KB:
TOP nabídka-- 6. 7. 2014 12:43 --astrapa píše:(tj. zdarma vedení, domácí a mezinárodní transakce, karty, pojištění atd.), abych za žádnou službu nezaplatil ani korunu.
Pokud vím, tak bohužel zrovna tohle nemá žádná banka, ani na prémiových účtech - nejvíce se tomu přibližuje Citi Premium, kde jsou všechny příchozí cizoměnové transakce zdarma, ale odchozí jsou za 1 % (min. 300 Kč), což je jedna z nejvyšších sazeb u tuzemských bank. Výhodou je ještě možnost převodů Citi Global Transfer bezplatně - tedy v rámci skupiny, ale otázka je, jak to v praxi využiješ. Podobné zvýhodněné podmínky můžou existovat také u některých dalších bank v rámci skupiny...
-- 6. 7. 2014 12:45 --astrapa píše:RB žádný nemá? Utkvělo mi v paměti, že také nějaký nabízejí s nutností obratu 50 000 Kč, ale nyní na webu nemohu nic najít.
Nemá, ona RB asi chápe celou svou nabídku jako "prémiovou"
A pak nabízí až služby v rámci FWR, ale to má už spíše charakter privátního bankovnictví, nežli prémiového (ostatně to bude Erste Premier taky)...
-- 6. 7. 2014 13:00 --Jinak teda nápad je to zajímavý, ale taky nevidím důvod mít všechny. Já jsem se sám po dlouhém zvažování přesvědčil na UCB Premium, s čím jsem využil několik problémů:
- konečně si můžu nechat kreditku AXA Club zařadit do balíčku (U konto tuto možnost nemá) bez potřeby kontrolovat minimální obrat a používat ji pouze na nákupy u partnerů (předtím to v praxi probíhalo tak, že na začátku zúčtovacího období jsem začal KK platit a při dosažení minimálního obratu 3000 Kč pro vedení zdarma přešel zpět k Citi Life nebo Cetelem)
- sjednal jsem si EUR účet a navázal na něj debetku, takže na případné výběry z bankomatů kdekoliv ať už u nás nebo v zahraničí nemusím s sebou nosit dvě karty, tuzemské výběry jdou z korunového účtu a zahraniční jdou na vrub EUR účtu (i tam, kde EUR není národní měnou - měl by být použitý kurz karetní asociace, ale pozor - zatím nemám osobně vyzkoušeno, karta mi ještě nepřišla), předtím jsem musel mít v peněžence i debetku k U kontu slovenské UCB
- cestovní pojištění (limit tuším 2,5 mio.) - zatím k žádné kartě nemám (pouze historicky jsem měl k debetce KB a kdysi ke studentskému kontu u Volksbank)
- moje první zlatá karta (i když barva je to poslední co mě zajímá, důležité je co umí)
- do budoucna asi využiji debetku MC s kurzy asociace a s Cetelemem se tak asi rozloučím (je za poplatek, na druhé straně je eliminován vratkami, tady vratky nebudou, ale ani poplatek a bonusy Agip/Miles & More zřejmě nevyužiji)
Největší nevýhodou je, že příchozí cizoměnové transakce jsou zpoplatněny sazbou 200 Kč, jediná výjimka je u příchozích transakcí v EUR/Kč ze slovenské UCB, takže eura musím plnit jenom ze slovenského U konta (vklad v hotovosti je zpoplatněn 1 %, min. 30 Kč - možná lze obejít dle sazebníku sjednáním spořicího cizoměnového účtu, ale nevím zda nyní mají něco v nabídce, až tak jsem do hloubky nepátral) - alternativně by šlo ještě využít Akcenty, která má účty u slovenské UCB a eura si směnit u nich (ale zase požadují vyšší obrat, aby ta transakce byla bez poplatku)...
Každopádně taky si na tento účet taky nenechal směřovat příjmy, obrat provádím jenom z SÚ v jiné bance.
EDIT:
fremantle píše:využiji debetku MC s kurzy asociace
Ne debetku, ale kreditku (Agip/Miles & More), debetky UCB používají směnné kurzy deviza-prodej