Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod curvecardik3 21. 5. 2024 12:13

Ano k debit RB Gold Visa jsou 4 zdarma vstupy v Lounge Key + Fast Track Salónek na T2 v Praze vždy zdarma. (https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... lata-karta). Minulý týden jsem zakládal RB a karty mám jen v aplikaci a GooglePay a do Fast Track salónku opravdu chtějí fyzickou plastovou kartu. Blbý je, že bezpečnostní kontrola je až za Fast Track salónkem na T2, kdežto pro salónek Erste Premiér je už bezpečnostní kontrola před salónkem, takže z Erste salónku si odvážný cestovatel může vzít, co hrdlo ráčí :-). Mám KB Top a kreditní kartu MasterCard World Elite s Dragon Pass a přes rychlou bezpečnostní kontrolu na T2 u Erste salónku mě nepustili, musel jsem to obejít.

Můžu tedy mít u RB 2 zlaté debit karty Visa a MasterCard na sebe a ještě zažádat o jednu debit zlatou Visu pro další osobu?
Odpověď z chatu RB: Ano, lze, ale už to bude za 149 Kč/měsíc.
Takže před dovolenou letadlem někde s přestupy dobrá možnost získat další 4 vstupy do salónků za 149 Kč a po dovolené danou debetku zrušit.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod voborl00 21. 5. 2024 14:03

Dobrý den, můžu mít k tématu prémiových účtů, popř. karet ještě doplňující dotaz konkrétně k nabízeným STORNO pojištěním (ČSOB 50k/osoba s 10pct spoluúčast, ERSTE 30k/osoba s 20pct spoluúčast, nějaké další?) - má někdo reálné pozitivní či negativní zkušenosti s vyřízením typických případů, tedy mám tento účet/kartu, domluvím si cestu s celou rodinou a den předtím jedno děcko dostane horečku - jak se zachová banka (bude se točit na lékařských zprávách a nutnosti hospitalizace/lůžka, proplatí storno jenom jednomu dítěti a rodiči apod.) ? Pokrývá toto STORNO pojištění i soukromě domluvené hotely, tedy ne cestovní službu/zájezd, ale jen ubytování? Zajímají mě i případné další poznatky a předem za ně děkuji.
voborl00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jenda_s 21. 5. 2024 14:07

mě takhle erste proplatila náklady na zaplacené ubytování (mínus 20% spoluúčast) na apartmán rezervovaný přes booking, kam jsme kvůli covidu neodjeli.

Tato jediná zkušenost byla naprosto OK.
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirik74 21. 5. 2024 18:43

ČSOB Premium: Zkušenost s pojištěním Extra Family byla výborná.
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aldadol 22. 5. 2024 19:06

Milos píše:
PULPANM píše:To exclusive konto nejde založit online, resp změnit v IB/SB aktualní typ účtu
Já tam takovou nabídku nemám

Online založit/změnit nelze. Můžeš ale telefonicky zažádat a následně v IB/SB potvrdit žádost.

Tak jsem to zkusil a paní na telefonu mne striktně odkázala na pobočku :pozor
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 22. 5. 2024 20:34

Že to po telefonu jde, je uvedeno ve vedlejším tématu viewtopic.php?p=13718170#p13718170
Možná jsi narazil na neznalou nebo neochotnou paní.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 5. 2024 12:41

ČSOB chystá změny účtu premium. Pro stávající zákazníky do konce roku platí stávající podmínky, ale pak už to bude 60 tis. Kč / měs. + cca 300 k v investicích, jinak nebude účet zdarma. Alternativa je 2 mil. v jejich produktech (zřejmě ne výlučně investičních). Pak ještě jistina hypo 5 mil. Kč. Podle mého to bude hodně záviset na tom, co budou nabízet za úrokové sazby. Tj. spočítám si jestli se mi to stále vyplatí ve vztahu k tomu o co bych díky aktivům uloženým na jejich účtu oproti konkurenci přišel. Jinak budu tento účet bohužel rušit.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 13:00

A mají to už někde na papíře i s nějakými podrobnostmi? Investice musí být přímo u ČSOB nebo mohou být třeba u Patrie?

Jinak tyto nové přísnější podmínky znějí už docela reálně, když vezmu v potaz, že aktuálně stačil příjem 50000Kč nebo depozit 1,5mil.Kč nebo hypotéka 3mil.Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mahdy1666 29. 5. 2024 13:15

Mufinmufi píše:ČSOB chystá změny účtu premium. Pro stávající zákazníky do konce roku platí stávající podmínky, ale pak už to bude 60 tis. Kč / měs. + cca 300 k v investicích, jinak nebude účet zdarma. Alternativa je 2 mil. v jejich produktech (zřejmě ne výlučně investičních). Pak ještě jistina hypo 5 mil. Kč. Podle mého to bude hodně záviset na tom, co budou nabízet za úrokové sazby. Tj. spočítám si jestli se mi to stále vyplatí ve vztahu k tomu o co bych díky aktivům uloženým na jejich účtu oproti konkurenci přišel. Jinak budu tento účet bohužel rušit.

Nějaký zdroj ? Páč výrazy "cca" a "zřejmě" je tak nějak spekulace...
Geocaching Charita - mahdy1666 - první trackovatelný transparentní bankovní účet č. 1666016660/0100 (geocaching nick: mahdy1666)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 5. 2024 13:30

Je to interní info. Bankéři začnou kontaktovat od 6/2024 klienty, pak to uvidíš v oficiální rovině. Více detailů jsem si nestihl zapamatovat.

Pro nové klienty tyto podmínky ale budou platit o zhruba půl roku dříve.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod mahdy1666 29. 5. 2024 13:35

OK. Díky za info. Jsem docela zvědavej, jestli se do "investic" bude počítat i zůstatek na investičním účtu Doplňkového penzijního spoření u ČSOB Penzijní společnosti. Pakliže ne, tak to bude nejspíš důvod k přehodnocení...
Geocaching Charita - mahdy1666 - první trackovatelný transparentní bankovní účet č. 1666016660/0100 (geocaching nick: mahdy1666)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 5. 2024 13:36

Řekl bych, že se to bude řídit pravidlem, aby z toho oni něco měli. Buďto nás oholí na poplatcích, nebo na oproti konkurenci nízkém úroku (spořák, TV), popř. vysokém úroku (hypo, úvěr). Jsou připraveni na to, že to bude znamenat velký odliv z ČSOB Premium a je jim to jedno. Jsem zvědav jestli se najde někdo z konkurence, kdo by tyto klienty chtěl za výhodnějších podmínek pochytat.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 29. 5. 2024 13:45

No pokud budou vyloženě trvat na investicích, a ještě nedej bože do nějakých jejich podílových fondů, tak je to zralé na ukončení. Pokud uznají i portfolio u Patria, budiž, ale nevím jestli se mi chce kvůli cestovnímu pojištění a 4 vstupům do salonku přesouvat část akciového portfolia z eBrokera do Patrie :hm
Naposledy upravil stepano dne 29. 5. 2024 13:46, celkově upraveno 1
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 13:45

@Mufinmufi: Na chytání takových klientů už je připravena RB :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 5. 2024 13:54

Díky za tip, skočím si do RB založit ten Exkluzivní účet. Mám si dát na něco pozor? Posledně tam cpali nějaké pojištění i když jsem ho nechtěl.

Co přesně si mám představit pod:
"při příjmu
50 tis. Kč / měsíc ve dvou nejvyšších
transakcích vedení zdarma "

Tj. že si na účet musím posílat 2x 25 tis. Kč?

Zdroj:
https://www.rb.cz/attachments/ceniky/ce ... h-uctu.pdf
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka