jasno1 píše:Je opravdu nutné dělat obraty u prémiového účtu u UCB z účtu, který je veden na někoho jiného, nebo to může přicházet z účtu, který je na stejné jméno jako účet u UCB?
Není to nutné u žádné banky. Mě by zajímalo, jak by jinak banka asi vyřešila situaci, kdy si posílají peníze rodinní příslušníci se stejným jménem, případně výplatu z firmy, které bys byl majitelem a měla stejné jméno jako FO (záměrně už nezmiňuji účty, které neposílají identifikaci o majiteli účtu, protože už to asi tak nedělá žádný ústav, ING Konto už taky začalo)...
-- 6. 7. 2014 16:45 --astrapa: IMHO to za to asi nestojí. Když ti ji nabídne banka automaticky, proč si tu "lepší" kartu nevzít. Ale jen kvůli kartě dělat obraty, to asi ne...
Jak jsem už dříve uváděl, mě zajímají spíše jiné věci u karet, proto budu v zahraničí používat pořád KK Cetelem, protože má kurzy karetní asociace, než bych měl platit např. tou KB VISA Platinum, která bude mít u cizích měn kurz horší minimálně o 1,5 %. I když ta KK Cetelem vypadá, jako kdyby ji někdo vytiskl doma a není asi taková trendy...
U té UCB a cestovního pojištění - nestudoval jsem to podrobně, ale v novém sazebníku od 1.7. začali nabízet i debetky MC Standard a nejsem si úplně jist, ale zdá se, že k těm "standardním" debetkám už nelze získat cestovní pojištění v ceně u Premium účtu, takže je asi třeba mít skutečně Gold - ale ostatně tu lze mít taky v rámci konta v ceně (dokonce i 1 zlaté karty - debetku a kreditku), takže to je asi jedno.
Ale třeba u Citi Premium je obyčejná debetka s cestovním pojištěním taky, takže by to asi sedělo.