Sphere karty - program

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 29. 9. 2014 11:33

Co se tady člověk nedozví... Vy dva byste mohli napsat příručku finanční gramotnosti. Byl by to bestseller :-D
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod kolous007 29. 9. 2014 11:50

avathar píše:Sphere Card zdarma: http://www.rodinnepasy.cz/

Už to bohužel neplatí. Ukončili se Sphere spolupráci a už jen dobíhají staré karty s logem Sphere. Nové už jsou bez. A z Prahy se tam nešlo registrovat, jen z krajů. Existuje, kromě Hudy, ještě jiná možnost získání Sphere zdarma ?
kolous007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 9. 2014 11:54

No ty kreditky od Raifky.

-- 29. 9. 2014 11:58 --

astrapa píše:Co se tady člověk nedozví... Vy dva byste mohli napsat příručku finanční gramotnosti. Byl by to bestseller :-D

Obávám se, že nikoliv. Naprostá většina lidí se o finance začne zajímat až v momentě, kdy u nich zazvoní exekutor :(.
Když už, tak jsou prodejné "pohádky" typu "Jak se stát za rok milionářem" nebo něco takového, které se snaží ve čtenářích navodit dojem, že existuje návod na to, jak se stát bohatým a tento návod platí pro všechny, tedy že všichni, kdo se jím budou řídit, se dříve nebo později těmi milionáři stanou.
Ale kniha, která by učila lidi prosté finanční disciplíně, za tu nikdo není ochoten zaplatit.

-- 29. 9. 2014 11:59 --

astrapa píše:Jedna platba jde rozdělit a zaplatit dvěma kartama? To jako pokladní řeknu, že z ceny 8000 Kč zaplatím 5000 kartou RB, 2500 kartou ČS a 500 v hotovosti?

Někdy je "žábou na prameni" obsluha, která to neumí (v případě přímého propojení kasy s terminálem) nebo nechce udělat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod nikko 8. 1. 2017 16:40

Kdo někdy cestoval s cestovní kanceláří Alexandria, obdrží zdarma kartu Sphere, pokud se bezplatně zaregistruje do Alexandria bonus klubu http://www.alexandria.cz/alexandria-bonus-klub (tip od blackwork ).
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod CZ4R 8. 12. 2018 21:05

Chtěl bych se přihlásit do sphere, bohužel jsem narazil na to, že banky, které sphere nabízely v minulosti jej většinou nahradily svými vlastními bonus programy. Nemáte tip, jak sphere ideálně zdarma získat? Na webu sphere je možnost si kartu koupit za 15OO Kč/3 roky.
CZ4R
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mojmax 8. 12. 2018 21:29

Já mám Sphere kartu z hudy.cz zadarmo.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 12. 2018 21:41

Staň se členem Klubu českých turistů, Sphere je součástí klubové karty, sám využívám (nejen proto že turistiku mám moc rád). A členství KČT je rozhodně levnější než samostatná Sphere card, jejíž cenu zde píšeš (u většiny KČT oddílů se dá základní členství bez časopisu Turista pořídit již kolem 350 Kč ročně, existuje kromě fyzických oddílů dle zeměpisné polohy i "internetový oddíl" evidovaný přes web KČT). Členský průkaz KČT obsahuje kromě Sphere i slevy Eurobeds (ubytovací i jiná zařízení atd). Samosebou pro zapřísáhlé odpůrce pěší turistiky to není vhodné :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 9. 12. 2018 08:26

Nejsnazší je zdarma hudy.cz, jinak ještě doplním třeba KB, kde u jejich kreditek je součástí VIP Sphere program.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 9. 12. 2018 11:33

Nebo třeba karty RB
Já ale program Sphere snad nikdy nevyužil nějak nemám nějak nápad na co.
I když asi někdy u kfc nebo mcdonald a na Moninci myslím měli nějakou akci na permice ale když jsem spočítal
rodinnou slevu vyšla lépe jak sleva sphere
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 12. 2018 15:28

Na kartách RB už Sphere program dávno není, nahrazený byl Premium RB Club (resp. převzatý po Citibank spolu s kreditními kartami). Sleva u KFC ve Sphere nikdy nebyla, ta je právě u RB.

Naposledy (asi tak dva roky zpět) mi přišla Sphere karta od Allianz, aniž bych si o ni nějak žádal, tuším mi právě nyní i končí a usilovat o novou taky nebudu, nepoužil jsem ji ani jednou. Předtím jsem měl taky tu od Hudy, tu získat není problém.

Vůbec Sphere je taková divná "sleva" - když jsem už u nějakého obchodníka voděl, že se účastní toho programu, byl zpravidla i v nějakém jiném, mnohdy i o něco výhodnějším. V kombinaci s tím, že o tu slevu se je nutno aktivně hlásit nastávají pak dva scenáře - buďto personál nic o slevě neví anebo pokud už a pracovník má kompetenci slevu přiznat, dá se ke slevě dostat i bez karty...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 9. 12. 2018 15:41

;-) Pod to se můžu podepsat..
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 9. 12. 2018 17:51

Jo no jo tak to jsem úplně zapomněl že už nemámsphere ale RB PREMIUM club.
Takže jsem spíš psal o tomto programu.
A s akceptaci je to stejné, myslím, o slevu se člověk musí přihlásit sám a ne každý ví, že je vůbec v programu.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 9. 12. 2018 18:38

Loni jsem chtěl využít Sphere v lékárně a poté při nákupu společenských hader a v obou obchodech se prodavačky usmály a slevu stejně nedaly, i když měli program vylepený na dveřích.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 12. 2018 12:20

Celkem výhodná a použitelná Sphere sleva je 20% v pražském kině Lucerna uprostřed Václaváku. Toto kino je samo o sobě levné (oproti miltiplexům tak o třetinu), se Sphere kartou se pak člověk dostane na cca 100 Kč za lístek.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 13. 12. 2018 09:28

minarjo dík, to se hodí, do multiplexů chodím jen vyjímečně, mam raději ty komorní kina.
marvy
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka