Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alone89 16. 9. 2024 21:14

Ano dá se to tak využít
Je to de facto pojištění storna...
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 9. 2024 04:05

Když mi letecká společnost zrušila let kvůli počasí, pojistka ke kartě u KB mi uhradila propadlé ubytování.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kikina999 25. 9. 2024 12:44

Počítá se do nových podmínek u ČSOB premium i vyčerpaný limit u kk? A k jakému datu banka kontroluje stav na spořícím účtu, abych splnil nové podmínky od ledna - 300 000,00 Kč....

Předem dík. :-)
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 9. 2024 12:55

Stav vyčerpaných revolvignových produktů se do bilance nepočítá.
Co se týče "rozhodného dne", tak jsem přímo nenašel, ale tak nějak jsme se tu na fóru shodli, že by to mělo být poslední den v měsíci.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kikina999 25. 9. 2024 13:25

Dík, sjednal jsem si tam schůzku na pátek, dám vědět. :-)
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alone89 25. 9. 2024 13:58

Ano stav vyčerpaných KK se do bilance nepočítá, tudíž podle mě pokud bych vytáhl peníze z KK na jejich spořák (např. těch 300 000) + udělal převod 60k tak bych měl splňovat podmínky �
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VVlasy 25. 9. 2024 14:04

PatrikChrz píše:Když mi letecká společnost zrušila let kvůli počasí, pojistka ke kartě u KB mi uhradila propadlé ubytování.

Tak to je zajímavé, jedině že se změnily podmínky od května minulého roku.

Aerolinka zrušila let kvůli závadě na letadle. Uplatňoval jsem na propadlé ubytování. Pojištění u KB Premium se na tuto situaci nevztahovalo. A bylo mi několika operátory vysvětleno, že by došlo k plnění jen v případě kdybych zaspal nebo z jiného osobního důvodu nestihnul let, a ne v případě kdy aerolinka let zrušila. Přišlo mi to paradoxní ale jen jsem se utvrdil v tom, jak je většina pojištění kromě nemovitosti a havarijka k ničemu.
VVlasy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 9. 2024 15:46

Možná se uplatnila obvyklá výluka pojistek, kdy se pojišťovna zbavuje odpovědnosti v případě, že má pojištěný nárok na náhradu vůči někomu jinému. Pokud došlo k závadě na letadle, jde o "zanedbanou údržbu" a tím pádem bys měl mít nárok na odškodnění, pokud šlo o let z/do EU, tak dle vzdálenosti jsi měl dostat odpovídající kompenzaci. Dostal jsi?

U mne šlo z důvodu počasí, tím pádem jsem nárok na kompenzaci neměl.

Hlásil jsi z debetky nebo z kreditky? Já z kreditky MC World Elite. I když ty pojistky by měly být stejné.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 25. 9. 2024 21:04

ad. bezplatné vedení čsob premium od nového roku.

Cituji z webu:
"60 000 korun každý měsíc
Abyste mohli svůj Prémiový účet využívat naplno, je třeba na něm mít peníze. Proto si k nám posílejte každý měsíc výplatu nebo jiný příjem, minimálně ve výši 60 000 korun.

Jen upozorňujeme, že měsíční příjem nově nebude možné řešit přeposíláním peněz z jiného účtu a jejich vracením zpět, a to ani na účet v jiné bance."

Zejména ten poslední odstavec mi přijde jako docela problematický i ve vztahu k příp. využití VÚB a pak odeslání na jiný účet. Do dobírek se mi moc nechce. Riskujete to někdo?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Alone89 25. 9. 2024 22:26

Ja to budu riskovat, podle me to jsou jen bu-bu-bu. Prinejhorsim to budu posilat na ucet manzelky, anebo na zahranicni ucet v CZK (Revolut/ZEN napr. i kdyz tam bude nejaky poplatek odhadem 100kc jako ma airbank?)
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 26. 9. 2024 07:17

Stačí si vybrat z kreditky ČSOB nebo jiné a vložit přes bankomat na účet. Máš pak splněno.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 26. 9. 2024 07:51

Podle toho, co je napsáno v podmínkách, se to nesmí vracet na ten účet, ze kterého to přišlo. Takže přesně tohle splnit a dál asi neřešit.

Je to naprosto hloupý požadavek, co má pak dělat chudák, kterému přijde 2x za rok po půl mega z dividend. Jestli v tom chtějí udělat opravdu pořádek, tak ať si nechají doložit roční příjmy a neotravují s měsíčními pohyby.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 26. 9. 2024 09:54

O ročních příjmech si s bankou píšu pořád, navíc vše mi chodí na bú, od zaměstnavatele, kde si mohou ty roční příjmy sečíst a vydělit 12 a zjistiti, že měsíční obrat je v cajku.
To ale nestačí, trvají na 60k / měs a přes to vlak nejede
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tangerine 26. 9. 2024 14:22

Nevíte,zda se u Erste počítá do příjmových kritérií také doplňkové penzijní spoření, pokud je má člověk u nich? Nechce se mi tam pořád na spořícím účtu držet těch 250 tis, úročení už není nic moc a bude hůř.
Tangerine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VVlasy 26. 9. 2024 16:04

PatrikChrz píše:Možná se uplatnila obvyklá výluka pojistek, kdy se pojišťovna zbavuje odpovědnosti v případě, že má pojištěný nárok na náhradu vůči někomu jinému. Pokud došlo k závadě na letadle, jde o "zanedbanou údržbu" a tím pádem bys měl mít nárok na odškodnění, pokud šlo o let z/do EU, tak dle vzdálenosti jsi měl dostat odpovídající kompenzaci. Dostal jsi?

U mne šlo z důvodu počasí, tím pádem jsem nárok na kompenzaci neměl.

Hlásil jsi z debetky nebo z kreditky? Já z kreditky MC World Elite. I když ty pojistky by měly být stejné.

Nárokoval jsem nakonec u aerolinky, přesně dle té EU směrnice a došlo po opletačkách ke kompenzaci od nich (defaultně tvrdí jiný důvod pro odložení letu). Uplatňoval jsem pojištění z MC World Elite, i když jak říkáš je stejné.

I kdyby neplnili, čekal bych alespoň odkázaní na reklamaci u aerolinky, a ne to že když bych paní do telefonu tvrdil že jsem zaspal nebo jinak sám let nestihl tak by mi plnili… Žiji asi v té iluzi kdy jsem poškozený ale zároveň pojištěný a v právu, tak si to pojišťovna vezme na starost a klidně ještě na tom sama vydělá více než mi proplatí.
VVlasy
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka