Uffff, dalo mi to se tím prolouskat... Děkuju Vám všem za příspěvky...
Tak předně... Škodovka je mým majetkem až do úplného splacení závazku vůči Casperu... Já jsem na techničáku jako majitel a bývalý manžel jako provozovatel vozidla, což mi nyní Casper napsal, že musím změnit a jeho z techničáku úplně vyškrtnout, bohužel má ale ten techničák (po mojí chybě, když jsem mu jej na opravu předního skla poslala) u sebe... S bývalým máme mezi sebou smlouvu, že za úplatu (tedy za měsíční splátky, které má posílat ne mě, ale přímo na Casper) může auto používat a po úplném splacení auta se já zavazuji ho přepsat na něj. V jeho smlouvě je ještě napsáno, že peníze, které již zaplatil se berou jako "pronájem" auta, tudíž je po mě nemůže chtít zpátky, což u smlouvy na Hondu není...
Honda je v podstatě ten samý případ, kdy jsme si jí ale brali už za manželství, ale úvěr je psaný na bývalého, ale opět je zde smlouva, že za úplatu (tedy placení měsíčních splátek přímo na společnost od které je úvěr) můžu auto využívat a on ho po doplacení úvěru musí přepsat na mě.
Já jsem z důvodu porušení smlouvy na Škodovku poslala bývalému výpověď této dohody o užívání automobilu se žádostí o navrácení technického průkazu a hlavně auta. Na čež on vůbec nereagoval a proto si myslím, že pokud má u sebe techničáky, moje auto, ke kterému je již smlouva o jeho užívání ukončená (respektive pro neplnění z jeho strany mnou zrušená) a on o tom byl vyrozuměn (dopisem s dodejkou, která se už vrátila jako převzatá), tak už se o nějaký trestný čin jedná a policie by se tím měla zabývat... Ale to je jen můj názor, který plyne z logiky věci... Chápu, že neplacení auta není trestná věc, ale užívání auta, které Vám nepatří a už nemáte ani platnou smlouvu o tom, že jej využívat můžete a platí jej za Vás někdo jiný už podle mě je na pováženou... Nehledě na to, že vzhledem k tomu, že na sebe nyní podal žádost o oddlužení, tak na něj nesmí nikdo podávat žaloby (respektive se jimi nikdo v tuto chvíli nezabývá) a on je pod ochranou soudu... Takže vcelku neřešitelné přes soudy...
Rozváděli jsme se dohodou a proto jsme přikládali k žádosti o rozvod i dohodu o vypořádání společného jmění manželů... Návrh této dohody byl sepsán mým bývalým a můj právník ji pak dostal na posouzení a podepsání schválil... Bohužel to v dané situaci nebylo možné řešit jinak, protože už tehdy měl bývalý spoustu dluhů a nebylo možné na něho přepsat úvěr na Škodovku, proto se to řešilo touto dohodou...
Jinak s právníkem mám schůzku příští týden, tak snad něco vymyslíme... Auto totiž není k nalezení... Je asi někde schované, abych se k němu náhodou nedostala nebo nevím...
Díky Vám za příspěvky... Dneska už vám, že jsem byla naivní a spoustu věcí udělala špatně, bohužel jsem věřila, že smlouvy, které mezi sebou máme mě v případě nějakého sporu ochrání...