Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod alfas123 25. 4. 2019 18:26

Ja sa divim, ze tam niekto dobrovolne cestuje. Ale to uz je trosku off topic
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Roman1989 25. 4. 2019 21:50

tak dnes CSOB založena. Díky těm co mi tu dávali rady.
KK mi byla vydána, protože dle registrů jsem ok. To mi bankéř hned řekl, že jinak by chtěli přiznání. Jen se ptal na původ a velikost příjmů. Dále se zajímal, kterou podmínku z těch tří hodlám splňovat.
Nabídli mi i povinné ručení, což určitě využiju, resp. si nechám nacenit. Obecně mi bankéř říkal, že i za jiné typy pojištění (domu,apod.) i úvěry/hypo dávají prémiové sazby. Hypotéku si možná pak taky nechám nacenit.
Celkově jsem z toho měl dobrý dojem. Bankéř byl erudovaný a věděl co dělá.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 25. 4. 2019 21:53

A až přijde to "nacenění", tak zase vystřízlivíš :D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 25. 4. 2019 22:21

tvrdili, že by to mělo být lepší, než na trhu. Tak uvidím, za nacenění nic nedám. Mám teď ČPP.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MiASX 26. 4. 2019 05:02

Premiove sazby jsou sazby pro hlupaky, kteri si v nich plati osobniho bankere, zbytecne se o to zajimat.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 4. 2019 06:43

Mám dotaz, mám od počátku ČSOB Premium a využívám tam hlavně pojištění jako bonus - pojištění odpovědnosti v občanském životě zdarma, pojištění karty a zcela vyjímečně i cestovní pojištění, jelikož nikam nejezdím, maximálně tak do okolních států.

Podmínky účty neplním žádné, ale účet i tak mám ( zatím) zdarma. Hypotéku nemám, příjem také ne ( nechce se mi přeposílat) a vklady uložené u ČSOB, nedosahují požadované výše, neboť třeba Creditas, Trinity bank nabízí lepší spořící účet atam na úrocích vydělám více.

Teď jsem dostal nabídku od Komerční banky na vedení účtu Můj účet GOLD na 3 roky zcela zdarma. Pouze prý stačí si převést účet od ČSOB ( mobilita klientů) nebo založit v KB další produkt - stačí spořící účet.
K účtu je základní cestovní pojištění ( pro moje cesty, zatím stačí) a autoastistence a výběre ze všech bankomatů zcela zdarma.

Dnes mám schůzku v bace, kde mi dokonce KB zřídí číslo účtu na přání a to:
vzor: 115 - 19801980/0100 ( rok narození)

Potřebuji poradit, zda jít do Komerčí banky a využít účet GOLD zdarma?
A případně zrušit ČSOB Premium?
Nebo je lepší zůstat v ČSOB a využít ČSOB konto Plus?

U KB se mi líbí dobrá mobilní aplikace, podpora placení Apple a řadu dalších technických vychytávek.
anonymni

Odeslat příspěvekod MiASX 26. 4. 2019 06:48

Ty vole, ty uz se jdi nekam zahrabat s temi opakovanymi sahodlouhymi prihlouplymi dotazy na stejne tema.

http://superforum.zive.cz/viewtopic.php?p=12240709#p12240709
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 4. 2019 08:43

Jsem pořád nerozhodný, nevím zda si tam účet založit či nikoliv.
anonymni

Odeslat příspěvekod audiobullys 26. 4. 2019 11:48

Rozhodně KB nedoporučuji , nikam nechod a sed doma na zadku. Za 3 roky bys tam musel znova vyjednávat podmínky zdarma a to už by ses taky nemusel z ty židle zvednout.
Lepší sedět doma na peci a přehrabovat prachy vidlema u creditas trinity a hello banky z pohodlí domova
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Osorno 26. 4. 2019 13:35

Ahoj,

pridam postreh k CSOB premium kontu:

zda se, ze tolerance k neplneni podminek je zcela nahodila, a nebo po novem roce pritvrdili.
V minulem roce se mi povedlo jednou nesplnit 50k o par tisic, protoze jsem byl na dovolene, takze mi strhli 900Kc, ale po telefonatu sve bankerce mi byly vstricne vraceny s tim, ze v pohode a priste at jenom dam vedet, ze odjizdim na nekolik tydnu a muze podobna situace opet nastat.

Zatimco letos v unoru jsem si to nepohlidal a na uctu mi pristala castka mensi presne o 150Kc a bylo to zcela bez diskuzi 900 Kc dolu. (strzeno az v posledni den v breznu)
Osorno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod francikas 26. 4. 2019 17:30

však ano spravne se banka k tobe zachovala, nic neres, tak je to spravne. tecka.
Založ Richee účet přes můj kód 10077241 a dostaneš navíc 300,-Kč do začátku.
francikas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 4. 2019 17:58

Já nevím, já žádný příjem na Premium kontu nikdy neplnil, hypotéku nemám a úspory v rámci ČSOB nedosahovaly požadované výše a účet ČSOB Premium mám pořád zdarma.
Maximálně jsem s nimi investoval do fondů poměrně velkou částku. Teď tam mám jen spořící účet Duo Profit a penzijní fond.

Vůbec netuším, jak to funguje v praxi. Zda záleží na i rozhodnutí Premium bankéře, zda dá třeba vyjímku, že účet nemusí splňovat podmínky.
Pokud někdo platil poplatek, volal vám předtím bankéř, že dojde ke zpoplatnění účtu či třeba k převodu na ČSOB Konto Plus.
anonymni

Odeslat příspěvekod mate59 26. 4. 2019 18:17

Já každý měsíc vložím nebo přepošlu 50 tácú,poplatek nechci platit.Bankéř ti volat nebude,hlídá to systém a poplatek oprávněně vyrubí.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod doonio 26. 4. 2019 18:52

kamarad.michal píše:Já nevím, já žádný příjem na Premium kontu nikdy neplnil, hypotéku nemám a úspory v rámci ČSOB nedosahovaly požadované výše a účet ČSOB Premium mám pořád zdarma.
Maximálně jsem s nimi investoval do fondů poměrně velkou částku. Teď tam mám jen spořící účet Duo Profit a penzijní fond

Já furt nechápu co řešíš, ČSOB má všechno co KB, a přídává k tomu něco navíc - lepší cestovko, salónky na PriorityPass, pojištění odpovědnosti ZDARMA, atd... Můžeš si KB zařídit jako vedlejší produkt k ČSOB, ale za 3 roky tě bude čekat obdobný scénář, buďto budou chtít aby jsi tu službu aktivněji využíval - aby ses jim vyplatil a prominuli ti ten poplatek, a nebo ti prostě napaří poplatek za tu zlatou kartu.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 4. 2019 19:02

mate59: blbost, banker to prave resi a hlida dost, kor kdyz jses zvlast novej klient... a fakt hodne zalezi presne na jakyho natrefis, zda si hraje na neco vic a podle toho chce mit klientelu co tam chodi ci nikoliv.

Sice se to tyka Erste, ale muzu povypravet....
podle fora a info pres PM zde, jsem si jel zalozit s radosti ucet do Erste - Gestin v Celnici.
Tam uz mi nebylo prilis sympaticke to prostredi a ani slecna u pultiku.
Usadila me do sedacky, dostal jsem trochu robustniho chlapika pana bankere.
Choval se hodne managersky vic, no a hned bajil o tom jak cili na ty lepsi klienty.
Vse zalozeno celkem ok, nic neresil moc, nechtel.

Musel jsem tam jeste jednou neco na skok poresit a uz to jelo...
ukazal me monitor, natocil ho ke me a rekl ze takto ne!
Videl presne odepsano z uctu, pripsano.

Ucet jsem pak v tichosti prestehoval jinam, byl klid pres 2 roky, ale zas dotycna bankerka co teda neresila, me uz volala ze je to prutok, takze by to chtelo optimalizovat a zas na pobocku.
Ja tam samozrejme nesel, uz na to pecu, at to klidne zrusi.
Tyhle prastary banky, kde musi clovek litat na pobocky a bankeri ho nahanej :(

Rad vyuziju hold, pockam, ale litat tam vecne nebudu.
UCB - prastara banka, spis nepouzitelna to je fakt moc, ale tak vyhoda... nechavam.
CSOB - zkusim ted, to bude dalsi prastara banka.

Vseobecne nebejt tech PREMIUM uctu s pojistenim a salonkem, tak na to clovek fakt kasle.
To uz Creditas, mBank a nebo AirBank je uplne jinde pri reseni :)

A nerikejte me ze clovek co lita, foti, nataci, je vecne pryc, leti soukrome nekam a ma prachu ze nevi uz kolik... ze lita na pobocku a osobni setkani s bankerem :D
A nebo ze ho hledaj vecne, nahanej a on jen domlouva schuzky, aby zas nejakej banker mohl prudit ze se setka a prijede :D
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka