Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fc70 8. 1. 2025 15:41

Reklamní článek Erste Premier:
https://forbes.cz/driv-rozhodoval-design-karty-dnes-vitezi-technologie-rika-slama-z-erste-premier/ píše:Aktuální systém, kdy každý klient dostane stejný balíček osmi benefitů, přestává být efektivní a atraktivní. Proto chci, aby si mohli vybrat dva až tři benefity, které jsou pro ně relevantní a zajímavé a skutečně je využívají.
Mezi nejoceňovanější benefity patří možnost návštěvy letištních salonků …, lékař na telefonu … autoasistence a … cestovní pojištění …. Přitom lékař na telefonu je věc, která ještě před těmi deseti lety napadla málokoho. Ale máme na to skvělé ohlasy.“
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod retron 9. 1. 2025 10:08

dobrý žvásty:
Dnešní typický klient prémiové banky? „Věkově jsou někde mezi třiceti a čtyřiceti lety. Stále mezi nimi najdete hodně podnikatelů, ale jde i o zakladatele startupů nebo influencery, lidi, kteří se vypracovali v online prostředí.
„Máme pro ně všechny standardní investiční nástroje včetně možnosti nakupovat přímo prostřednictvím bankovní aplikace fragmenty akcií a investovat tak do zvučných značek typu Tesla nebo Nike,“
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod sulox 12. 1. 2025 19:12

Zdravim,
od 1.2.2025 vojdu v platnost zmeny v KB Premium ucte. Zejmena 2x VISA infinite debetni (majitel + partner). 2x MC World Elite kreditka (majitel + partner) sa nezmenila. Celkom dobre.
https://www.kb.cz/getmedia/8f1818ab-c89 ... -zmeny.pdf

"Pro klienty KB Premium jsou zdarma produkty a služby v tarifu Exclusive, extra služba Premium, 2x debetní karta VISA Infinite a 2x kreditní karta World Elite pro majitele tarifu nebo rodinného příslušníka."
sulox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peťo6 12. 1. 2025 22:09

Vypadá, že to zůstane téměř stejné (jen tak jak píšeš debetka VISA Platinum se změní na VISA Infinite a může být i pro partnera). Uvidíme jak to bude s pojištěním. Teď tam je kromě cestovního pojištění i pojištění osobních věcí Merlin, které mě např. zachránilo, když mi z kapsy ukradli na dovolené kameru... KB pojišťovna proplatila po dodání policejního zápisu.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 16. 1. 2025 12:18

dnes mi přišlo z ČSOB Premium:
od ledna platí nové podmínky vedení Premium Konta, ale jejich plnění vyhodnocujeme až poslední pracovní den měsíce. V lednu to vychází na pátek 31.1. V případě, že by se Vám nepovedlo do tohoto data podmínky splnit, bude se Vás týkat měsíční poplatek 1500 Kč.
V tuto chvíli nabízíme dvě řešení:
Zajistěte si, aby Vám na účet chodilo alespoň 60 000 Kč měsíčně a zároveň u nás mějte min. 300 000 Kč v úsporách, investicích nebo úvěrech.

prý vyhodnocují poslední pracovní den v měsíci,ale to je v rozporu s podmínkami které mají uvedené v bodě 6.1 že vyhodnocují poslední den kalendářního měsíce takže bacha :grr:

bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 1. 2025 13:22

Jak je to ted s CSOB Premium bankerem? Driv tam svitilo treba jmeno, ze jsem videl bankerku. Ta zmizela, pak se ukazal pan.
Nyni ted tam je jen kontakt a chci po nich potvrzeni cestovniho pojisteni, abych ho mohl prokazat.
Napisou email, ale s tim ze mi zavolaj a vystavime to po telefonu.
Proc musi cestovni pojisteni jako potvrzeni k CSOB Premium vystavovat po telefonu?
Muze mi to zaslat emailem, kde stejne mi pisou a nebo je zatim zase nejaka nabidka?
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 16. 1. 2025 13:57

bufalobil1 píše:dnes mi přišlo z ČSOB Premium:
(...)
prý vyhodnocují poslední pracovní den v měsíci,ale to je v rozporu s podmínkami které mají uvedené v bodě 6.1 že vyhodnocují poslední den kalendářního měsíce takže bacha :grr:

Přišlo mi to včera. Vzhledem k tomu, že jsem tam peníze posílal už na začátku měsíce, mě trošku zarazila ta formulace "Stále máte možnost začít plnit", když podle mě už mám splněno...

Toho rozporu ohledně posledního dne jsem si teda ale nevšiml. Směroplatné (pro případnou reklamaci) budou nakonec ty podmínky (na které v tom mailu sami navíc odkazují).

Z těch podmínek mi taky vychází, že poslat tento měsíc 300k z jiné banky do ČSOB a pak je hned přesunout na spořák by se mělo kvalifikovat jako splnění podmínek, protože peníze nepřišly z jiných účtů klienta vedených u ČSOB, ani nedošlo k odeslání zpět na účet, ze kterého byly poukázány.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 1. 2025 16:26

Takže to nakonec opravdu bude tak, že těch 300 papírů budou chtít vidět až na konci měsíce a nebudou prudit, jak se mi snažila nabulíkovat pracovnice pobočky, že je to denní průměr za celý měsíc.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 1. 2025 16:26

.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod petrr95 16. 1. 2025 16:56

ripper6 píše:chci po nich potvrzeni cestovniho pojisteni, abych ho mohl prokazat.

Potvrzení o cestovním pojištění si lze vygenerovat sám přes web. Je potřeba v IB/SB najít tlačítko "Přejít do zóny pojišťovny", vybrat tu pojistku a tam to je.
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 16. 1. 2025 16:59

Spousta bankéřů nemá/neměla správně nastudované nové podmínky. Moje bankéřka mi taky například tvrdila, že se nové podmínky musí plnit už v prosinci. Když jsem jí sdělil, že je stačí plnit až v lednu, tak to prověřovala a následně mi dala zapravdu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 17. 1. 2025 08:51

A divíš se v podmínkách v bodě 6.1. se jednoznačně píše

ČSOB bude klientovi poskytovat služby a produkty v rámci Služby zdarma, pokud klient uzavře s ČSOB Smlouvu o Premium Kontu a k poslednímu dni každého kalendářního měsíce bude (po provedení dále uvedeného výpočtu) splněno alespoň jedno z níže uvedených kritérií:

přitom sama banka pošle oběžník že to budou kontrolovat poslední pracovni den v měsíci :pozor
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 1. 2025 11:05

sulox píše:Zdravim,
od 1.2.2025 vojdu v platnost zmeny v KB Premium ucte. Zejmena 2x VISA infinite debetni (majitel + partner). 2x MC World Elite kreditka (majitel + partner) sa nezmenila. Celkom dobre.
https://www.kb.cz/getmedia/8f1818ab-c89 ... -zmeny.pdf

"Pro klienty KB Premium jsou zdarma produkty a služby v tarifu Exclusive, extra služba Premium, 2x debetní karta VISA Infinite a 2x kreditní karta World Elite pro majitele tarifu nebo rodinného příslušníka."

Někdo chce do KB po tom, co se tady na fóru píše?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod curvecardik3 18. 1. 2025 13:02

Dobré pojištění a vstupy do salónků zdarma, tak proč to nevyužit.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 1. 2025 20:51

fremantle píše:Pokud bych si měl tipnout, tak dlouhodobě směnu u karetních transakcí za středový kurz ECB nebude poskytovat určitě ani Partners - očekával bych, že v budoucnosti to poupraví aspoň na kurz Visa bez přirážky (spíše ale s nějakou přirážkou), ale buďme rádi a využívejme, co je k mání teď. Ostatně třeba i Směnárna u Monety taky začínala tak, že směňovala prakticky za střed a nyní je spread podprůměrný.

Staci mit kartu T212, objednal jsem fyzickou na adresu a tam jsou kurzy dle toho jeste lepsi nez Partners 8-)
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka