Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 4. 2019 11:44

slavo963: dekuji, takze podpora a nebo socialni davky jsou dostacujici :)

-- 24. 4. 2019 11:45 --

Delitzsch píše:Cestovní pojištění k ČSOB MC WE má teď limit 10 mil.

Dik, projizdel jsem na webu, ale docela pro me zmatek, tak to pouziju jako nahradu kdyby neco za Erste ;-)
u UCB me prave limit jen 2,5 mil nevyhovuje :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cz01 24. 4. 2019 13:14

Tak ono se ty limity sčítají, pokud máš třeba ČSOB 10M a UCB 2,5M, tak ve výsledku jsi pojištěý na 12,5M.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 4. 2019 14:32

cz01: podle toho jak bych uplatnoval pojistku, pokud bych se lecil na jednu vec a nahlasil ji u UCB, a to by prekrocilo danej limit mam nejspis smulu. Alespon co vim tak nelze uplatnovat pojisteni na jednu stejnou vec u dvou pojistoven naraz :)
Leda ze by kazdy bylo asi neco jinaci...
zlomena noha na UCB,
u CSOB slozita operace za par mega a prevoz :D
Mam to hlavne na to pojisteni, znama platila pri vyletu do JA cca 4000kc za pojisteni a to limity melo horsi nez Erste. Takze tohle rad usetrim.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 4. 2019 14:38

To není úplně přesné. Nemůžeš si 1 věc nechat zaplatit dvakrát (kromě újmy na zdraví), ale není problém, aby ti část zaplatila jedna pojišťovna a část druhá (a navzájem se podělili dle výše limitu, jaký máš sjednaný).
Samozřejmě jak by to fungovalo v praxi je věc druhá.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod cz01 24. 4. 2019 14:45

Tuším, že to máš nahlásit na pojistku, kde je nejvyšší limit a informovat je o existenci dalších pojistek. Oni by si to pak mezi sebou měli navzájem vyřešit - tot teorie.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 24. 4. 2019 16:18

Náhodou taky považuju navázání těch výhod na KK u ČSOB za rozumný krok, tím se automaticky udělá skoring (i když dřív to asi bylo volnější, dali to za pár sekund po telefonickém ověření, pak to sami ještě navýšili). Kromě toho ta kreditka má jako jedna z mála pohodový úrok, graficky se mi líbí a logiku má mi pojištění s ní spojená - prodloužená záruka, pojištění nákupu. Hodně s ní platím. Ještě by měli něco udělat s tím, aby byl použitelná i v zahraničí.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 4. 2019 21:57

PatrikChrz: aha tak to potom uz tomu rozumim, to by slo, ale tusim tam docela problem v praxi, ze to tak snadny nebude. Haloo mam operaci, prevoz atd za celkem 6 mega, tak mam pojisteni pres UCB, to uz nestaci, tak tady to dalsi a tuhle pojistovnu a vse se to v poho secte a reknou pane pokrylo se to na 7 mega budte v poho uz leti vrtulnik :D :D

Kazdopadne na tu asistencni linku to nemusi bejt nejhorsi vec, kamos kdysi nemel telefon, nemel nic a volal pak ze zahranici z budky na kartu, alespon na tu linku (cislo mel i pojistky) a ze potrebuje alespon cislo operatora kam blokovat SIM kartu :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bubocz 24. 4. 2019 22:07

Delitzsch píše:Cestovní pojištění k ČSOB MC WE má teď limit 10 mil. a platí i pro rodinné příslušníky (manžele, partnery, děti), kteří vycestují bez majitele karty.

Ty benevolentní podmínky ČSOB Premium jsou už asi součástí procesu spojení Poštovní spořitelny a ČSOB. ČSOB Premium do každé rodiny... :D

Opravdu se nemohlo stát, že by ČSOB nepožadovala při žádosti o KK informaci o příjmu klienta a zaměstnání. Porušila by tím svou zákonnou povinnost.

Po mně to chtěli při zakládání účtu, nacpali to do kompu a neprošel jsem, pak chtěli daňové přiznání ale to mi nepomohlo, protože jedu jako OSVČ na výdajový paušál...
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod y2key 25. 4. 2019 13:58

Nenašel jsem potřebné vlákno a nové se mi nechtělo zakládat kvůli jednomu dotazu a tak to zkusím zde:
Vy, kdo jste zakládali NEO účet od Expobank. Podepsali jste s bankou nějaký dokument ohledně toho, že Vám tento rok nebude účtovat platbu za vedení účtu? Nebo jak to přesně probíhá? Uvažuji o tom, ale potřeboval bych si s nimi domluvit, aby se něco takového podepsalo, protože v sazebníku to mají zpoplatněné a to, že mají jednu větičku na webu asi nebude moc průkazné. Případně, jestli už u nich jste déle, tak potvrďte, jestli opravdu za vedení účtu neinkasují.
Děkuji
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 4. 2019 14:07

Mám tam účet od 4. 3., zatím mi poplatek účtován nebyl.

-- 25. 4. 2019 14:10 --

ripper6 píše:PatrikChrz: aha tak to potom uz tomu rozumim, to by slo, ale tusim tam docela problem v praxi, ze to tak snadny nebude. Haloo mam operaci, prevoz atd za celkem 6 mega, tak mam pojisteni pres UCB, to uz nestaci, tak tady to dalsi a tuhle pojistovnu a vse se to v poho secte a reknou pane pokrylo se to na 7 mega budte v poho uz leti vrtulnik :D :D

Ne, takhle to nefunguje ani v momentě, kdy je to plně kryto jednou pojišťovnou. V řadě zemí musíš zálovat na místě v hotovosti, jinak tě nechají zhebnout - https://www.idnes.cz/cestovani/rady-na- ... -sveta_tom, nějaké pojištění je nezajímá, než asistenčka něco zařídí, budeš po smrti.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomason87 25. 4. 2019 14:50

Jak se řeší pojistky za zpožděný let? Můžu nárokovat kompenzaci u aerolinky a k tomu pumpnout ještě pojišťovnu?
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 25. 4. 2019 15:30

Pojištění je na úhradu nákladů, které ti zpožděním vzniknou (jídlo a tak). Aerolinky, pokud vím, dávají vouchery na jídlo, případně hotel, ale ty nic neplatíš, čili nemáš co nárokovat. A pak samozřejmě kompenzace za zpoždění od aerolinek.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 25. 4. 2019 15:33

Měl jsem zrušený let, dostal jsem hotel do doby odletu jiného letu. Já jsem ale odmítl ten let a nechal jsem se přebookovat na jiný let později. Přebookování zdarma, ale hotel za ten den navíc už nezaplatili. To jsem platil sám a pak nárokoval u pojišťovny.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 4. 2019 16:05

PatrikChrz: to znam :) Hotovosti ano, ale uz vidim jak nekdo caluje mega za operaci a nebo to stiha vybrat z bankomatu, kde mas treba limit i 4000czk / den. No schvalne, zkus jsi vybrat treba v Peru pro sebe a pratele 10 000czk a vic jestli ti to bankomat da :)
Asitencka byla dobra treba i na radu, kdyz neco chtel kamos.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 4. 2019 17:44

To není problém nemocnice, zařiď si to. Ať ti známí pošlou peníze přes Western Union, prostě dokud nezaplatíš - nevrtíme. Ano, jen v některých zemích, prostě tam, kde turista má cenu, jen dokud platí.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka