Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 25. 3. 2019 13:47

čulibrk píše:Opět nesmysl, po obdržení výpovědi z Erste Premier jsem si domluvil ještě jednu schůzku s bankéřem, prokázal jsem mu výše uvedené výpisy z jiných bank a stejně výpověď nestáhli a doporučili mi jen "Moje Zdravé Finance".

Mel si 1,5 mega u sporky, nebo posilal vyplatu 70k+? Ze to mas jinde, je nezajimalo.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 3. 2019 13:47

Klient ps píše:Borci tady nemají plat 70, nedisponují 1,5 milionem korun, ale do EP se hrdě nosí jak pětka do záložny.
Ale třeba se aspoň místní borci baví s rodinou a netrucujou, že je ségra připravila o půl baráku :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 25. 3. 2019 15:02

slavo963 píše:Mel si 1,5 mega u sporky, nebo posilal vyplatu 70k+? Ze to mas jinde, je nezajimalo.

.... jako 1,5 mega na spořáku 0,2 % p.a.? :-) Asi jíte v Anglii zkvašený puding. ...... ale mohli to na chvíli mít, a nechtěli 8-)
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 25. 3. 2019 16:47

Nebojte, oni ten vysoký úrok 0,2 % na 1,5 mega ani nedávali. Tam bylo (a možná ještě je) zvýšený úrok 0,2 % na 1 mega a zbytek za 0,05 nebo něco podobného.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 3. 2019 18:24

Docela mě vůbec překvapuje, že někomu diskutujícímu na finexpertu vypověděla banka prémiovou službu, tady je přece každý milionář... :lol:
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod MiASX 25. 3. 2019 18:58

Prave, milionaru uz je moc, mohou si mezi nimi vybirat.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod alfas123 25. 3. 2019 19:18

Potom tie sluzby tak aj vyzeraju.
Erste to asi riesi viac, pretoze oni dotuju vstupy do LoungeKey, CSOB to je jedno, lebo su vo fazi nahanania klientov a ostatnym asi tiez, lebo maju mizive vyhody, takze to banku asi takmer nic nestoji. Napr.kto pri zmysloch by pouzival UCB ako primarnu banku, ked prikaz zadany po 20.hod dorucia v rezime D+2
No ale zmeni sa management a zas Erste si povie, ze chce byt lidrom, tak budu naberat, CSOB zas mozu zacat vyhadzovat. U tych CSOB to je take zvlastne, sami odporucaju preposielat, ked chcete ucet pre partnera zadarmo :-)

Niekto tu spominal, ze sa to na nic nehodi okrem salonikov, tak v Prahe ten private security je skvely (vezmu skupinu, staci ak ma jeden Erste), ked cestujeme s deckami. Salonik takisto bodne. Kto bol napr.v zurichu, tak vie, ze tam maju skvele sluzby pre rodiny a do salonika sa ani neoplati ist.
Ja si myslim, ze sa to teda hodi, staci sa pozriet, kolko stoji iba samostatne poistenie storna, nehovoriac o zdravotnom poisteni pre jednotlivca a rodinu. Pre niektore krajiny moze byt 10m malo, ale preto ma clovek tych uctov kludne viac. Navyse je sanca, ze draha liecba sa bude hradit z poistky cloveka, ktory to sposobil...
Poistenie zodpovednosti platne celosvetovo je sucastou poistiek nehnutelnosti a domacnosti a stoji nula nula nic. A poistovna vie, preco je take lacne. :-)
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod motley 25. 3. 2019 22:20

Když jsem EP zakládal, tak bankéř na ty investice docela tlačil. Nicméně jsem mu naznačil, že mně ten účet zajímá primárně kvůli výhodám který se k němu vážou, resp. nechávám si k dispozici na běžným účtu určitou sumu peněz /cca 500 tis./ a prostě chci něco za to, že je dávám bance k dispozici. Trochu víc, než jenom vedení zdarma.

Dozvěděl jsem se, že kromě splnění jedné z těch jejich třech ofic. podmínek se očekává i to, že s nima budu investovat. Z mojí reakce usoudil, že se k tomu stavím odmítavě - prý by stačilo i 200 nebo 300 korun měsíčně, už si přesně nevzpomínám...

Jestli to tak je, tak pro někoho kdo často cestuje a využije výhody EP naplno to takhle může dávat smysl. Asi i v případě, že by se ty měsíční investice v řádu pár stokorun braly jako určitej druh poplatku za vedení účtu.
motley
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 25. 3. 2019 22:57

čulibrk píše:Nesmysl, já do EP posílal 75000 Kč měsíčně najednou a stejně mi dali výpověď. XLS má pravdu.

Tak si založ účet na jméno segry s jiným prijmenim, založ si trvaly příkaz s popiskem Nájemné (když nemáš takový reak příjem) a ten účet aktivně využívaj...

Parazity nikdo nechce..
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod audiobullys 26. 3. 2019 20:22

Stačí fondy za 300 Kč , ČSOB je má snad za 500 Kč .za prvý Šporka to má ve smartbankingu přehledný a za druhý když člověk umí nakupovat za levno americký fondy tak je mu pak nakych 3 procenta při 15 procentní rally šum a fuk v rámci toho co za Erste výhody nabízí .
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod eL Ká 26. 3. 2019 23:18

Pokud někdo po EP fakt hodně touží, tak do zprávy prozradím v Praze pobočku a bankéřku, od které jsem po založení už nikdy neslyšel.
eL Ká
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 26. 3. 2019 23:46

Asi ji uz vyhodili :-)

To jako erste bere 3% p.a. za fondy? Neni to trochu moc? To je pres ten SaxoTrader Go?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod paty07 27. 3. 2019 23:08

Klient ps píše:
drkarel píše:Tobě ti přeposílači nějak leží v žaludku. :D

Mě jen fascinuje, že se někdo diví či dokonce rozčiluje, když mu banka po těhle kejklech zruší účet.

Banka tě hlavně chce oholit. Když ti těch 70 bude chodit, část pošleš na spoření, část na investice (obojí mimo ČS) a třeba dvacku utratíš přes kartu, tak má banka z tebe stejné *****.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod alfas123 27. 3. 2019 23:46

Každý sa chce cítiť bohatý ;-)
Je to markantne na degradacii kariet. V dnešnej dobe ma kazda socka nejaku 'lepšiu' kartu
Kedysi bol king, kto mal embosku, ostatní mali electron.
Pred 10rokmi ponukala CSOB Diners classic za 5tisic ročné. Teraz Diners podobnu službu predáva, ale už sa volá platinum...
Z tých platieb banka niečo ma, ale určite viac zarobí na úveroch.
Určite majú engine, ktorý vidí, kto spláca 5m hypo a kto uver 50 tisíc po 200Kc mesačne. ;-)
A špeciálne CSAS ma dosť peňazí z úložiek, takže skôr ako ďalší milión na účte potrebujú niekoho, kto si ho požičia alebo investuje
Naposledy upravil alfas123 dne 27. 3. 2019 23:47, celkově upraveno 1
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 27. 3. 2019 23:47

@paty Ale za tohle ti asi nevypovi ucet...

Naopak kdyz culibrkovi prijde presne 70000 od culibrka a hned TP zpet na culibrka, tak jako vazne se muze nekdo zlobit, ze bude za parazita?
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka