Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jenda_s 17. 5. 2024 08:54

s RB visa gold nebo i s RB MC Gold?
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 5. 2024 09:15

prý jen k Visa Gold
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jir.vesely 17. 5. 2024 13:11

Jenom bacha na to, že ty 2 zlaté k 1 standardní debetce se nedají objednat přes IB/SB. Člověk se musí stavit na pobočku. Já klasickou debetku nepotřeboval, tak jsem jí přes IB zrušil a obratem objednal dvě zlaté.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavelxcz 17. 5. 2024 15:03

Nepřišlo mi, že by se debetky nedaly zřídit přes IB. Zcela určitě jsem nejprve zakládal Gold pro sebe, následně Gold pro manželku a teprve poté jsem rušil standardní debetku. Celou dobu mi tam navíc svítila u Gold upoutávka "k vašemu účtu lze mít dvě tyto karty zdarma".
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 17. 5. 2024 17:59

Mně to nešlo a když jsem volal na infolinku, tak mi řekli, že systém je nastavený na 2 debetní karty a víc nepustí. Vzhledem k tomu, že mi je standardní debetka k ničemu, tak jsem jí zrušil a už to šlo.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 5. 2024 09:22

To exclusive konto nejde založit online, resp změnit v IB/SB aktualní typ účtu
Já tam takovou nabídku nemám
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 18. 5. 2024 09:26

já byl na pobočce, jeden podpis a změna od 1. následujícího měsíce. Prý můžu zlaté karty objednat už teď, ale aktivovat až po změně, aby se neúčtoval poplatek..
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 5. 2024 09:36

PULPANM píše:To exclusive konto nejde založit online, resp změnit v IB/SB aktualní typ účtu

Online založit/změnit nelze. Můžeš ale telefonicky zažádat a následně v IB/SB potvrdit žádost.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 5. 2024 12:10

Milos píše:
PULPANM píše:To exclusive konto nejde založit online, resp změnit v IB/SB aktualní typ účtu

Online založit/změnit nelze. Můžeš ale telefonicky zažádat a následně v IB/SB potvrdit žádost.

Ok díky za info
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod jujec 20. 5. 2024 13:39

jir.vesely píše:Jenom bacha na to, že ty 2 zlaté k 1 standardní debetce se nedají objednat přes IB/SB. Člověk se musí stavit na pobočku. Já klasickou debetku nepotřeboval, tak jsem jí přes IB zrušil a obratem objednal dvě zlaté.

Ani na pobočce to nezvládli. Prostě můžete mít jen 2 karty, ale upřímně, na co mít starou obyčejnou debetku, když můžu mít gold...
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 20. 5. 2024 19:31

Tak nějak... Taky jsem moc neváhal tu obyčejnou zrušit. Pak jsem vlastně narazil ještě na jeden zádrhel - po objednání první Visa gold mi to nabízelo už jenom Mastercard gold. Ale přes IB to šlo jakoby na "jiného" držitele, ale s mými údaji.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 20. 5. 2024 20:04

Jak se žádá o kartu na jiného držitele? Ten člověk musí jít na pobočku se "legitimovat", nebo když je klientem RB, tak se to nějak propojí, nebo prostě vydají kartu s jakýmkoliv jménem? To asi ne... :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 21. 5. 2024 07:44

Normálně v IB a vyplníš údaje o tom člověku. Jestli a jak to ověřují netuším.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 5. 2024 11:45

Aha, no je fakt, že nejde o disponenta účtu, ale jen držitele karty. Technicky vzato tedy lze vydat kartu na jméno dítěte (pro vstup do FastTrack salonku, kde ani LoungeKey není a dítě by mělo platit, pokud mu neuznají na vstup druhou kartu rodiče).
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Aldadol 21. 5. 2024 11:50

Ale tady je k té Gold kartě i 4x vstup přes LK, ne? Tím pádem by asi nějaký smluvní vztah měl existovat.
Aldadol
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka