z karty, zbytek v DIP na Patria.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 6. 1. 2025 13:06

Z premium karty ČSOB na spořák v ČSOB a pak zpět?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 6. 1. 2025 14:05

dr._lukas píše:Tak co máte naplněné ČSOB spořící účty na min 300 tisíc nebo to necháváte na konec měsíce?

Mám už od začátku měsíce, radši. A ten úrok je solidní, takže mi to nevadí to u nich mít.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod chrudimi 6. 1. 2025 14:16

PULPANM píše:Z premium karty ČSOB na spořák v ČSOB a pak zpět?

Ano, převod z karty na spořící a z něj pak další měsíc splatit a zase převést. Převod je za 150, což se několikanásobně vrátí na úroku. Samozřejmě je potřeba splnit podmínky pro vyšší úrok a také počítat s tím, že poplatek se připíše na vrub KK.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 6. 1. 2025 15:15

Jj to dělám taky, ale posilám na sú do jiné banky, vše přímo v ČSOB mi přijde takový moc okatý, i když to zakázaný není
Tak jsem to udělal stejně, z bú na sú Nic proti ničemu. Myslím
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 7. 1. 2025 09:32

chrudimi píše:Já to vyřešil zvýšením úvěrového rámce kreditky na 250tis. a převádím peníze z karty, zbytek v DIP na Patria.

Nepletu se, teda kdyz tam nekdo bude mit 250tis plus kreditni kartu, tak splnuje prvni podminku tech 300 000czk? :-)
A pak samozrejme prijem 60k.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dk1844 7. 1. 2025 09:51

Podle me pletes, uverovy ramec kreditky se nepocita.
https://www.csobpremium.cz/zachovat-si- ... m-a-penize uvadi:

Zahrnout do limitu [300k] můžete nesplacené jistiny hypotéky, jakéhokoli spotřebitelského úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření (s výjimkou kontokorentu a nesplacené kreditní karty).

Tazatel nad tebeou s 250kKc uveroveho ramce kreditky to podle meho pochopeni resi tim, ze tyhle penize ohreje na sporak (takze jsou tam videt na konci mesice v dostatecne vysi), ale samotny pasivni limit kreditky na splneni podminek vliv nema.
dk1844
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 7. 1. 2025 09:59

Tak který z prémiových účtů zareaguje jako první na Partnersbanku a nabídne konkurenceschopné kurzy?
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 7. 1. 2025 10:23

Bylo by to hezké, ale obávám se, že nic takového se nestane. A pokud ano, tak až třeba tak za půl roku, až si velké banky vyhodnotí situaci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mate59 7. 1. 2025 16:42

Partnersbanka je na trhu krátce a potřebuje si nalákat nové klienty.100% to mají sečtené,že se im to vyplatí.Stěží budou mít následovníka,možná tak Creditas,ale i to pochybuji a ty molochy pojedou ve starých kolejích.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 7. 1. 2025 17:05

Ona ta Creditas mě nikdy nelákala k placení v zahraničí, a to ze dvou důvodů:

1. Dle OP měli mít čistý kurz MC, ale v reálu to neplatilo, lidi hlásili vyšší kurz. Tenhle rozpor na mě nepůsobí důvěryhodně.
2. V posledních měsících si hodně lidí stěžovalo na zpoždění u převodu peněz. Asi extrém bylo D+4 ve výjimečných případech v době sloučení bank.

Proto jsem velmi vděčný za Partners banku, která působí profesionálně.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 7. 1. 2025 17:07

Pokud bych si měl tipnout, tak dlouhodobě směnu u karetních transakcí za středový kurz ECB nebude poskytovat určitě ani Partners - očekával bych, že v budoucnosti to poupraví aspoň na kurz Visa bez přirážky (spíše ale s nějakou přirážkou), ale buďme rádi a využívejme, co je k mání teď. Ostatně třeba i Směnárna u Monety taky začínala tak, že směňovala prakticky za střed a nyní je spread podprůměrný.

U „prémiových“ účtů pak už vůbec nečekám, že by banky mohly mít motivaci poskytovat takové služby - na druhé straně s přihmouřením oka si u RB lze sjednat placenou směnárnu (kurzy jsou ale celkem nezajímavé, navíc s omezením na 40 tisíc Kč měsíčně, sjednat si lze ale i platformu RoBoT a cizí měny obchodovat přímo u RB jako u devizovky) a třeba KB u svých „lepších“ multiměnových tarifů Komfort a Exclusive (ty jsou placené, ale snad ten Exlusive KB teď umí poskytnout v rámci KB Premium) zase taky umožňuje měny směnovat výhodněji, aspoň to uvádí na stránkách:
https://www.kb.cz/cs/obcane/tarify/tarif-komfort#o-tarifu píše:Tarif Komfort kromě směny podle Kurzovního lístku KB nabízí také směnu na základě tržního kurzu, který je výhodnější.

Leč nevím, co si pod tou výhodnější směnou představit, protože osobní zkušenost ani nemám, pokud by to bylo za podmínek, které uvádí ve svém investičním portálu (např. u měnového páru EUR/CZK: https://trading.kb.cz/Currencies/currency/1171294), to úplně nevýhodně nevypadá (samozřejmě bohužel ale nejde plošně o karetní transakce - využít jde u 15 měn, které můžou být v rámci multiměnového účtu vedeny).
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka