Jak dostat bonus z plateb kartou v podnikání?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rolmen 9. 9. 2014 14:58

Dobrý den,
zajímalo by mě, zda je možné využít kreditní kartu pro platby v mém osvč podnikání, případně v mé firmě. Vím, že defaultně banky firemní kreditky s bonusy nenabízí. Na druhou stranu můj známý z USA kreditky s bonusy běžně pro platby v podnikání používá a díky tomu léta zadarmo.

Konkrétně mě zaujalo sbírání leteckých mílí přes CC MasterCard Miles & More Gold - https://www.unicreditbank.cz/web/obcane ... -more-gold

V podstatě jde o to, že platím kreditnou denně 20-50 tis. Kč a rád bych z toho dostal nějaký bonus. Nějaká rada?

Předem děkuju za jakýkoliv názor.
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 9. 2014 15:09

Firemní účetní to (většinou z lenosti) nemají moc rády, ale co vím, tak není v rozporu, pokud zaměstnanec (jednatel) platí firemní výdaje svoji soukromou kreditkou a následně si to nechává firmou proplácet.

Samozřejmě záleží za co ty výdaje jsou, chci tím jen říci, že nezáleží na tom, jestli jsou zaplaceny hotově, z účtu nebo soukromou kreditkou.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor