Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod outlier 25. 3. 2025 11:09

Používáte někdo Monetu Gold? Tam stačí milion a nemusí se už nic řešit, úrok na spořáku 3,2% bez omezeni.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 3. 2025 12:39

Nepoužívám, nějak mi u toho účtu chybí benefity, proč bych ho měl mít.
Když srovnám s konkurencí
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 25. 3. 2025 17:40

Tak je to takové lightweight, málo podmínek, míň benefitů. Stejně většina lidí používá hlavně pojištění a salónky. Je otázka kolik z těch benefitů člověk opravdu používá. Třeba časem přidají, protože celý ten Gold je poměrně nový. Možná je tu nevýhoda, že Moneta není v žádné nadnárodní skupině typu Erste, RB nebo KBC.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 3. 2025 17:59

Náhodou, Moneta Golf to má nastavené poměrně rozumně - pro bezplatné vedení Gold požaduje 1 milion Kč v aktivech - přeposílání nestačí, ale současně to lze mít na poměrně rozumně úročeném SÚ, na druhé straně to nelze držet v cenných papírech obchodovaných na burze, distribuuje jen poměrně nákladné podílové fondy.

A nabízí za to poměrně přiměřený standard - Priority Pass se 4 vstupy do salonků ročně, cestovní pojištění (jen ten limit 15 milionů Kč je tak pro dovolenou po Evropě), zlatou kreditku s možností vyššího úvěrového rámce, ač bez dalších výhod - ale pořád je to více, než ve srovnatelné kategorii třeba UCB účet Top (kde není vedení ani té KK k účtu bez poplatku)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 3. 2025 19:15

No mne asi zatím stále nejvíc vyhovuje ČSOB.
Pojištění pro 4 vs pro 3, majitel karty nemusí cestovat což třeba využívám pro synka, když cestuje sám nebo máti, když letí někam s kámoškou. Limit pojištění je zdaleka vyšší a 4 vstupy do LK také. Místo MIO stačí 300 tis a posílat tam výplatu.
Ale samozřejmě je jasné, že každý má své požadavky a potřeby
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 25. 3. 2025 20:19

fremantle píše: - ale pořád je to více, než ve srovnatelné kategorii třeba UCB účet Top (kde není vedení ani té KK k účtu bez poplatku)...
U UCN nesmíš vlit TOP účet, ale Platinum - zdarma při vkladech 1,5mKč a dostaneš MC World Elite a k tomu ještě dvě další karty (debetní nebo kreditní). K tomu je cestovní pojištění s neomezeným limitem léčebných výloh, služba uLékaře.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 3. 2025 20:58

A platinum od UCB tu někdo má, že by sdělil nějaké zlušenosti? A v UCB kde zaparkovat 1,5 mio? Když je to podmínka?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 25. 3. 2025 21:14

Mají tam spořák s 3,25% do 2 milionů. Investice nevím. Ale tohle není moc banka pro retail.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 3. 2025 21:21

No teď jsem to pročetl, úrok 3,75% do 1 mio do 31/3 a 2,75% nad 1 mio + obrat 50 tis/měs
Salónky-jsou lepší nabídky.
To pojištění neomezené je zajímavé.
Nepřesvědčil mne ten privat banking ( nahradil platinum )
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 25. 3. 2025 21:23

PULPANM píše:No mne asi zatím stále nejvíc vyhovuje ČSOB.
Pojištění pro 4 vs pro 3, majitel karty nemusí cestovat což třeba využívám pro synka, když cestuje sám nebo máti, když letí někam s kámoškou.

A jaké jsou podmínky, aby to platilo pro celou rodinu? Je třeba kartou platit nebo mít stejnou adresu?
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 3. 2025 21:39

Nějak jsem to vše nedočetl, ale mají to na webu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 25. 3. 2025 21:53

Tam to právě není až do takového detailu, úplné podmínky člověk asi vidí, až když to objedná.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 3. 2025 22:22

Já víc nezjišťoval
A měnit banku nebudu:)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 25. 3. 2025 22:33

outlier : tady máš ty podmínky pro cestovní pojištění pro účet Private Premium
https://www.unicreditbank.cz/content/da ... T&C-CZ.pdf
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 26. 3. 2025 00:31

Šlo mi o srovnání podmínek ČSOB a Unicredit ohledně (necestujících) rodinných příslušníků - já si ani nejsem jistý, jak by to bylo u ČSOB.
outlier
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka