Kreditní karta Kooperativa

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Taki 21. 5. 2015 06:40

Zajímavost k limitům. Karta mi došla s denními limity platby u obchodníků: 40000, na netu: 5000. Ten net byl pro mne naprosto nevyhovující, tak jsem si zkusil jej navýšit (bezúspěšně) v IB, které mám pasivní, neboť nemám běžný účet. Zajímavé bylo, že snížit v IB šel, ale pro zvýšení se měla zadat autorizační smska, které nemám aktivní.
Tak jsem zašel do banky za přepážku, aby mi ten netový limit zvedli na 40.000. Co mě teda dostalo do kolen, že doma když jsem kouknul do S24 tak tam svítil starý limit. Na infolince mi slečna sdělila, že tento požadavek se projeví D+1, což mi přijde slušně řečeno předpotopní.
Ale abych se dostal k jádru věci.
Dva dny po změně limitů mi na kartový účet naskočil poplatek 30.- Kč za změnu limitů na pobočce. Podle ceníku sice naúčtováno správně. Nicméně jsem to reklamoval z titulu, že dle ceníku to má být prostřednictvím S24 zdarma avšak že to nejde provést a že mi tak ten ceník připadá zavádějící. Za 2 dny od podání reklamace jsem měl těch 30 Kč zpět na účtě a komunikace ze strany banky během reklamace byla perfektní (napřed potvrzující email o přijetí reklamace a druhý den SMS od konkrétní pracovnice, která reklamaci řeší i s uvedením jejího tlf čísla)
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nada22 21. 5. 2015 07:37

guru jára píše:
Nada22 píše:Mám kreditní rámec 50 000 a potřebuji nakoupit za 100 000. Můžu tam těch 50 000 poslat, nakoupit a dostanu vratku 2 000?

Nejdrive bych v IB zkusil, jestli vubec jde zvysit transakcni limit na 100000 Kc. Pokud ano, tak bych se toho nebal.

Šlo mi navýšit transakční limit. Napíšu, jak to dopadlo.
Nada22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod guru jára 21. 5. 2015 09:10

Taki: Mel jsi na pobocce rict, ze potrebujes aktivovat autorizacni SMS. Ja tohle resil take, mam S24 jen s KKK. Autorizacni SMS mi take museli aktivovat na pobocce. Od te doby si mohu limity menit sam v IB.
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 21. 5. 2015 13:10

Taki: docela milý přístup, na to, že jde o ČS.............
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 5. 2015 13:14

Spíš jsme moc zmlsaní přístupem nízkonákladovek "nevíme co s tím" a "nechceme řešit vaši reklamaci", ČS a obecně i jiné kamenné banky umí reklamace řešit poměrně kvalifikovaně (pravda výjimky se najdou, pravda - RB a pod.)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod guru jára 21. 5. 2015 14:39

No kvalifikovaně :-) , tohle byla jasná neoprávněná reklamace. :-) Kdyby to řešila kvalifikovaně, tak ji zamítne. Maximálně se dá říct, že to řešila proklientsky. Při příští změně transakčního limitu na pobočce mu ten poplatek zase naúčtují, protože to je tak v souladu s ceníkem. Jak už jsem psal, kdyby před jednáním trochu přemýšlel, tak si na pobočce nechal zapnout autorizační SMS.

Jinak bezkontaktní nálepka mi dnes dorazila poštou. :tleskani Aktivována bez problémů v IB přes autorizační SMS.
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 21. 5. 2015 16:34

Jaro, Ty už jsi asi dlouho neodháčkovával..
Jak můžeš vědět, jak jsem přemýšlel či nepřemýšlel?
Kdybych v předchozím příspěvku vše popisoval do detailu, tak by byl tuze dlouhý. Činím tak nyní:
Když na mě vyblafl S24 hlášku o tom, že nemám aktivovány autorizační SMS, které se aktivují na pobočce, moje první žádost na přepážce byla právě o aktivaci autorizačních SMS. Na to se mi dostalo odpovědi: "hmm, když Vy máte ten pasivní S24 a tam to nejde". Tak jsem tedy požádal o navýšení limitů pracovnici.
Jestli mi tedy, jak dovozuji z vašich příspěvků, poskytla špatné informace (autoriz. SMS povolit jdou), tak z toho tedy radost nemám. Na druhou stranu, paní, co se mnou řešila reklamaci, mi sdělila, že kolegům na základě mé reklamace posílá podnět na změnu/přeformulaci ceníku, z čehož zase naopak dovozuji, že ty autorizační sms u pasivního S24 skutečně nastavit nejdou. Možná ale jenom kryla kolegyni či je v tom jen neznalost.

Když už jsem se tak rozepsal, tak ještě scénka z přebírání karty na pobočce:
Taki: Dobrý den, přišla mi SMS, že mám u Vás připravenou KK Kooperativa k vyzvednutí.
Bankéřka: Až tak?
Taki: Až tak!
Bankéřka odběhla dozadu a cca po minutě přišla s obálkou s mojí kartou.
Bankéřka: Jo tak ona to je naše kreditka..
Taki: Ano, je to kreditní karta vydávaná ČS, ale jmenuje se KK Kooperativa..

Evidentně jsem v našem malém městečku prvním držitelem této KK :)
Naposledy upravil Taki dne 21. 5. 2015 16:47, celkově upraveno 1
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod guru jára 21. 5. 2015 16:41

Samozrejme ze to jde, jen musis natrefit na zkusenejsi pracovnici. Ta moje to take neumela v systemu nalezt, tak si zavolala druhou a spolecne to nasly. Uz jsem to tu kdysi popisoval:
viewtopic.php?p=10450931#p10450931
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 21. 5. 2015 17:06

Nechápu, proč ty autorizační smsky nejsou aktivovány automaticky. Až budu mít náladu, zajdu na pobočku, ať mi ty autoriz.SMS nastaví a neodejdu z pobočky dokud to neudělaj'
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 5. 2015 17:56

Přesně. :-) Já byl kvůli 3D Secure na pobočce dokonce 2x - jednou kvůli 3D Secure a podruhý kvůli autorizačním SMS (bez nich by totiž 3D Secure nešlo). To je obzvláště na palici. :-) Ale od tý doby KKK funguje, jak má.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod guru jára 21. 5. 2015 18:01

Co myslite, budu platit mesicni poplatek, kdyz nebudu kreditni kartu vubec pouzivat, kdyz budu pouzivat pouze bezkontaktni nalepku? :hm Podminkou pro odpusteni mesicniho poplatku je prece alespon jedna transakce kreditni kartou.

Na nalepce uz neni logo Kooperativy a prisel s ni i letak, ze za platby nalepkou je 1% vratka + iBODy. Doufam, ze to je jen jejich tiskova chyba.
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 21. 5. 2015 18:27

Já si myslím, že 1% je tisková chyba, resp. údaj vztahující se ke KK ČS.
A taky si myslím, že nálepka i karta mají týž kartový účet a tím "alespoň 1 platba kartou" je myšleno "alespoň 1 platba zúčtovaná na kartový účet".
Ale to si jen myslím. Guru Jára to vyzkouší a pak nám napíše, jak to dopadlo.. :lol:
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod guru jára 21. 5. 2015 18:30

Budu to muset otestovat. :roll:
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 21. 5. 2015 18:38

2 % zpět z každého nákupu v obchodech i na internetu - je to i za platby v cizině? A jaký ČS uplatňuje kurs? Mizerný, strašný, nebo hrůzostrašný? Konkrétně mi jde o €čka
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod guru jára 21. 5. 2015 19:21

CS nema asi nejhorsi kurzy, ale ani nejlepsi, vratka je i z plateb v cizich menach. A navic i ty iBODy.
guru jára
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka