Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil1 29. 5. 2024 14:00

přesně tak když si pošleš 20x5000 tak neplníš
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 14:03

@Mufinmufi: Klidně ale stačí poslat 1x50000Kč, nemusíš to dělit do dvou plateb :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 29. 5. 2024 14:47

Akorat si myslim, ze neni nejak tak o co stat, ten ucet v tom tarifu nic exkluzivniho ani nenabizi. Normalni bezny ucet, ktery je za obrat 50000 Kc mesicne zdarma.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 15:04

Tak nabízí podobné věci, jako ČSOB Premium konto. Nebo co "exkluzivního" by podle tebe měl nabízet?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 29. 5. 2024 16:27

Mufinmufi píše:Co přesně si mám představit pod:
"při příjmu
50 tis. Kč / měsíc ve dvou nejvyšších
transakcích vedení zdarma "

Seřaděj příchozí platby podle částky sestupně a 2 nejvyšší musí v součtu dát aspoň 50 tisíc. Ta jejich formulace je ale taková zvláštní, to by si to taky člověk mohl vyložit, že 2 nejvyšší příchozí platby musí být v součtu přesně 50 tisíc :D
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 5. 2024 16:46

Raiffeisenbank - dle toho, co mi řekla dnes pracovnice na pobočce při zakládání účtu je to 4x vstup do salonku na debetku a 2x vstup do salonku na kreditku. Podle jejího názoru by ty 2 zlaté debetky měly jít kombinovat (2x 4 vstupy) a tudíž jednu napsat třeba na disponenta/disponentku. Už tohle samo o sobě je pro mě dostatečná motivace ten účet založit. Pak tam je navíc další pojištění a jiné nesmysly.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 29. 5. 2024 23:43

Stačí se podívat do vlákna Raiffeisenbank - je to tam všechno už vyřešené ;)
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petrkuznik1979 30. 5. 2024 09:45

Dobrý den.
Chci se jen zeptat na karty u RB Exkluzivní účet. Oni tam nemají Visa Infinite a MC World Elite, ale nějaké pod svou značkou? Ptám se proto, že třeba v Egyptě, letiště Marsa Alam se mě vyloženě ptali na karty od ČSOB pro fast track a salónek, kde alespoň podle slečny je doprovodná osoba zdarma, pokud jsem ji dobře rozuměl. Vám vyhovuje cestovní pojištění pro rodinu 10 míčů? Mě se to zdá trochu málo oproti ČSOB a 100 mega...
Děkuji za odpověď.
petrkuznik1979
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 30. 5. 2024 10:01

U RB to není Visa Infinite, je to Visa Gold. Cestovko u ČSOB je ke kreditce (tj. úvěr, registry, pro někoho může hrát roli např. kvůli hypo), u RB je k debetce.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petrkuznik1979 30. 5. 2024 10:18

Takže jestli Vás dobře chápu ty debetky jsou na stejné úrovni, akorát má každá jiný název? Cestovko mám ke kreditce, to mi nevadí, hypo neplánuji.
Ještě dotaz, protože to vypadá, že se v tom vyznáte...Ke kartám ať debit -kredit není žádné pojištění pojištění odpovědnosti a pojištění ztráty/krádeže?
Děkuji za odpovědi. Jsem majitelem Premium konta u ČSOB, v pondělí mi volal bankéř a nastínil změny od 1.1.2025, tak je asi čas začít hledat něco dostupnějšího.
petrkuznik1979
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2024 10:28

U zlaté debetní karty, která je součástí Exkluzivního účtu RB, je v ceně cestovní pojištění, které zahrnuje i pojištění odpovědnosti. Týká se to ale jen zahraničních cest.
Pojištění ztráty/krádeže lze sjednat za poplatek https://www.rb.cz/osobni/pojisteni/poji ... nim-kartam
Naposledy upravil Milos dne 30. 5. 2024 10:48, celkově upraveno 2
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 30. 5. 2024 10:35

Debetky Visa Gold a MC Gold k RB Exkluzivnímu účtu? Visa Gold má navíc vstupy do FastTrack salónku v Praze na T2, zatímco MC Gold má vstupy do Mastercard salónku na T1.Tím asi nějaké významné rozdíly, co se týká nějakých výhod, končí. Cestovko a 4 vstupy Lounge Key jsou k oběma. Podrobněji je to rozepsáno na https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... lata-karta

K RB Exkluzivnímu účtu je možné mít 2 zlaté karty zdarma, takže nic nebrání tomu vzít si jednu Visa Gold a druhou MC Gold.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cz01 30. 5. 2024 11:43

petrkuznik1979 píše:Takže jestli Vás dobře chápu ty debetky jsou na stejné úrovni, akorát má každá jiný název? Cestovko mám ke kreditce, to mi nevadí, hypo neplánuji.
Ještě dotaz, protože to vypadá, že se v tom vyznáte...Ke kartám ať debit -kredit není žádné pojištění pojištění odpovědnosti a pojištění ztráty/krádeže?
Děkuji za odpovědi. Jsem majitelem Premium konta u ČSOB, v pondělí mi volal bankéř a nastínil změny od 1.1.2025, tak je asi čas začít hledat něco dostupnějšího.

Není to stejná úroveň, Gold je postavená níže, než Visa Infinite, nebo Mastercard World Elite, můžeš se na to podívat na stránkách Visa a Mastercard. Jinak, jak tu padlo pojištění odpovědnosti u RB je pouze v rámci cestovka a na zahraniční cesty, pro ČR to narozdíl od ČSOB neplatí, které má jedno ze 4 volitelných pojištění zdarma právě i pojištění odpovědnosti s působností celá EU včetně ČR. Jinak 10 milionů limit mi přijde v pohodě po EU, ale mimo EU bych s tím v pohodě osobně nebyl a kdybych neměl i pojištění od ČSOB se 100 miliony, tak bych si koupil nějaké pojištění s vyššími limity.

Mohu se zeptat, co bankéř zmínil za změny od nového roku? Jsou to ty stejné informace, jako před pár komentářy, tzn příjem 60 000 Kč + 300 000 Kč depozit?
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petrkuznik1979 30. 5. 2024 12:07

Bankéř zmínil 60000 Kč + depozit 300000 Kč jako hlavní podmínka. Pak samozřejmě ty platby debetkou, tuším 5 měsíčně? A že se zvedá cena z 900 Kč na 1500 Kč pokud se neplní.
Takže jestli Vaši odpověď dobře chápu, tak pořád je celkově výhodnější ČSOB?
Já cestuji se seniory do zahraničí a s 10 míči na cestovku to riskovat nebudu. A samostatné pojištění na týden je vychází bez storna na 700 a více a oni ty důchody až tak vysoké..
petrkuznik1979
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kecinzer 30. 5. 2024 12:19

Tak to budu u ČSOB končit. Snad to půjde bez problému vypovědět a nějak uzavřít.
Škoda jen kreditky.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka