Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 6. 2024 15:22

Takze to nebyla mzda/plat? To mas hodneho bankere, ze preposilani doted toleroval...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod taylor729 4. 6. 2024 23:17

bufalobil1 píše: Poplatek mi vrátil, ale prý se mám zastavit na pobočce, že má pro mě super možnosti investic.

Takže pořád otravují s investicemi i když u nich člověk má 250k?
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 5. 6. 2024 03:55

Jo, já jsem u nich založil majetkový účet a nakoupil české akcie a mám pokoj už přes rok. Akcie se dají koupit přímo v George aplikaci.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 5. 6. 2024 08:40

Jaký jste měli postup při žádost o Erste? Rád bych na něj přešel. Je potřeba si předem posílat těch 70K na běžný účet u ČS? Jinak mám u ČS penzijko, kde je 300K+, takže by další podmínka měla být splněná a ještě jsem si založil majetkový účet, kde jsem si nastavil pravidelné investice.

Když jsem se ptal své bankéřky, tak mi nic konkrétního neřekla, jen že by se dala udělat nějaká schůzka s Erste bankéřem.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod baron84 5. 6. 2024 09:08

Asi před rokem jsem projevil zájem o Erste, předtím jsem měl účet Plus, můj "bankéř" o erste nic nevěděl, takže jsme šel přes jejich web. Volali, domluvili schůzku v Erste, došel jsem pobavili jsme se o tom co tam plánuji dělat, rovnou vše změnili, objednali karty a hotovo. Jediné co po mě chce je mít příjem minimálně 70k přímo od zaměstnavatele na účet Erste a pak tam mít buď investováno nebo půjčeno alespoň 250k. Sem tam mi posílá nabídky na investice a teď převádím pojistky na auto a byt, protože umí fakt kouzlit s cenou
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 5. 6. 2024 09:24

kecinzer: tobe nevadi u tech investic ty silene poplatky!? (asi 3x drazsi jak AirBank)
Nebo mas nejakou individualni nabidku?
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 5. 6. 2024 09:28

Určitě si zavolat na Erste Premier linku, anebo vyplnit formulář, co mají na stránkách - bankéř se ozve a přijde třeba za váma, když už s ČS něco máte (smlouvy se pořeší na tabletu). Určitě bych si příjem nasměřoval už předtím.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 5. 6. 2024 10:30

milanBrno píše:kecinzer: tobe nevadi u tech investic ty silene poplatky!? (asi 3x drazsi jak AirBank)
Nebo mas nejakou individualni nabidku?

Hele nějak jsem to nezkoumal. Líbilo se mi, že se mi ozvala bankéřka, dali jsme si pár schůzek, kde mi ukázala jaké jsou možnosti. Přitom mě ale do ničeho nenutila a nesnažila se mě nikam natlačit.
Vždy jsem měl k ČS odpor, ale po pár měsících co používám George, musím říct, že se hodně posunuli.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jujec 5. 6. 2024 11:09

taylor729 píše:Uz jsem to taky zjistil, takže bez strzeni 15% z příspěvků zaměstnavatele se z penzijka nedá vyvleknout.

Ale dá. Jen se nesmí vybrat najednou a musí se vybrat postupně jako minimálně 5letá (možná 10letá, teď to asi měnili) renta.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 6. 2024 11:15

Jsme už off-topic. Psal jsem to v sousedním tématu. 15% dani z příspěvků zaměstnavatele se dá vyhnout pravidelnou penzí, je jedno na kolik let. (U penze na dobu alespoň 10 let se navíc neplatí ani daň z výnosů.) No hlavním omezením bude penzijní plán. V roce 2000 jsem si sjednal penzijní plán s možností pravidelné penze už od 5 let. Pak to začali zpřísňovat a někdo má v nabídce jen doživotní penzi.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod milanBrno 5. 6. 2024 12:12

Nemas samozrejme pravdu. Neni to jedno na kolik let, ale minimum jsou 3 roky.
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod bubocz 5. 6. 2024 15:47

tmx643 píše:V tématu DIP diskutujeme jako nejlepší do korun zajištěný indexový fond Fidelity MSCI World Index (ISIN: IE00BJ1K1S60). TER nějakých 0,2 %. Pro pravidelný nákup minimum 3000 Kč měsíčně.

Já jednorázově investoval do ishares Core S&P 500 UCITS ETF s tim, že CZK jsem na EUR měnil v Revolutu.
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curvecardik3 5. 6. 2024 17:49

kecinzer píše:....se hodně posunuli.

A v čem?
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 6. 6. 2024 07:58

Ve všem :-D
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 13. 6. 2024 10:25

Zkusím nadhodit dotaz do pléna. Nedává některý z prémiových, nebo neprémiových účtů v rámci odměn slušné % kupony na nákup elektra? Potřeboval bych pořídit nový MacBook Pro a je to v ČR docela ranec. Procházel jsem, co tu mám a na nic kloudného jsem nenarazil.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka