Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 16. 7. 2014 08:23

A jak je to s její akceptací v Evropě?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 16. 7. 2014 08:52

Až budu mít čas, tak popíšu zakládání "prémiového" účtu u UCB. Porod hadr.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 7. 2014 09:33

Tak to se budu těšit... :tleskani

U mě to proběhlo celkme v pořádku, i když jsem tam chtěl provést možná ne úplně standardní operace (převod z U konta, vytvoření EUR účtu, napojení původní debetky na dva účty + žádost o novou Gold a přidání KK AXA Club - s ní byl vlastně největší zádrhel a musel jsem kvůli tomu na pobočku dvakrát, nešla totiž zapojit do konta, aniž by na ni nebylo nastavené inkaso z hlavního korunového účtu - inkaso jsme měl původně nastavené z jiné banky a změna se promítne až následující pracovní den :roll:).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fikyyCZ 17. 7. 2014 20:17

ma smysl zadato kartu optického klice u KB? nejaka vyhoda oproti klasickému certifikatu na flash?

pouzivate to někdo?

http://www.mojebanka.cz/cs/certifikaty/ ... arte.shtml
Drive jsem tu byl pod nickem Fikyyy
fikyyCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal.Krsik 14. 12. 2014 09:06

Zdravím, díval jsem se, že jste si zakládal TOP nabídku KB, mohu se zeptat, jaké máte nyní zkušenosti, co se týče poplatků, využitelnosti, rozsahu pojištění a asistence, a co ta jejich slavná platin card?
Michal.Krsik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod outlier 9. 2. 2015 14:36

Erste Premier má napsáno, že stačí 1 mil. zůstatek a nemusí se protáčet nic. To není až zas tolik. Nebo hypotéka za 2.5 mil. Ale co mají za spořák?
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 2. 2015 14:51

Tohle je třeba trochu lépe interpretovat - ten 1 milion je vstupní kritérium (anebo kreditní obrat 100 tisíc Kč za měsíc), aby ti služba vůbec mohla být poskytnuta. Pak je zpoplatněna standardní sazbou 1000 Kč/měsíc.

A poté jsou uplatňovány slevy podle ročního obratu na kartě nebo bilančního kritéria (součet depozit a úvěrů) - a tam to vychází tak, že zdarma to bude pokud budeš mít ten 1 milion a současně uděláš obrat kartou nad 250 tisíc za rok.
Pak pokud máš třeba tu hypotéku 2,5 milionu a současně uděláš obrat kartou 150-250 tisíc Kč ročně, je to taky zdarma (při nižším obratu kartou pak 500 Kč/měsíc) a v případě, že splníš bilanční kritérium 5 milionů, je služba zdarma bez podmínek.

Bližší informace jsou v sazebníku: http://www.erstepremier.cz/static_premi ... _CP.0..pdf

-- 9. 2. 2015 14:56 --

Jinak spořák bude od 1.3. se sazbou "až" 0,7 % p.a. (tedy téměř stejná nabídka jako pro běžný retail, akorát tady je limit zůstatku do 2,5 milionu vůči 200 tisíc Kč u běžného Spoření ČS, ale i s podmínkou nevybírání za kalendářní čtvrtletí, jinak je tam ztráta úrokového bonusu 0,5 p.b.): http://www.erstepremier.cz/static_premi ... REMIER.pdf
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 9. 2. 2015 15:05

To jsou opravdu superprémiové podmínky. Je jen otázka pro koho.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 2. 2015 15:14

Tak s kreditkou Kooperativa by to provozovat možná i šlo...otázkou je, jestli by obrat počítali i u ní, nebo jen u debetek/kreditek Visa Infinite nebo MC World Elite navázaných na Premier.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fikyyCZ 9. 2. 2015 15:16

ono jinak udelat 200 tis za rok kartou ,tak ten ucet nevychazi nic moc levne,kdyz bych to bral jinak Citi Life
fikyyCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 9. 2. 2015 15:45

Ale budeš v klubu Premiér :)
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod retron 9. 2. 2015 18:18

co vím z reálu tak pro vedeni bez poplatku stačí hypo 2,5 + kartou prohnat 150 za rok (jedno jestli debet nebo kredit) oboji Visa Infinite (vraci tak max. dobrý pocit a pojištění v poměrně vysokých limitech), pripadne MC World Elite, jina karta není podporována
výhodou jsou hlavně automaticky nižší úroky u hypo a úvěr 5,9% max na 8 let bez sankcí za předčasné splacení + by se měly lépe starat o investice (bonusové certifikáty atd.)
fungují překvapivě on-line
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod fikyyCZ 2. 3. 2015 19:50

nejaka nova nabídka na premiovy ucet zdarma, jen za predpokladu obratu ? :)

odpovim si sam - asi ne :)
fikyyCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod huhla12 5. 3. 2015 10:18

U účtu KB TOP nabídka je možné protáčet 150.000,- Kč (resp. 80.000,- Kč) z mého účtu u jiné banky? V podmínkách je, že "prostředky z jiného účtu téhož klienta se nazapočítávají". Skutečně to banka hlídá?
huhla12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 5. 3. 2015 10:59

Jak by to asi tak uhlídala? KB memůže prokázat, že "Franta Vomáčka", co posílá peníze do KB z jiné banky není třeba otec člověka se stejným jménem, nebo firemní účet toho člověka...

Nezapočítavají se, samozřejmě, pouze převody klienta z vlastních účtů, které má pořízené v rámci banky.
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka