Kreditní karta Kooperativa

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 5. 6. 2015 13:13

Pokud kreditka umožňuje nastavovat transakční limity, tak zaplatit půjde. A podle toho, co jsem četl v této diskusi, tak nastavovat transakční limity lze libovolně (no dobrá, asi tam existuje nějaké maximum): viewtopic.php?f=316&t=1219010&st=0&sk=t&sd=a&start=375

Jde to i přes IB, ale je si nutno na pobočce nechat aktivovat autorizační zprávy (i když přepářkáři nejspíš nebudou vědět jak)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 5. 6. 2015 14:45

astrapa píše:Zedna1: koukal jsem na prográmek, je moc pěkný, plánuješ i nějaké statistiky a historické analýzy?

Tady jsme s mym programkem na prohlizeni bankovnich CSV vypisu offtopic, takze jen strucne:

- brzy vydam novou prejmenovanou verzi, puvodne to bylo jen pro mBank, ale nyni jiz bude podporovat 8 bank: mBank,FIO,CITI,Equa,Air,ČS,UCB,Sberbank
- jakmile vydam novou verzi zalozim i zde nove samostatne vlakno, tam pak muzeme diskutovat neomezene
- co se tyka statistik/analyz obecne: v programu si lze vyfiltrovat libovolne transakce pouzitim vice filtru, klidne i vlastnich uzivatelskych, pro takto vyfiltrovane transakce se ve stavovem radku zobrazuji soucty a pocty zaznamu a lze zobrazit i grafy, ktere jsou vzdy vztazeny k aktualne zobrazenemu/vyfiltrovanemu vypisu, analyzy ve formatu jak to ma napriklad mBank, tedy soucty a grafy dle kategorii moje aplikace nepodporuje
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod maaart 8. 6. 2015 12:28

Jaký kurz při platbě v zahraničí používá KKK? Deviza prodej nebo kurz asociace?
maaart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 6. 2015 12:37

Samozřejmě jde o kurz deviza-prodej, čekals snad něco jiného od zlodějské ČS?
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 8. 6. 2015 12:43

Deviza prodej ČS - 2% =~ kurz asociace =~ ČNB střed
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 6. 2015 12:50

ČS má spread cca. 4,4 %, takže ani po 2 % vratce není na úrovni středu, výhodněji vyjde Cetelem i bez vratky...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 8. 6. 2015 13:26

Já to testoval.

3.6. jsem kreditkou Koop zaplatil 13 GBP a 134,5 GBP. V den zaplacení se mi v blokacích ukázal kurz 38,407 Kč, ČS měla tento den kurz devizy-prodej 38,602 Kč.
Platby se zaúčtovaly 4.6. a kurz vychází na 38,26 Kč. Kurz devizy-prodej měla ČS 38,092 Kč.

Mastercard měla 4.6. kurz 37,566 Kč
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 6. 2015 13:35

Do kurzovního lístku pro GBP asi moc nemá cenu koukat - platby v jiných měnách než EUR jsou neprve přepočteny kurzem karetní asociace na EUR...

Informace České spořitelny k platebním službám - soukromá klientela píše:Zúčtování mezinárodní platby kartou (platba u obchodníka, výběr hotovosti) provádíme v české měně. Pokud uskutečníte mezinárodní platbu kartou v jiné zahraniční měně než v EUR, přepočte kartová asociace platbu prostřednictvím USD na EUR, případně přímo na EUR podle svých pravidel. Pro přepočet použije svůj směnný kurz platný v den zpracování platby. Z Vašeho účtu pak tuto platbu odečteme v českých korunách. Pro přepočet z EUR na českou korunu použijeme náš kurz platný v den, kdy platbu zpracujeme. V případě platby u obchodníka použijeme kurz deviza prodej, v případě výběru hotovosti kurz valuta prodej.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 8. 6. 2015 13:40

Aha, no ale pokud byl výsledný kurz 38,26 Kč a kurz Mastercard/Cetelem by byl 37,566 Kč, pak vlastně platba kreditkou Koop je výhodnější díky vratce - 37,49 Kč.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 6. 2015 13:50

Nevím, jestli je to dobré porovnání - u ČS se bere při karetních transakcích kurz ze dne před zaúčtováním transakce (s tím, že si nejsem jist, jestli u toho přepočtu karetní asociací na EUR tam taky není další prodleva D-1), u Cetelemky je to asi ze dne zaúčtování transakce. Pokud bys zaplatil oběma kartama ve stený den, tak by díky volatilitě kurzu mohla jednou vyjít po vratce právě lépe ČS a jindy Cetelem. Pokud by to zaúčtování proběhlo úplně stejnou metodikou, tak by měla být ČS zhruba o ty 0,2 p.b. horší. Samozřejmě dopředu to ale dopředu už neodhadneš, kdy se ti která platba zaúčtuje...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 8. 6. 2015 15:59

Příklad pro fremantle:
5.6. bylo € za 28.03 (ČS deviza prodej)
-2% = 27.47
Střed ČNB byl 27.40
VISA za 27.86
MC za 27.88

Takže KKK s vratkou je dokonce výhodnější než kurs obou karetních asociací a téměř shodná s ČNB střed. To jsou holá fakta!
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 6. 2015 16:12

Je pravda, že středový kurz MasterCard pro EUR je v těchto dnech neobvykle "posunutý" nahor, mezibankovní se držel minulý týden na hodnotách kolem 27,45, zatímco MC udává má střed někde kolem 27,80, což je poněkud zvláštní...

Když v tom svém výpočtu zohledníš transakci v USD, výhodněji to už nevyjde - protože u KKK dojde taky nejprve ke konverzi USD na EUR kurzem karetní asociace, ale chápu, to se ti do krámu nehodí.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod houghs 8. 6. 2015 16:56

I polský zlotý je takto nepochopitelně vytažený nahoru. Ve spreadu to není, na euru je to 6-7 hal., takže kdo má třeba na Slovensku kreditku s kurzy asociace MC a vydá se s ní na nákupy do Česka, bude mít opravdu výhodné nákupy. 27,80 Kč za euro mu opravdu nikdo jinde nedá.

MC stanovuje kurzy pro velký počet měn a je možné, že někde něco občas uletí. K metodice stanovení kurzů jsou na stránkách MC jen typické obecné kecy, nic konkrétního.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 8. 6. 2015 17:04

Budu to testovat dlouhodobě a dám vědět.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Taki 8. 6. 2015 17:30

Ale já se přeci nikdy nepřel a nevedl diskuzi o platbě v US či UK... Šlo mi o platby v eurech. Na europlatby prostě KKK není nevýhodná.
Taki
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka