Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil1 14. 11. 2024 10:30

Je potřeba těch 300tis držet celý měsíc a nebo stačí poslat na konci měsíce? Jak to ted probíhá?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 11. 2024 11:17

Já podmínky chápu tak, že je důležitý zůstatek poslední den v měsíci, ale jistě to budeme vědět až po Novém roce od průkopníků, kteří to zkusí :). Pokud tam bude úrok 4 %, nemám problém tam ty peníze nechat, až klesne, budu asi zkoušet :D.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod kecinzer 14. 11. 2024 12:23

bufalobil1 píše:Je potřeba těch 300tis držet celý měsíc a nebo stačí poslat na konci měsíce? Jak to ted probíhá?

Vždyť se to tady řešilo už Xkrát. To je takový problém si ty příspěvky projít? Někdo tvrdí, že stačí poslední den v měsíci, jiný zase, že mu bankéř říkal, že 300K musí být celý měsíc.
Jak píše Patrik - s jistotou se dozvíme až v lednu, resp. možná v únoru.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bufalobil1 14. 11. 2024 13:57

Ty nové podmínky platí od 1.6.(pro nové klienty) tak bych myslel, že už to někdo z nich vyzkoušel. Jinak chápu to stejně jako zůstatek poslední den v měsíci. Za 4% to nění problém nechat, ale předpokládám že přijde snížení.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 14. 11. 2024 14:29

To pak ale přijde snížení i u ostatních. Rozhodující pro mě není sazba jako taková, ale rozdíl oproti jinému účtu s nejvyšší sazbou (resp. tam, kde člověk nemá ještě plno). Na 300 tis. je měsíční "cena" za každou desetinu procenta rozdílu 21,25 Kč čístého. Např. v RB to teď můžu mít za 4,2 % p.a., takže při 0,2 % rozdílu by mě to u ČSOB stálo 42,50 měsíčně. Ale taky to z podmínek chápu tak, že to stačí tam mít jen poslední den v měsíci. Tak uvidíme...
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jujec 15. 11. 2024 11:12

kecinzer píše:
bufalobil1 píše:Je potřeba těch 300tis držet celý měsíc a nebo stačí poslat na konci měsíce? Jak to ted probíhá?

Vždyť se to tady řešilo už Xkrát. To je takový problém si ty příspěvky projít? Někdo tvrdí, že stačí poslední den v měsíci, jiný zase, že mu bankéř říkal, že 300K musí být celý měsíc.
Jak píše Patrik - s jistotou se dozvíme až v lednu, resp. možná v únoru.

Omlouvám se, ale této diskuzi vůbec nerozumím. Podmínky služby Premium od 1. 1. 2025: 6.1 ČSOB bude klientovi poskytovat služby a produkty v rámci Služby zdarma, pokud klient uzavře s ČSOB Smlouvu o Premium Kontu a k poslednímu dni každého kalendářního měsíce bude (po provedení dále uvedeného výpočtu) splněno alespoň jedno z níže uvedených kritérií: ...
Proč by tam peníze měly být celý měsíc? Že to nějaký bankéř spletl? Není spíš důležité, co je napsané v podmínkách služby?
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 11. 2024 11:25

Jsou dvě roviny: účtování poplatku a vedení účtu jako takového.
Pro neúčtování poplatku jednoznačně stačí mít to tam k poslednímu dni. Podmínky jsou zcela jasné.
Co říká bankéř o celém měsíci může být o tom, že z takových lidí, co tam budou mít nulu a jen tam poslední den v měsíci pošlou 300 tisíc a druhý den je pošlou pryč, nic mít nebude, tak jim prostě vypoví premium účet. Ale toto nikdo neví.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 11. 2024 11:33

tmx643: nevyjádřil bych to lépe.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod losalamos 17. 11. 2024 20:59

Pokud banka při splněných podmínkách začne vypovídat účty, bude veselo. Co říká bankéř není "směroplatné", pokud jsou jeho informace v rozporu s podmínkami banky.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 20. 11. 2024 14:39

Od 1.12.24 bude v ČSOB úrok 3,75%, na webu píšou, že bude platit do 19.1.25, takže rozdíl min měsíc oproti RB bude činit 0,45% a z toho plyne poplatek za ČSOB Premium při udržování denního zůstatku na spoření +/- 100,- za měsíc.

https://www.csob.cz/documents/10710/958 ... 241201.pdf
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 20. 11. 2024 15:37

Však peníze stačí mít v ČSOB až od ledna a v té době už pravděpodobně RB nebude mít sazbu 4,2%, takže ten úrokový rozdíl bude asi menší.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 20. 11. 2024 15:38

dr._lukas píše:Od 1.12.24 bude v ČSOB úrok 3,75%, na webu píšou, že bude platit do 19.1.25, takže rozdíl min měsíc oproti RB bude činit 0,45% a z toho plyne poplatek za ČSOB Premium při udržování denního zůstatku na spoření +/- 100,- za měsíc.

https://www.csob.cz/documents/10710/958 ... 241201.pdf

Pak jedině sosat KK za 150 poplatek a dát úročit jinam, jestli bude kam.

-- 20. 11. 2024 15:59 --

To je asi fakt, že i RB od ledna hne s úroky
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 20. 11. 2024 16:16

Před vánoci je ještě zasedání ČNB, kde se asi zase půjde o 0,25 % dolů. Takže RB dá od ledna 3,60 nebo 3,70 % a ČSOB pak toho 20.1. 3,50 %... Tolik moje křišťálová koule. :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod luke811 20. 11. 2024 16:17

Chystam se na zalozeni TOP nabidky v KB, uvazuju, ze bych se zbavil CSOB premium a nahradil ji KB, at nemusim resit plneni podminek od ledna. Chapu z webu spravne, ze to jde jen na pobocce? A jeste k tomu ne na kazde? Vzhledem k tem jejich dvema systemum asi nepujde treba otevrit start ucet pres aplikaci a pak udelat zmenu typu uctu, obdobne jako to umi prave CSOB?
Jak jsou na tom pripadne bankeri na pobockach, budou se me snazit tlacit do jejich investic? A oslovuji s tim pak i aktivne? V tomhle je CSOB fajn, nikdo mi sam od sebe nevola a pri posledni navsteve pobocky to banker zkusil, ale velmi rychle vzdal :D
luke811
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 20. 11. 2024 16:25

Teď mně přišel od Rb mail o změnách, které tedy přehledností zrovna neoplývají, kde je kromě jiného:

Poplatek
3.2. Návštěva letištního salonku programu LoungeKey Držitelem karty Debit Mastercard GOLD/Visa GOLD nebo jeho doprovodu (více o programu na www.rb.cz)

Stará cena
32 USD / osoba / vstup (zdarma 4 vstupy v kalendářním roce)

Nová cena
Položka byla odstraněna z ceníku.

Mám to chápat tak, že zrušili u exklusivního účtu všechny salónky?
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka