Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 8. 2024 08:56

Já mám obě (MC a VISA) debetní. V zásadě ale nevidím problém, proč by si měly navzájem konkurovat. Jen, že vracecí kreditku privátní bankéř nezařídí (a mně tvrdila, že to ani nejde).
Spíš bych se snažil získat další vracecí kreditku :). Já mám tři a se tředmi dalšími (ale už bez vratky) jsem spadl k ČS od Hello.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kecinzer 21. 8. 2024 09:36

Mně jde spíš o to, abych měl náhradu Premium kreditky ČSOB, kdybych jí zrušil. Tedy kreditku pro točení na spořáku. O vratky mi ani nejde - mám 2 kreditky, které mi vrací na 2 frontách a to mi stačí (mKreditka Plus fyzicky a ČS kreditka na netu).

Kdyby Erste ale umělo kreditku s vyšším rámcem než 250K, bylo by to fajn.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 8. 2024 11:51

A co KB TOP nabídka + MC World Elite? Limit od 100 do 500 tisíc, navíc Dragon Pass se 4 vstupy (super na kombinaci s Lounge Key), cestovní pojištění, sice nízké limity, jen 10 milionů, ale už mám dvě dobré zkušenosti s plněním.

https://www.kb.cz/cs/obcane/karty/kredi ... orld-elite

Přijde mi zbytečné si u Erste zřizovat kreditku, když z toho reálně žádné bonusy neplynou. Debetkou můžeš alespoň vybírat z bankomatů
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kecinzer 21. 8. 2024 11:59

U KB jsem už byl a nedají mi žádnou kreditku vzhledem k těm, které už mám. Bylo to prý projednáno i s manažerem.
Mně o žádné vstupy do salonku nejde, skoro necestuji a letecky už vůbec ne.

Já myslím že plynou - podle podmínek je možné přes ČS terminál poslat z kreditky peníze za 50 Kč na účet a vztahuje se na to bezúročné období.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 21. 8. 2024 12:08

K Erste Premier je kreditka Visa Infinite, u které je možný kreditní rámec až 500.000Kč. A různé benefity jsou tam také https://www.erstepremier.cz/cs/benefity, podobně jako v KB či ČSOB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 8. 2024 13:22

Je to trošku jinak. K Erste Premier jsou dvě karty Visa Infinite, jedna embosovaná, jedna ne. (dříve byla jedna Visa Infinite a jedna MasterCard World Elite, obě embosované).

Kterákoliv z nich může být vydána jako debetní i jako kreditní, můžete mít dvě debetky (tak to mám já) nebo dvě kreditky, nebo 1 + 1. Na benefity nemá vliv, jestli je karta vydaná jako debetní nebo kreditní.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 8. 2024 13:23

No ty výhody ke kartám, no nevím, nějak mne nikdy nic moc neoslovilo.
Chtěl jsem využít 1% slevu na booking před výhody a finální cenová nabídka byla vyšší než pres můj booking genius ůčet
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 8. 2024 13:37

pro mne jsou zásadní 2 věci

1) cestovní pojištění - potápím se a cestovko včetně potápění stojí celkem dost
2) letištní salonky

K tomu občas využiji concierge, ale tak jednou do roka, možná ani ne.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 8. 2024 13:59

jo jo, to jsem neuvedl, to také u karty ČSOB využívám, beru to asi jako samozřejmost :)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jantars 21. 8. 2024 19:42

PatrikChrz píše:pro mne jsou zásadní 2 věci

1) cestovní pojištění - potápím se a cestovko včetně potápění stojí celkem dost
2) letištní salonky

K tomu občas využiji concierge, ale tak jednou do roka, možná ani ne.

Patriku, to ČSOB pojištění vcelku chápu zejména pokud se potápíš.
Ty salonky už hůře - předpokládám že mluvíš o možnosti slev na placené, protože těch pár vstupů zdarma tě nemůže při tvém cestovním apetitu uspokojit :-). Je to tak?

A můžu se ještě zeptat jak konkrétně doma a v cizině používáš concierge?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 8. 2024 08:06

Kdyz ma par vstupu od kazde banky a secte se to, tak uz jich je docela dost ne?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod PULPANM 22. 8. 2024 08:29

je to tak, já mám tedy jen 8 ale bohatě mi to stačí
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 8. 2024 09:24

Jantars píše:
Patriku, to ČSOB pojištění vcelku chápu zejména pokud se potápíš.
Ty salonky už hůře - předpokládám že mluvíš o možnosti slev na placené, protože těch pár vstupů zdarma tě nemůže při tvém cestovním apetitu uspokojit :-). Je to tak?

Sčítám - 8 Erste, 4 ČSOB a 4 KB, zatím stačí. Při cestě z Prahy mám vždy zdarma (Erste salonek na Erste kartu a MC salonek na libovolnou MC World Elite a prý i na Erste Kartu) a do limitu se nepočítají. Dostkrát letím z letišť, kde salonek není, nebo se tam dostanu mimo jeho provozní době nebo letím z terminálu, kde salonek není,... takže těch 16 vstupů ani úplně nevyužiju.
Jantars píše:A můžu se ještě zeptat jak konkrétně doma a v cizině používáš concierge?

Párkrát mi sehnali lístky do divadla (třeba dva roky jsem čekal na Ucpanej systém v Dejvickém divadle, ale nakonec sehnali a já se nemusel každý měsíc pokoušet. Teď zrovna řeším pro kamarádku veterináře na speciální zákrok se kterým jí jinde odmítli, dostal jsem nějaká doporučení, tak uvidíme, jak to dopadne.

Beru to tak, že to je zdarma, proč nevyužít.

Kamarád nedávno využil zásah asistenční služby při defektu kola.

Jo, mohlo by toho být víc, pamatuji na různé akce když prémiové účty začínaly, ale třeba teď po tom, co to trochu pročistí, zase něco bude :).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 8. 2024 16:18

PatrikChrz: hlavne je treba rict ze ty jezdis kratsi vylety a castejsi, tam uz se da xy par salonku uplatnit :)

Ja litam delsi vylety, takze vetsinou mam tu uvedenou smulu "se tam dostanu mimo jeho provozní době nebo letím z terminálu, kde salonek není" - :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Jantars 22. 8. 2024 16:40

PatrikChrz píše:Beru to tak, že to je zdarma, proč nevyužít.

Jasně. Já nevěděl že je to služba zdarma - když jsem koukal na nějaké omezující podmínky (jako např. že služba je zdarma ale třeba jen x případů za rok) tak jsem v podmínkách nioc nenašel ale nějak jsem z toho navnímal že ta služba je nějakým způsobem zpoplatněná.....
Jantars
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka