Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 4. 2019 21:14

Je zajímavé, že já u ČSOB Premium nic neplním z oficiálních podmínek a žádný poplatek mi nikdy nebyl účtován. Tak nevim, zda tam bankéř nedal nějakou vyjímku, ohledně dříve prováděných investic. Je to možné?
anonymni

Odeslat příspěvekod wit.cz 26. 4. 2019 21:35

trollíš, nebo se ptáš pořád dokola na totéž?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod MiASX 26. 4. 2019 22:04

Ten hlupak jim tam evidentne cpal prachy do fondu, takze se na nem zahojili dost, hlupaku se zbavovat nebudou, daji se dobre podojit.
:D
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod paty07 26. 4. 2019 22:38

Tak už mě výpověď Erste taky dohonila, myslel jsem, že vydrží do léta na salónky. Máte někdo tip na ČSOB premium bankéře v Praze? Stejně jsem se chystal do ČSOB na ty dluhopisy, tak to vezmem jedním vrzem s premiem a bankéř bude mít bodíky :)

Už jsem tady v diskusi viděl jednoho OSVČ, co mu nechtěli dát kreditku je tu ještě někdo další? Bez kreditky ten účet je k ničemu.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 26. 4. 2019 22:48

Počítejte s tím, že jakmile ČSOB nabere dostatečnou bázi na prémiovém segmentu, začne ji kultivovat stejně jako to provádí ČS s EP. Už se to pomalu blíží. Jenom za poslední rok se zvýšil počet klientů využívajících ČSOB Premium o 35%.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod psovod78 26. 4. 2019 23:22

To neni nevyhnutelne, zalezi na tom, jakou maji strategii. Muzou klidne tech par korun, ktere je "premiove" sluzby stoji obetovat, aby byli prvni koho se majetnejsi klient zepta na hypoteku, treba.

Nevim jak moc je to pravdepodobne, ale rozhodne je to mozne.
psovod78
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 27. 4. 2019 07:32

Problém je, že část uživatelů ČSOB Premium právě vůbec nejsou majetní a banka na ně doplácí. Ve větších počtech už to nejsou bezvýznamná čísla.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod alfas123 27. 4. 2019 07:58

To zalezi na ich managemente. Ale myslim, ze premium bankarov to hneva, lebo oni maju, asi ako vsade inde, priplatky za vykonnost, a ked ma socky z ktorych nic nie je ani nebude, tak prichadza o odmeny.
V Erste im za chybaju ludia a asi je jednoduhsie preriedit klientku bazu nez ponukat slusne platy, aby nalakali novyh ludi. Navyse ich sluzba je starsia.

Je dost mozne, ze CSOB management chce byt c.1 pre mass affluent a to je teraz ich ciel.

Osobne od banky toho vela nechem, ale uz ked nieco riesim, tak si neviem predstavit, ze s nejakym random zamestnancom za prepazkou...
A ked tu niekto predhadzuje mB AB alebo Creditas , tak zjavne asi este nic zlozitejsie a/alebo dolezitejsie neriesil.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod motley 27. 4. 2019 08:43

Je otázka, kolik % klientů Erste/ČSOB Premium patří mezi ty, kteří si to aktivně založili pouze s cílem čerpat výhody... Podle mně jich bude minimum a drtivou většinou tvoří klienti kterým to sami nabídli, případně je tam převedli...
motley
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 27. 4. 2019 09:01

Taky si myslím, že pokud se nezmění odpovědné vedení, nevidím důvod, aby to ČSOB začala kultivovat stylem co dělá ČS. ČSOB to dělá v běžné pobočkové síti, takže náklady na bankéře a prostory jsou normálně rozložené mezi všechny klienty.
Oni to dávají i hypotékařům, kteří mají třeba 50 čistého v páru (možná i míň, když je limit hypo 3 miliony).
Priority pass budou platit jen nějaký nízký paušál za všechny klienty a pak jen reálně využité vstupy. Pokud jsou klienti socky, nevyužívají salonky. To samé osobní asistent. A pojištění je u sesterské / dceřiné firmy. Takže zase, pokud klienti nemají na to jezdit do ciziny, náklady na plnění z pojištění jsou za ně minimální. A prémiové karty, tam to něco stojí, ale pokud jich mají desítky tisíc (nebo už stovky?), tak ta objemová sleva bude veliká. Navíc vlastně povinně kreditka se solidním úrokem, takže zase možná celkem významné úrokové příjmy, protože u menších půjček na pár měsíců třeba na elektro nemá moc smysl řešit úvěr, když to bude třeba jen o 2 % dražší než kreditkou, kde navíc první měsíc bez úroků.

Čili pokud někdo fakt jen protáčí, pak je asi v potenciálním nebezpečí. Pokud to někdo normálně využívá a jen doposílá třeba 15 tisíc ke svému platu, tak si nemyslím, že je moc ohrožen. To by museli zcela změnit zaměření programu a vyházet 3/4 lidí, z nichž jim nějaké příjmy jdou, ale nejsou prémioví.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod mulisano 27. 4. 2019 09:15

Potvrzuji zkušenosti s EP a ČSOB Premium.

U EP chtěli daňové přiznání a jelikož jsem živnostník s daňovým paušálem, tak mi službu odmítli založit. Nenabízeli ani žádnou alternativu.

U ČSOB nechtěli nic. Tam jsem přišel, jen mi to představili a založili, kreditku mi dali s limitem 50k bez dokládání příjmů.
mulisano
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dinkylinky 27. 4. 2019 10:49

U mě také v ČSOB nechtěli nic. Až do r. 2011 mi ale chodila výplata do Poštovní spořitelny, takže nevím, jestli jim něco zůstalo v databázi.

Delitzsch : fakt nevím, proč pořád řešíš, kdy začnou čistit kmen. Až jednou začnou, tak začnou. Pro mě je to stejný, jako když banka vyhlásí na spořák sazbu 2%, tak tam převedu peníze a vydělávám na úrocích. Nepřemýšlím ve stylu, že je to na půlrok, takže pak to bude zase za 0,5% a proto peníze nikam nepřevádím.
Stejně tak u ČSOB premium jsou pro mě hlavní důvod zřízení ta pojištění. Protože bych je platil, tak jen takto šetřím peníze. Salonky beru jen jako bonus, nechodil jsem tam předtím, když jsem někam letěl a netrápilo mě to. Nebude mě proto trápit, ani když je ČSOB nějak zredukuje nebo zruší.

tmx643: že někdo nemá na to jet do ciziny? A to jet do ciziny si představuješ jak? Že ten člověk nikdy neslyšel, že se dají, když hledá, sehnat levné letenky. Ubytování záleží taky na tom, co ti stačí. Pár těchto lidí možná je, ale zajímalo by mě, kde se někdo takový dozví o možnosti zřízení ČSOB Premium.
Naposledy upravil dinkylinky dne 27. 4. 2019 11:13, celkově upraveno 1
dinkylinky
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 27. 4. 2019 11:07

tmx: u CSOB a vlastne u vacsiny kreditiek sa uroky platia od prveho dna, ked dlhujes, ale ak istinu vyrovnas do isteho dna, tak sa uroky akoze odpustia. Cize prvy mesiac nie je nikdy zadarmo, ak sa chystas dlhovat
Jedina vynimka, o ktorej viem, je Diners.

Inak v dnesnej dobe lietaju aj socky a napr.Erste ma vlastny salonik na T2 a na T1 je zas MC. Takze aj socky to vyuzivaju. Urcite ich to stojo viac ako CSOB, ktora nema salonik a z T2 lieta vacsina ludi.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod psovod78 27. 4. 2019 11:22

Nejen salonek, plati i privatni bezpecnostni kontrolu.
psovod78
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 27. 4. 2019 11:31

Socky říkám nadneseně. Myslím tím lidi, co rozhodně nemají tisíce měsíčně navíc na investování, případně příjem na další hypotéku na investiční byt. Rodina s dětmi a hypotékou, která při dnešních cenách téměř jistě plní podmínku 3 milionů dluhu na hypotéce, téměř určitě nelétá 8x ročně na dovolenou, to jsou desítky kusů cestovatelských nadšenců. Standardní Čech stále jezdí do Chorvatska / léta do Řecka, Tuniska či Egypta na týden, maximálně 14 dní. A možná k tomu jeden další výlet na 4 dny při levných letenkách.
Tj počet dní využití cestovního pojištění je malý.
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka