Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 29. 3. 2019 09:51

nejlepší je neříkat víc než nutné minimum a zbytek odkývat
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod jan23 29. 3. 2019 10:39

Ahoj chtel jsem se zeptat jak funguji podminky, aby vedeni uctu bylo zdarma.
Vedeni uctu je zdarma, kdyz na ucet prijde bankou urcena min. castka - viz nize.

1) Otazkou je jestli  ten prijem musi prijit, kazdy mesic nebo jestli funguje klouzavy prumer.
2) Reklamoval nekdo uspesne u EP poplatek, kdy neprisla nim. castka v mesici?

EP 70 K
CSOB Premium 50 K

Diky
jAN
jan23
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 29. 3. 2019 11:54

wit.cz píše:Škoda, že po slevě je cena vyšší než v ověřených obchodech na heurece..
Na Heurece je nejlevnější za 27 890 Kč.
Ten telefon v akci je S10 s 512GB, který běžně stojí 29 990Kč. Na levnější verze (128GB) se ta sleva nevztahuje. A navíc musíš nakoupit pouze u jimi definovaného prodejce.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Suky. 29. 3. 2019 11:55

Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 3. 2019 12:17

Použil špatný termín místo "požádat o shovívavost". :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 29. 3. 2019 12:29

stewen11 píše:Teď tu ale čtu, jak to všem ruší atd. a moje otázka je: mam v erste schůzku příští týden - mam si vymyslet nějakou story a snažit se kartu získat nebo spíš jít cestou upřímnosti a snažit se bankéře nějak ukecat případně dat najevo zájem v budoucnu o jiný produkty?

Taky mi jde o to, abych se po nedobrovolne výpovědi neocitl někde na blacklistu a neměl pak utrum i s dalšíma bankama.
Jestli chceš, aby tě banka považovala za dlouhodobě korektního, je snad bezesporu, že bys neměl lhát ani ji nepřímo uvádět v omyl.

Co se ostatních bank týče, to je momentálně asi omezené na úvěrové registry – ale bank s prémiovými účty tu je, a asi i bude, dost málo, tak asi nestojí za to našvat ani jednu z nich.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 3. 2019 12:44

jan23 píše: 
Ahoj chtel jsem se zeptat jak funguji podminky, aby vedeni uctu bylo zdarma.
Vedeni uctu je zdarma, kdyz na ucet prijde bankou urcena min. castka - viz nize.

1) Otazkou je jestli  ten prijem musi prijit, kazdy mesic nebo jestli funguje klouzavy prumer.
2) Reklamoval nekdo uspesne u EP poplatek, kdy neprisla nim. castka v mesici?

EP 70 K
CSOB Premium 50 K

Diky
jAN

U sporky se to vyhodnocuje kvartalne, musi byt celkovy prijem 210k...teda aspon to tak bylo
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Suky. 29. 3. 2019 12:44

drkarel píše:Použil špatný termín místo "požádat o shovívavost". :)

To je jiná.
Mi shověli dvakrát,
- když se přecházelo z 50 na 70 špatně jsem pochopil, za které měsíce se klouže a chybělo mi pár tisíc obratu = poplatek zpětně odpuštěn
- když jsem dostal doplňkovou Visa Infinite a nastal souběh s právě rušenou a já měl tedy 3 v jednom měsíci = poplatek zpětně odpuštěn

Zatím tedy jsem platil 2x poplatek a pokaždé proklientsky odpuštěn...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eR99 29. 3. 2019 13:11

To jsi měl štěstí na osobního bankéře. Já do toho svého jsem v září 2018 docela hučel. Poplatek 1000 Kč mi však neodpustil.

(Z důvodu státního svátku 28/9/2018 se mi příjmová platba za 09/2018 zúčtovala až v pondělí 1/10/2018)

Stalo se mi to poprvé. Vysvětlil jsme mu, co se stalo (státní svátek). Vyjít vstříc mně nechtěl.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jan23 29. 3. 2019 13:49

drkarel píše:Použil špatný termín místo "požádat o shovívavost". :)

Ano tak jsem to myslel :-)
jan23
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stewen11 29. 3. 2019 14:07

fc70 píše:
stewen11 píše:Teď tu ale čtu, jak to všem ruší atd. a moje otázka je: mam v erste schůzku příští týden - mam si vymyslet nějakou story a snažit se kartu získat nebo spíš jít cestou upřímnosti a snažit se bankéře nějak ukecat případně dat najevo zájem v budoucnu o jiný produkty?

Taky mi jde o to, abych se po nedobrovolne výpovědi neocitl někde na blacklistu a neměl pak utrum i s dalšíma bankama.
Jestli chceš, aby tě banka považovala za dlouhodobě korektního, je snad bezesporu, že bys neměl lhát ani ji nepřímo uvádět v omyl.

Co se ostatních bank týče, to je momentálně asi omezené na úvěrové registry – ale bank s prémiovými účty tu je, a asi i bude, dost málo, tak asi nestojí za to našvat ani jednu z nich.

Jasně že nebudu lhát, spíš mi šlo o to, jestli třeba hrát na to, že si to s těma investicema "ještě budu nějak rozmýšlet" nebo rovnou říct, že o to nemám zájem a nazdar, pokud by mi to bankéř kladl jako podmínku založení.
stewen11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod čulibrk 29. 3. 2019 14:38

Pokud chceš být sponzorem ČS, tak ideální bude, když jim řekneš že máš volný 2 mil. Kč, který chceš investovat přes jejich fondy anebo uložit na jejich termínovaný vklad s vynikající sazbou 0,2 % p.a.

Ale finančně se ti vyplatí, když je dáš někde jinde za 1,6 % p.a. (třeba na rok do J&T Bank).
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod paty07 29. 3. 2019 16:05

Já ženské rovnou řekl, že to mají předražené, ale kdyby měli něco cenově konkurenceschopného, že rád přesunu cenné papíry pod ně....už se na toto téma neozvala :D Když nabízela spořící účet, tak jsem se ji zeptal, proč bych měl to dát na nižší úrok 1 % vs 0,2 %. Kdyby nabízela 1 % třeba na 1,5 mio, no už to tam sypu a splním bilanční kritérium. Zase bez nějaké takové nabídky.

Erste je navoněné nic. Když budeme počítat, kolik budu tratit používáním jejich produktů, tak si ten salonek 2x ročně můžu koupit a stále to bude výhodnější. Každý si prostě musí hlídat svoji hromádku peněz :)

Edit: Karma přistálo mi nějaké doporučené psaní na poště. Podací pošta je místní depo, z toho mi snad ještě nic nepřišlo nějak cítím v kostech výpověď :D
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 2. 4. 2019 01:13

Erste Premier mění podmínky pojištění: na první pohled tam vypadá zdvojnásobené pojištění odpovědnosti, a přidané pojištění storna – ale kdo má těch 50 stránek číst…
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod audiobullys 6. 4. 2019 11:19

To nečti , je to Kooperativa takže neplní a krátí pojistné plnění , naky asistenční služby v zahraničí jsou pak naprd když tejden premejslej jak se vyvluk outdoor z plnění jak ušetřit na prevozech, na doktorech , nemocnicích.protoze to jsou miliony co litaj pak vzduchem když tě máj převážet z Bali do Čech a v místních nemocnicích chtěj ty miliony zaplatit cash v hotovosti předem .
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka