Kreditní karta Kooperativa

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Thom 15. 5. 2015 23:55

ast: to těžko, majitel dodatkové karty figuruje jen jako majitel toho plastu. Smlouva o úvěru je s majitelem hlavní karty.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 5. 2015 00:16

Řekl bych, že ani tak, majitelem toho plastu je vždy banka - držiteli platební kartu jen "pronajímá" (i když mu ji třeba i rovnou nechá)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Thom 16. 5. 2015 07:15

No, sice máš pravdu, ale prakticky je to buřt, jak víme :-)
Tak tedy ne majitel, ale třeba uživatel.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod guru jára 16. 5. 2015 10:11

držitel
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 18. 5. 2015 21:31

Netušíte, jak Kooperativa, resp. asi spíše ČS, posuzuje dostačující bonitu při žádosti o kreditku Kooperativy? Důchodce má příjem cca 20 tis. čistého (celkový příjem důchod+osvč), ale věk 64 let. Dotyčný už žádal loni o úvěr u Buřinky, která asi bude mít stejnou metodu posuzování příjmů, jako ČS a neprošel z důvodu věku (nutnost splatit úvěr do 68 let, přes to prý nejede vlak, v MPSS pak prošel se splatností do 75 let). Byl jsem se zeptat na pobočce Kooperativy, tam vůbec netuší a na pobočce ČS zase asi nechtěli sdělit, lámal jsem z pracovnice moudra půl hodiny, prý, když se žádá o kreditku je třeba hned podat žádost a udělat prescoring (ptal jsem se obecně na kreditky od ČS). Je to divné, v jiných bankách vesměs mají orientační kalkulačky pro výpočet dostatečnosti příjmů, nebo zveřejní způsob výpočtu (např. u Diners Club platí standardně limit ve výši trojnásobku měsíčního příjmu a nutný příjem od 15000 Kč), ale ČS je v tomto tajemná jak výrobní postup becherovky.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Nada22 20. 5. 2015 12:29

Mám kreditní rámec 50 000 a potřebuji nakoupit za 100 000. Můžu tam těch 50 000 poslat, nakoupit a dostanu vratku 2 000?
Nada22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 20. 5. 2015 12:42

Dnes jsem se na to ptal, pán říkal, že kreditku přebít jde, ale jestli z přebití bude vratka, netuší. Vyzkoušej to a dej vědět :-)

-- 20. 5. 2015 12:46 --

guru jára píše:Tak jsem dnes na pobocce CS zazadal o bezkontaktni nalepku ke KKK, dala mi na vyber mezi cernou a bilou, chtel jsem cernou, do tydne my mi mela prijit postou. Ptala se jeste, jestli chci stejny PIN jako na hlavni kreditce a jake chci nastavit limity.

Ty nálepky ale snad fungují jen bezkontaktně do 500 Kč, čili PIN se k nim vůbec nezadává. Tak mi to vysvětlil pán v Kooperativě.

Jinak nálepka má být bez jména a mohu ji tedy dát komukoli, aby s ní platil.

Tři dodatkové karty - držitelé prý vůbec nemusí přijít na pobočku, prostě nechám na jejich jméno vydat kartu. Nefigurují jako spolužadatelé či spoludlužníci.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod guru jára 20. 5. 2015 12:59

To je asi blbost, nevidim duvod, proc by to melo byt omezene na platby do 500 Kc, na PIN se mne urcite neptala bezduvodne, chtel to vedet jejich pocitacovy system pri vyplnovani zadosti o nalepku.
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 5. 2015 13:19

astrapa píše:Ty nálepky ale snad fungují jen bezkontaktně do 500 Kč, čili PIN se k nim vůbec nezadává. Tak mi to vysvětlil pán v Kooperativě.

Tak to je pán ... (špatně to pochopil) - klasicky do 500 se nemusí zadávat PIN, ale jinak má nálepka vyšší limit, kde se PIN zadává.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Nada22 20. 5. 2015 13:22

[quote="astrapa"]Dnes jsem se na to ptal, pán říkal, že kreditku přebít jde, ale jestli z přebití bude vratka, netuší. Vyzkoušej to a dej vědět :-)

-- 20. 5. 2015 12:46 --

No to se mi nechce riskovat, kdyby šlo o 5 000, tak jo, ale 50 000 je moc. Díky
Nada22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 20. 5. 2015 13:34

A už s tou jejich nálepkou někdo platil?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod guru jára 20. 5. 2015 13:38

Zatim ji jeste nikdo ke KKK nema, me jeste neprisla, ale v IB uz ji mam neaktivovanou.
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod guru jára 20. 5. 2015 13:42

Nada22 píše:Mám kreditní rámec 50 000 a potřebuji nakoupit za 100 000. Můžu tam těch 50 000 poslat, nakoupit a dostanu vratku 2 000?

Nejdrive bych v IB zkusil, jestli vubec jde zvysit transakcni limit na 100000 Kc. Pokud ano, tak bych se toho nebal.
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alebac 20. 5. 2015 14:35

V popisu karty rikaji, ze vratka je ze vsech transakci. Zadne dalsi podminky nejsou nikde v zadnem dokumentu uvedeny.
alebac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťo6 20. 5. 2015 15:38

astrapa píše:Ty nálepky ale snad fungují jen bezkontaktně do 500 Kč, čili PIN se k nim vůbec nezadává. Tak mi to vysvětlil pán v Kooperativě.

Jinak nálepka má být bez jména a mohu ji tedy dát komukoli, aby s ní platil.

Tři dodatkové karty - držitelé prý vůbec nemusí přijít na pobočku, prostě nechám na jejich jméno vydat kartu. Nefigurují jako spolužadatelé či spoludlužníci.

Ja som ešte u žiadnej banky na nálepke nevidel meno, to sa tam snáď ani nezmestí.
Bežne platím nálepkou k Citilife, predpokladám, že u KKK to bude rovnako - normálne sa ňou platí tak jak každou kartou, nad 500 Kč si to vyžiada PIN. Proste je to zmenšená dodatková karta...
Samozrejme, že držitel dodatkovej karty neni spolužiadatel ani spoludlžník.
O dodatkovú sa dá zažiadať priamo v IB, len sa tam vyplní meno pre koho to bude a jeho rodné číslo, karta príde poštou do 14 dní :-)
Peťo6
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka