Ta podmínka 150 tis. kreditního obratu se mě zdá poměrně přísná. To tady opravdu někomu na to stačí příjmy nebo počítáte s tím, že na základě TPP budete točit peníze mezi bankami? To by mě asi moc nebavilo.
Zlaté, ani platinové karty, které naše banky nabízí jako "prestižní" vůbec prestižní nejsou. Zajímavé jsou jenom kvůli doplňkovým službám, hlavně cestovnímu pojištění, které umožní ročně pár stovek, někdy i tisícovek ušetřit a nemusí se nikde nic zařizovat. Prestižními kartami jsou VISA Infinte nebo Signature a MC World Elite. Platinová karta s výjimkou AmEx je kartou skoro obyčejnou.
Mimo karet tyto prémiové účty toho moc podle mého názoru nenabízejí. Ano u UCB nějakou zdravotní asistenci, ale kolikrát to využiju?
Fakt je, že zlatá kreditní karta M&M má pro mě poměrně velkou cenu, kurzy asociace na cizoměnových transakcích a cestovní pojištění určitě ocením. Vstup do salonku v Praze či ve Vídni už rozhodně méně, za děti totiž stejně musím zaplatit a levnější pro mě ve Vídni bude jít do restaurace a kávu či jídlo pro rodinu normálně koupit. Stejně budu čekat na letadlo maximálně dvě hodiny.
Někdy mě dokáže ale dobře pobavit, když někdo nabízí zlatou DEBETNÍ kartu bez jakýchkoliv doprovodných služeb. K čemu to je a jaká je v tom ta prestiž? To má ČS u produktu "Blue". U debetní karty řada bank umí nastavit i k obyčejným kartám vysoké limity - např. mBank. Proč taky ne, vždyť na tom účtu jsou peníze klienta, ne banky. U kreditní karty je to jiné, tam se dává kreditní limit a i ten vysoký kreditní limit je i bez nějakých doprovodných služeb přece jen něco navíc.